Za kilka dni będę robić comiesięczne badania moczu i krwi. Dostałam kapsułki Lakcid Intima i nie jestem pewna ,czy mocz z nocy po tym leku nie wykazałby czegos niepokojącego. Mogłabym prosić o waszą opinię?
Ja brałam luteinę dopochwowo w ciąży i ginekolog kazała mi robić tak że delikatnie wsunąć do pochwy oczywiście po dokładnym podmyciu się jałowy gazik i wtedy oddac środowy strumień do badania. W ciąży należy unikać tamponów nawet do wykonania badania itp.
Dziękuję za podpowiedź akk
Kurcze, gdzieś przepadły moje dzisiejsze posty, juz któryś raz mam taką sytuację.. Napiszę jeszcze raz, moze teraz się uda;)
Po kuracji globulkami dopochwowymi zaleca się odczekać kilka dni, ponieważ pozostałości po globulce mogą zanieczyścić próbkę moczu. Dodatkowo lakcid intima zawiera bakterie kwasu mlekowego, co może zafałszować pH i skład mikroflory bakteryjnej. Także nie będzie pewności, że wynik badania jest miarodajny.
To samo dotyczy pobierania probki moczu, najpierw trzeba się dokładnie podmyć i pobierać próbkę ze środkowego strumienia moczu, aby nie zanieczyscic probki bakteriami z przedsionka pochwy.
Ja w ciąży zrobiłam badanie właśnie po lakcid takie cuda wyszły że musiałam powtórzyć badanie. Lepiej poczekać 2-3 dni
Dokładnie albo lepiej odczekać albo zrobić tak jak pisały dziewczyny niżej. Można sobie tylko zafundować niepotrzebny stres :)
Sugerowana waszymi radami, opóźnię do czwartku badania. Lepiej uniknąć niepotrzebnych stresów. Bardzo dziękuję za opinię ;)
Powodzenia! ♥️
moze i tak będzie lepiej :)
Dobrze zrobiłaś bo szkoda przerwac leczenie a tez lepiej nie mieć jakis dziwnych wyników
Zdecydowanie tak będzie lepiej:) Również bym odczelała aby wyniki były wiarygodne:)
Najlepiej odczekać;) Powodzenia;) <3
Taki zafałszowany wynik mógłby tylko niepotrzebnie zestresować i pewnie i tak trzeba by go powtórzyć, więc odczekanie będzie najbezpieczniejsze.
Mi doktor kazał odczekać tydzień po odstawieniu tabletek dopochwowych i dopiero wtedy iść na badania.
Nie brałam nigdy tych leków sądów najlepiej zapytać lekarza czy farmaceuty. Ale właśnie jak możesz odłożyć na kilka dni badanie to tak chyba będzie lepiej
Ja kiedyś brałam tabletki dopochwowe i doradzono mi żebym min po 3dbiach zrobiła badanie moczu, ale myślę że nie ma to jakiegoś dużego znaczenia w wyniku a być moze wystarczy o tym powiadomić lekarza że były podane globulki.
Dziś ostatnia "porcja" na noc, tak więc liczę ,że flora się uspokoi do czwartku :) jesteście SUPER POMOCNE!!!
Do czwartku już wszystko powinno być ok D
Mnie się wydaje, że nawet jakbyś zrobiła badania przy globulkach to po prostu wystraczy powiadomić o tym lekarza i on będzie wiedział które wyniki mogą być przez to przekłamane.
oj napewno po leczeniu wsystko sie uspokoi :)