Mamy, kiedy Wasze pociechy zaczęły się głośno śmiać? Moja córcia ma ponad 4 miesiące. Jakiś miesiąc temu podczas zakupów pierwszy raz głośno się śmiała niestety to potem powtórzyło się tylko raz. Zastanawia mnie czemu się nie śmieje skoro potrafi? Czy za jakiś czas to się zmieni?
Mój synek miał 2.5 miesiąca gdy zaśmiał się tak głośno że aż się sam przestraszył. Teraz śmieje się np. gdy widzi ulubione reniferki albo jak całuję jego stopy i robię śmieszne miny. Dziecko musi chyba powiązać fajne zdarzenie , coś co lubi , co sprawia mu przyjemność ze śmianiem . Ja jak widzę że coś go bawi to częściej to powtarzam i śmieję się razem z nim. Czasami wystarczy że ja się uśmiecham i mówię do niego miłym głosem a on wie że to jest fajne i się cieszy. Maluchy bardzo dokładnie nas obserwują i gdy widzą że my się uśmiechamy albo coś ewidentnie się im podoba - śmieją się.
Mój Tobi ma teraz 11 tygodni i od jakichś 2 tyg smieje sie w głos
Wiktoria bardzo często jak coś ją śmieszy to się uśmiecha, często przy tym piszcząc No ale nie jest to taki typowy śmiech. Może po prostu tak już ma, a może z czasem zacznie się głośno śmiać.
Synek pierwszy raz głośno też zaśmiał się jakoś koło 4 miesiąca a teraz tak rzadko się śmieje chyba że się go rozmieszy to wtedy bo tak od siebie nie zaśmieje się jeszcze na głos trzeba coś mówić i śmiać się do niego.Ale nie zapomnę jego pierwszego głośnego uśmiechu,niesamowite uczucie!Napewno nadejdzie ta chwila że już będa się śmiać nam głośno,musimy być cierpliwe
Agusia w takim razie czekamy!
Moja Judysia się śmieje bardzo często… zaczęła śmiać sie w głos około 4 miesiąca i do teraz robi to póki co bardzo często,ma prawie 5 miesięcy…ale ona chyba ma takie usposobienie… bo od maleńkiej sie często uśmiechała…
Oj to było tak dawno juz nie pamiętam kiedy się zasmiala pierwszy raz ale cos ok 4 miesiąca
Za to wczoraj w nocy obudził mnie jej śmiech patrzę a Moj mały cukiereczek spi i śmieje się w glos przez sen AZ tatuś się obudził co jest sporadyczne w nocy u niego
Popatrzylam przez chwile na jej uśmiechnięta buzie i sama również zasnelam z uśmiechem na twarzy
Moja córka jest na etapie śmiania się gdy próbuje zjeść jej ucho (taka nasza niewinna zabawa) choć ten śmiech jest taki dość nieśmiały. Niekiedy otwiera buzie w domyśle chce się zaśmiać, lecz żaden dźwięk się z niej nie wydobywa…Na takie głośne śmianie jeszcze oczekuje, mam nadzieję, że wkrótce uraczy mnie tym wyczekiwanym śmiechem.
Moja Zosia ma teraz 4 miesiące a gdy zaczeła się głośno śmiać miała pond miesiąc i tak się teraz codziennie hihra śmieszka mala
Dzieci tak jak my maja różne poczucie humoru :D u moich dzieciaków z rodziny wszystkie w głos zaczęły się śmiać też koło 4 miesiąca. Jeden brzdac śmieje się 90% czasu i wszystko go cieszy a druga kruszyna tylko jak się człowiek mocno postara to śmieje się ale sama z siebie nie ma opcji. Więc każde dziecko widocznie jest inne i inne rzeczy będa je interesować. Jednak warto dbać o śmiech dziecka bo jak wiadomo śmiech to zdrowie :)
Hej dziewczyny. Pochwalę się ze córka wczoraj zaczela smiac się na głos. Aż w szoku byłam. A robiła to dość długo i głośno. Rozmieszyla ja starsza siostra robiąc śmieszne miny.
a ile ma córeczka?
takie postępy bardzo cieszą rodziców :)
Ila oj to jest fajne zobaczyć jak dziecko się smieje;p pamiętam jak moja to robiła to też się dziwiliśmy:D
Pamietam i ja pierwszy smiech corki,)
Emocje zwlaszcza jaknsie czlowiek nie spodziewa;) usmievhanie sie wiadomo taki gest sie zdaza maluszkowi ale glosny smiech to nie to samo;D
Pierwszy śmiech to coś niesamowicie uroczego ❤️
Moja córka teraz jest na etapie piszczenia, że bebenki w uszach pękają :D
Synek ma 4 miesiąca i na głos śmieje się raz na jakiś czas, w większości przypadków uśmiechy od ucha do ucha są bezdźwięczne. Ale liczę na to, że wkrótce się rozkręci :)
Około 4 miesiąca ;)
Mój synek jakos 3,5 miesiąca miał :)
umnie też koło 3,5-4 miesiąca się to przydarzyło:P