Gdzie z dziećmi na ferię?

Gdzie z dziećmi na ferie?

gdzie tylko chcesz:-) dziecko to nie ogranicznik zależy w jaki sposób chcecie spędzać czas i od tego tak na prawdę ile czasu oraz pieniążków chcecie na to przeznaczyć

to zależy jak duże są dzieciaczki, bo jak powyżej roczku to naprawdę opcji jest wiele! :slight_smile: Jedynie, co Cię może ograniczać to wyobraźnia i czas. Ja bardzo polecam Szklarską Porębę :slight_smile:

Wszędzie ! :slight_smile: zależy ile dziecko ma. W góry to najllepiej wziąć nosidło albo chustę dla malucha i można spokojnie spacerować a i dziecko jak dotlenione :slight_smile: Ale z takim dzieciaczkiem który juz ma chociąż rok to na prawde można eksperymentować. Uwielbiam Zakopane i planuje dopiero za rok jechac bo w tym roku się nie wyrobimy :frowning:

A z jak dużym dzieckiem ? Jak dziecko jest starsze to warto zobaczyć czy są jakieś atrakcje , żeby się nie nudziło.
Tak jak piszą dziewczyny nie ma ograniczenia , wystarczy wszystko dobrze zaplanować. Wypady z dzieckiem są trochę mniej spontaniczne, ponieważ trzeba przygotować się na różne scenariusze.
W tym roku nigdzie się nie wybieram , ale gdybym jednak zmieniła zdanie to myślę o górach.

Myślę nad tym i rozmarzyłam się ponieważ bardzo chciałabym jechać przynajmniej na kilka dni w piękne polskie góry :slight_smile:

My byliśmy z córeczka nad morzem gdy miała zarówno 7 miesiecy jak i nie dawno dwa i pół roku bardzo jej się podobało i nawdychala się jodu polecam na prawdę warto

Wszystko zależy od tego, w jakim wieku są dzieci i czy bierzecie pod uwagę długą jazdę samochodem.
Gdzie na ferie z dziećmi? Wszędzie! Trzeba tylko się dobrze zorganizować. I dobrze by było - w miarę możliwości - wybrać kwaterę z atrakcjami typu - pokój zabaw dla dzieci, basen. Miejsce - takie, aby można było swobodnie pospacerować, pozwiedzać, pokazać dziecku coś, czego nie ma na co dzień.
W związku z tym, że zimę mamy jaką mamy - raczej deszczową - polecam góry (większe prawdopodobieństwo, że będzie śnieg) - Zakopane, Szklarską Porębę czy Karpacz. Jest tam duży wybór obiektów noclegowych, można spróbować jazdy na nartach, wybrać się na kulig, skorzystać z oferty basenów termalnych, czy też pozwiedzać ciekawe miejsca. A co najważniejsze - mamy kolejki - możemy bez problemu wjechać na jakiś szczyt i pokazać dziecku coś nowego.

Moim zdaniem najbardziej trafionym wypoczynkiem są ferie z dziećmi w górach gdzie można wiele zwiedzić i na pewno czeka każdego tam wiele atrakcji, w czasie których można spędzić wspólnie czas. :slight_smile: co jest bezcennym czasem. :slight_smile: nawet zabranie dzieciaczków na naukę jazdy na nartach wtedy dzieci są bardzo skupione i skoncentrowane na nauce i zdobyciu nowych umiejętności, która może stać się przyjemnym spędzeniem wolnego czasu w dalszych latach. :slight_smile: Także decyzja należy do Was, najważniejsze jest to, że ferie spędzicie wspólnie. :slight_smile:

Bardzo chciałabym jechać choć na weekend w zaśnieżone góry tegoroczniej zimy. Ale mąż się boi, rezolutka 4 latka i kobita z brzuchem :smiley:

Marzy mi się jakiś cichy pensjonat, kominek… i widok gór z okna <3

Ja jestem za tym, aby dzieci spędzały ferie z rówieśnikami. Zimowiska są na to w sam raz - dla malucha to nie tylko świetna przygoda, ale i nauka samodzielności. Tutaj http://gwiezdnaakademia.pl widziałam takie zimowiska dla dzieci, młodszych i starszych, w tematyce Gwiezdnych Wojen - dla małych fanów tej serii to świetny pomysł.

Każde miejsce jest dobre byle wszyscy byli razem i zadowoleni

Pojechaliśmy do Zatora na weekend majowy i pewnie za niedługo znowu pojedziemy. Planujemy teraz nocować w Western Camp, otworzyli nie tak dawno, sama baza same obozowisko robi wrażenie – dużo miejsca na noclegi i też dużo miejsca żeby sobie ognisko rozpalić, pospacerować itd.

Nie wiem czy już zaplanowaliście sobie ferie czy nie ale jeśli chcecie wybrac sie w góry to najlepiej jest zaplanować sobie taki wyjazd wcześniej… Wiem co pisze ponieważ jesli zabierzecie się za to za poźno to wszystko może byc porezerwowane. Jasne,ze nawet w sezonie coś się znajdzie ale bedzie po prostu drogo.

Noclegu w górach szukajcie na stronie Sun&Snow: https://www.sunandsnow.pl/ - wynajmiecie tam dla rodzinki całe mieszkanie, mają poza tym noclegi w większości górskich miejscowości turystycznych.

A może do warszawy? Trochę pozwiedzać stolicę? Swoją drogą niedawno słyszałam, że warto przejść się do Pałacu Kultury , bo organizują tam świetne zajęcia dla dzieci. Zresztą na https://www.modlinbus.pl/strony/page/palac-kultury-bilety możecie poczytać o tym dokładniej.

Mi podobają się te opcje bez wyjeżdżania - fajne półkolonie mogą być nawet lepsze niż wyjazd :wink:

Na ferie z dziećmi to tylko w góry. Polecam Karpacz lub szklarską moje dzieciaki zakochały się w jeździe na nartach ! A jakbyś szukała noclegu to polecam Ci https://www.e-wczasy.pl/noclegi/w-gorach mają szeroką ofertę więc coś fajnego na pewno znajdziesz.

Planując wypoczynek lubię poprzeglądać miejsca do których mogę pojechać dobrze wypocząć między innymi na portalu http://spotcameras.com/pl/