Gotowanie dla malucha

Nie znalzlam takiego watku ale jesli jest prosze o przekierowanie. Pytanie do mam ktore same gotuja dla swoich pociech podczas rozszerzania diety. Moja corcia ma 5 miesiecy i rozszerzamy diete, podstawowe warzywa ppjedyncze a wprowadzone i zaczynamy gotowac zupki z mieskiem. Prosze podpowiedzcie jakie zupki robicie, jak mieszacie warzywka, jakie dajecie mieska itd. I jeszcze jedno pytanko jak pdajecie owoce, surowe tarte czy inaczej? Dodam ze corcia nie lubi dan ze sloiczkow

dziekuje. Konsultowalam to z lekarzem ktory pozwolil zaczac rozszerzanie diety.

Zaczęłam rozszerzać dietę już w 5 miesiącu. Na początku marchewka duszona z ziemniaki po tygodniu owoce jabłuszko że słoiczka później gotowalam już zupki z królikiem albo cielęcina i warzywami wszystko blendowalam i dodawał łyżeczkę masła

I to jest najlepsze wyjście aby skonsultować to z lekarzem ponieważ u niektórych dzieci można szybkiej zacząć rozszerzenia diety

Można szybciej rozpocząć rozszerzanie diety?
Hm…
U dzieci zarówno karmionych KP jak i MM zaleca się rozszerzanie diety od 6 miesiąca życia.

Niestety sporo jest lekarzy, którzy w tej kwestii się już nie dokształcają i jedyne co to powtarzają stare zasady, wg których rozszerzanie diety po 4 miesiącu to wręcz konieczność. Jestem zdania, że spokojnie można a nawet powinno się poczekać chociaż do tego 6 miesiąca.
Co do pytania o owoce, no 5 miesięcznemu dziecku nie podasz chyba kawałka jabłka, tylko starte.

Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie ofertę sklepu internetowego Gastromania z najróżniejszym wyposażeniem i sprzętem gastronomicznym, w tym np. zmywarka gastronomiczna . Według mnie posiadają bardzo rozbudowaną ofertę produktów, dostosowaną do najróżniejszych potrzeb swoich klientów.