Grudki na sutkach u dziewczynki

Szukałam coś podobnego na ten temat ale nie mogłam znaleźć . Nie wiem czy ja jestem przewrażliwiona ale  wyczułam u mojej 3,5mc córeczki na sutkach takie grudki twarde czy to normalne ? Czy to ma jakieś znaczenie czy to chłopczyk czy dziewczynka? Mam dwóch chłopaków i mają 10 i 6lat i nie mogę sobie przypomnieć żeby coś takiego mieli czy to jest normalne?

Moja jest malenka i tu nie powiem. Oby nic, co mogłoby martwić

Ja wyczuwam 3 guzki z tyłu szyji. Zapytałam pediatry co to i czy się martwić. Powiedziała że to węzły chłonne. Mamy ich mnóstwo na ciele. Mogą być powiększone jak jest infekcja. My dorośli też podobno mamy mnóstwo takich kuleczek. 

Może przy sutkach to też węzły chłonne. Lub po prostu zmiany hormonalne. Szczerze to mąż zawsze kremuje córkę i nic mi nie zgłaszał. Jutro sama sprawdzę. 

Ja mam dwóch chłopców i nie zauważyłam u nich nic niepokojącego. Najlepiej skonsultować się z pediatrą 

U mojego synka długi czas utrzymywały się guzki przy piersiach, na jednej mniej a na drugiej bardziej. Guzki spowodowane były hormonami, jednak na Twoim miejscu skonsultowałabym się z pediatrą aby ocenił jak wygląda sytuacja i ewentualnie uspokoił. 

To nic jeszcze pocieszającego nie usłyszałem;/ ale jakby to było na jednej piersi to bym się bardziej martwiła ale  mimo że córeczka ma na dwóch też mnie to niepokoi. Tym bardziej że synek mial nowotwór i już na tym punkcie jestem przewrażliwiona. Miałam pójść z córką do pediatry na szczepienie ale coś jakby czasem słyszę u niej katarek i nie wiem czy się w końcu wybiore, to bym odrazu zapytała się pediatry. 

Jeśli jednak zauważysz zaczerwienienie, wydzielinę lub obrzęk, warto skonsultować się z pediatrą 

Kiedy to zauważyłaś?  Jest od urodzenia czy dopiero wyszło?  Jeśli to na obu to raczej to węzły lub hormony. 

Oczywiście dla pewności skonsultowałabym to z pediatra na najbliższej wizycie, żeby być spokojna. Nie ma głupich pytań, lepiej zadać dziwne pytanie niż później mieć wyrzuty sumienia 

Hmm skonsultowałam 

To nie jest czerwone, to jest jakby w środku w tym miejscu gdzie sutki tylko jakby pod sutkami w ciele, jest odczuwalne takie twarde pod skórą. 

Może to gruczoły piersiowe już od niemowlaczka są przecież. Takie jakby guziczki pod skórą ale dla pewności skonsultuj z pediatrą 

Ewcia nie martw się to na pewno nic takiego. Rozumiem Twoj niepokoj, ale to jak to opisujesz brzmi jak zmiany hormonalne. Mnie nawet położna uprzedzała ze moze z sutkow wychodzić wydzielina. 

Daj kochana znać co się okazało po konsultacji z pediatra ale nie denerwuj się na zapas to pewnie tak jak dziewczyny piszą węzły chłonne albo jakieś zalążki gruczolów