Gołe stópki

Czy wasze maluchy też  tak mają ze do spania nocą uwielbiają miec gole stopki  a najlepiej w ogóle luźne nóżki bez żadnego ubranka tak aby mogły sobie swobodnie nimi machać moj malec ma poprostu obsesję na tym punkcie. Oczywiście nie jest to nic złego i nie mam nic przeciwko w mieszkaniu jest ciepło wiec moze tak spac tym bardziej ze w nocy sie go zawsze delikatnie okrywa ale już czasem z mężem mamy z niego smiechy wieczor i odstawiamy czy to juz odpowiedni moment aby przykryć nogi bo gdy zrobimy to za wcześnie a nie spi jeszcze zbyt mocno to zaraz się rozkopie �

Tak :) mój synek też śpi bez skarpetek, może przyzwyczaił się od początku urodził się latem więc spał w samych bodziakach przykryty pieluszka :) czasem jak ma naprawdę głęboki sen uda mi się ubrać skarpetkę, ale nie wiem jak to robi że budzi się bez :D 

U mnie jak śpi w pajacu bez stópek to skarpetek mu nie nakładam. Niech nóżki odpoczną. Jak był mniejszy i pajace były ze stópkami to wyboru nie miał. Jednak teraz też mam ten problem z przykryciem bo się rozkopuje. Jak poczuje, że go nakrywam to potrafi się momentalnie obudzić. Nawet przez sen, ja przykrywam, a on kopie nogami. Mam ciepło w mieszkaniu bo się on rozkopuje. Ogólnie ja wolę trochę niższe temperatury do snu, bo śpimy w jednej sypialni jeszcze.

I gołe stópki to super sprawa. I do snu, ale i pobiegać tak najlepiej dla rozwoju dziecka. Ja jak włączę podłogówkę to czasami i podczas zabawy pozwalam mu trochę się tak pobawić.

Zależy od dnia ale przeważnie tak lubi mieć odkryte stopki 

Mój synek od początku lata śpi z gołymi stópkami, tez się wykopuje z kołdry. Raz założyłam mu skarpetki - zrzucił je. Przykrywam go kilka razy w nocy. 

Chyba większość dzieci tak ma że nie lubi być przykryte mój się wiecznie rozkopuje , stopy tak samo gole , wcześniej jak był mniejszy nie było z tym problemu . Teraz jak się obudzę to zazwyczaj go przykrywam mieszkamy w bloku jest ciepło przez, całą noc mimo wszystko jak się leży bez ruchu to chłodno może być . Często się zdarza że ma np zimne nogi 

Dzieci nie powinny spać w skarpetkach chyba że są malutkie i trzeba je dogrzać w ten sposób. Mój mały też zanim usnie to najlepiej jak jest odkryty. Chłopcy np spali w śpiworach w zimę to super rozwiązanie mają ciepło a nie trzeba żadnych skarpetek i mają swobodę ruchów. 

Tez uwazam ze spiworek to super sprawa, moja corka tez nie lubi spac w skarpetkach a w spiworku jest jej cieplo w stopki

Mój to nawet w ciągu dnia notorycznie ściąga sobie skarpetki :) teraz już rączkami ale wcześniej tak długo nóżka o nóżkę pocierał aż zdjął :p

Moja córka śpi w pajacu ze stopkami ake w dzień bardZi często ściąga skarpetki . A z przykryciem to tak samo :)

Moja to skarpety w ciągu dnia rzadko zdejume ale jak zwrócę uwagę to albo sama próbuje założyć albo chce żebym ja nałożyła. Czasem jak.znajdzie jakieś skarpety to próbuje sobie nałożyć 

Jak moja córka była malutka to też się często odkrywała, skarpetek jednak nie zdejmowała w nocy. Teraz natomiast też ma tę obsesję i jak spróbuje jej założyć na noc skarpetki to od razu je ściąga,bo by nie zasnęła za żadne skarby. 

Ja starałam się luźniejsze zawsze skarpetki nakładać żeby gumki nie uciskały i często jak się wierciła to się zsuwały poporostu 

U mnie synek od urodzenia śpi z gołymi stopami 

☺ dużo dzieci śpi na boso i bardzo dużo dzieci ściaga skarpetki juz zaczynając stawiać pierwsze kroki myślę że to dobrze dziecko poznaje różnorodne warstwy i struktury pod stopa ☺  pprawidłowo stymuluje swoje stopki ☺

Moja trójką w różnym wieku ma uczulenie na skarpetki :) żadne nie chce chodzić a już do spania to nawet nie ma takiej opcji