Kosmetyki... czy wy wiecie ze dziewczyny potrafia sie malowac juz w 3 klasie podstawowki?
Poczatkowo ciezko bylo mi w to uwierzyc, ale faktycznie tak jest;/
Ja jestem chyba starej daty bo uwazam ze szkola to nie cyrk i na takie malowanie dzieci maja jeszcze czas;) swojemu dziecku tez to uswiadamiam.
U nas planszowki byly w uzytku tak chyba wlasnie do 10 roku zycia, ale gralismy bardzo czesto w szachy prawie codziennie;) potem ciaza lezakowanie stan zagrozenia wiec te gry odeszly na bok ;/ pojawienie sie malucha podobnie, ale ksiazki nadal chetnie czyta wiec nie narzekam;)
Dzieciaki mając 5/6 lat potrafią na telefonie więcej niż Ja :/ A ja nawet nie wiem do czego służy połowa aplikacji.
Fajnie jak uda się dzieciaki zainteresować planszówkami. A teraz jest taki wybór, że potem tylko do wieku dostosowywać kolejne. A ile jest fajnych edukacyjnych :) Chociaż tak naprawdę każda planszówka uczy :)
Myślę, że dużo zależy od nas - to czy dziecko polubi planszówki czy nie. Jeśli od małego spędzamy wspólny czas grając w planszówki dostosowywane do wieku dziecka to jest szansa, że dziecko się tym zainteresuje i samo będzie chciało tak spędzać czas. Mój syn ma 8 lat i lubimy grać w rózne gry. Czytamy też wspólnie książki i chodzimy razem do biblioteki. mam nadzieję, że szybko mu to nie przejdzie :)
Doris masz rację. Dzieci wyciągają z rodziców bardzo dużo. Więc jeśli rodzic pokazuje i uczy gry w planszowki to i dziecko będzie się tym później interesować
Doris to prawda nie wystarczy kupić np hulajnogę i postawić dziecku niech ma. Tylko trzeba z nim spedzać czas, pokazywać co i jak, bo inaczej nie będzie zainteresowane, i tak jest ze wszystkim.
Dokladnie tak najlepiej uczyc samemu sa tez takie przypadki ze zobaczy u kogos albo 2 telewizji chwyci za ta wymieniona przes ciebie wcześniej hulajnoge i będzie smigac ale nie w każdym przypadku jednak tak jest w większości trzeba poświęcić ten swoj czas i zaangażować sie aby malucha nauczyć
Dokładnie tak, najlepiej ucząc się samemu. Są też takie przypadki, że ktoś zobaczy u kogoś lub w telewizji chwyci za tę wymienioną wcześniej hulajnogę i będzie śmigać, ale nie w każdym przypadku jest to skuteczne. W większości sytuacji trzeba poświęcić swój czas i zaangażować się, aby nauczyć malucha. To właśnie zaangażowanie i cierpliwość są kluczowe w procesie uczenia. Dla tych, którzy szukają wsparcia i porad w zakresie zakładów bukmacherskich, polecam odwiedzić stronę https://www.probukmacher.pl/ranking-bukmacherow/. Tam można znaleźć przydatne informacje i opinie, które mogą pomóc w podjęciu decyzji. Warto korzystać z dostępnych źródeł wiedzy, aby osiągnąć sukces, zarówno w nauce, jak i innych dziedzinach życia.
Dla 3-latka fajne będą np.: - "Kotek Psotek" wydawnictwo Egmont - "Na jagody" wydawnictwo Trefl - "Strzeż się kreta" marka Janod - "Złota rybka" wydawnictwo Granna
Akurat jeśli chodzi o gry planszowe, to dotąd najkorzystniej mi wychodziły cenowo na OLX. No chyba że na Vinted ktoś ma wystawionych sporo i można zrobić zestaw :)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.