Ja mam podobnie, po każdym depilowaniu, krostki, pieczenie, smarowanie..
Ja też miałam straszne podrażnienia, ale od jakiegoś czasu jakby ustąpiło. Nic nie zmieniałam w tej sprawie. Ciało się z czasem uodparnia i staje się mniej wrażliwe/słabiej reaguje na ingerencję. Może w tym przypadku właśnie tak się stało/
Pytałam wczoraj mojej ginekolog mówiła, że trzeba stosować octenisept i po paru goleniach i pryskaniu zacznie się goić i przestanie wychodzić podrażnienie i jakie kolwiek zmiany po goleniu
Klaudiamama laser osłabia cebulki włosa i przez to odrastają cieńsze więc pewnie dlatego masz mniej problemów. Na wrastające włoski zakręca się też depilację laserowa.
Apropo korzystasz z domowego IPL czy chodzisz do kosmetyczki/lekarza?
Korzystam z domowego. Jak dla mnie wystarczajace
A czym robisz ta terapię laserowa?
O ekstra, ja niestety mam jasne włoski i nie łapie ich laser :(
A czy ten laser jest taki bezpieczny?
Ja uzywam, a raczej uzywalam bo teraz tego nie robie, philips lumea.
Beata, w ciazy czy podczas karmienia piersią nie powinno sie uzywac. Natomiast ogolbie jest bezpieczny. To w sumie nawet nie jest laser, bo laser to mają salony kosmetyczne. To jest swiatlo IPL
I niszczy te włoski ? Jest skuteczny?
Ja słyszałam o nim właśnie. Że niby włoski robią się słabsze i cieńsze.
A jak z kremami do depilacji po nich nie wychodzą zedne krostki i podraznienia w okolicach bikini?
Ja akurat kremami to poparzyłam sobie skórę
Monia jeśli odpowiednio użyjesz zgodnie z ulotka to nie powinny bo one rozpuszczają włosy które są już ponad poziomem skóry więc nie powinny dawać zapalenia mieszków.
klaudiamama ja mam w planach zakup tej lumea a jeszcze jak mówisz ze polecasz to warto zainwestowac
Weronisia, wiadomo ze kazda skóra inna, działa na każdego inaczej. U mnie sie sprawdzilo :)
Ja mam wrażliwą skórę i mnie poparzyły kremy do depilacji.
U mnie kremy też się nie sprawdziły. Może powinnam poszukać takiego co mi odpowiada, ale się poddałam po nieudanych próbach.
Depilatory laserowe są super, ale dla osób, ktore mają regularnie czas z nich korzystać. Sesje trzeba powtarzać, jeśli się przestanie, to włoski i tak odrastają.
Lasery też są kosztowne
Mnie się właśnie marzy ten lumea. Nawet zaczelam odkladac po 100 na niego. Ale na razie karmie i jeszcze nie uzbieralam. Ale wygoda by była.