Gorączka jednodniowa u dziecka

czasami też przyczyną temperatury może być infekcja układu moczowego

Należy uważnie obserwować dziecko i jego zachowanie, czy wkłada rączki do buzi czy np. Narzeka na ból jakiejś części ciała to w wszystko ma znaczenie.

A u nas też ostatnio córka taką gorączkę dostała. Lekarz dał antybiotyk na anginę , ale do dziś wątpimy , że to była angina. Gorączka trwała właśnie 3 dni, a gardło ją raczej nie bolało ( nawet miała apetyt i dużo jadła). Potem po paru dniach wyskoczyła jej wysypka ,więc podejrzewaliśmy ospę, ale lekarz ją wykluczył. Nie wiedział czy to wirusówka czy uczulenie. Nam wyglądało to na uczulenie na słońce. Po kropelkach na wysypki (zapinane przez lekarza) wysypka zeszła.

Patrycja u Was objawy jak trzydniowka. Najpierw 3 dni gorączka, potem wysypka, a przy tym zaczerwienione gardlo. Popularny schemat;) Wazne, ze minelo.

Patrycja mój mały miał ostatnio trzydniówkę. Objawy były jak u Twojej córki. 3 doby wysokiej gorączki około 40 stopni i później wystąpiła wysypka, która wyglądała tak jak pokrzywka no i lekko zaczerwienione gardło. Gorączka więcej się nie pokazała. Z tym, że tej wysypki nie trzeba niczym smarować ani nie brać żadnych kropelek. U nas wysypka zeszła po dwóch dniach.

Patrycja również uważam, że to trzydniówka. Niestety wiem też, że wielu lekarzy jej nie uznaje. Stąd pewnie twój dał antybiotyk na anginę. Moja córa miała ból gardła, wysoką gorączkę właśnie już 3 dni, ale lekarz kazał poczekać jeszcze i zobaczyć co się będzie działo. Niestety, gdy po dniach dalej wysoka gorączka się utrzymywała, a wysypki nie było dostaliśmy antybiotyk właśnie.

Bardzo prawdopodobne żeby o to właśnie trzydniówka jeśli nie było żadnych innych objawów to najprawdopodobniej właśnie tak było. Nie każda trzydniówka a musi się skończyć wysypką bądź pojawieniem się rumienia na ciele Czasami się dzieje Tak że nie ma żadnej wysypki.