Gdzie pierwsze wspólne wakacje?

wiadomo jest ciężko ale warto, bo to że mamy dzieci to nie znaczy że nam się wakacje nie należą 

My byliśmy nad morzem jak syn miał 6 miesięcy :) Jechaliśmy ponad 6h pociągiem. Ogromna przygoda :D Było warto, odpoczęliśmy i mamy co wspominać. Kwestia organizacji. My z tobołkami daliśmy radę pociągiem, ale jadąc tą trasą samochodem byłoby wiadomo, że o niebo lepiej :)

To naprawdę podziwiam! Taka trasa z takim maluchem! Ale to też pokazuje, że często blokady są tylko w naszej głowie a tak naprawdę jak chcemy to możemy zrobić wiele.

O kurde podziwiam. Ja bym na pewno na coś takiego się nie odważyła. Córka teraz ma 15msc i chcemy leciec do Niemiec do mojego brata a ja nadal mam obiekcje czy dany rady z tak małym dzieckiem w samolocie 

Dacie do Niemiec blisko !

My to pewno wybierzemy się na Mazury  :) :) 

Byliśmy ,tam gdy nie mieliśmy dziecka  ,trafiliśmy na Hotel Roś, tuż nad jeziorem,baaardzo dużo miejsca na bieganie dla dzieciaków, samochody tam nie jeżdżą,jest zejście do jeziorka.  Nooo było  cudnie ,na pewno wrócimy tam już z młodą panną, gdy podrośnie:) 

Ja osobiście uwielbiam góry i mazury:). Lubimy spacery na świeżym powietrzu, a tam są piękne tereny.

Pisałam już w innym temacie, ale przekleję, może komuś się przyda:

Polecam książkę: 104 atrakcje dla dzieci. Polska z pomysłem.

Inka właśnie muszę kupić tą książkę skoro mówisz że taka fajna 

Często słyszę że warto z małym dziećmi podróżować. Może nie będą pamiętać ale będą czuć ta atmosfere ( pod warunkiem że robi się to na spokojnie) ja planuję podróż z dziećmi pociągiem i jestem ciekawa co z tego wyniknie :)

Może i nie będą pamiętać, ale nowe otoczenie, nowe bodźce, nowe sytuacje, niezwykle rozwijają :)

Ja planuję teraz podróż do Niemiec i ciągle mam jakoś obawy. Ciekawe co z tego będzie

Nigdy nie byłam na Mazurach. Pewnie dlatego, że są na drugim końcu Polski. Bliżej mam góry, morze czy nawet Berlin :D ale muszę w końcu nadrobić.

Też nigdy nie byłam na mazurach a podobno jest tam pięknie. Choć teraz nasze polskie regiony są tak drogie że za granicę wychodzi taniej 

Ja na mazury mam całkiem niedaleko, a w sumie byłam tam ostatnio chyba z 5 lat temu. Może nadrobię w tę majówkę;).

Oj z okolicy Krakowa na Mazury też kawał mieliśmy.

Mikołajki piękne miasto, wynajęliśmy motorówkę i pływaliśmy po jeziorkach, magiczne było.

Giżycko też piękne:) 

Książka może być faktycznie Ciekawa ,inspirująca:) 

a tak swoją drogą, powiecie z jakich miejscowości jesteście?  :) Część pewno już wie, kto jest skąd, a ja chętnie się dowiem.

My z 4 mce dzieckiem jedziemy nad polskie morze mamy tam 600 km.

Damntej,  też chyba  w tym roku postawimy na nasz Bałtyk.  Zastanawiałam się nad Grecja bądź Turcją, ale kurde noo obawiam się najbardziej tego jak mała tam zachoruje  to ja wpadnę w panikę, bo ang kuleje, a  ich języku się już wgl nie dogadam.

Jest rezydent ,dodatkowe ubezpieczenie spoza biura ale no mam w głowie tylko to i dlatego póki co nie mogę się zdecydować na zagraniczne wczasy.

Możesz wykupić dodatkowe ubezpieczenie , ja już tyle razy byłam z chlopakami j udało się bez choroby ! :)

Byłam na wakacjach w 8 tygodniu ciąży, wykupiłam ubezpieczenie, poszłam do lekarza rodzinnego po ewentualne leki które mogłabym stosować w ciąży w razie biegunki czy innych dolegliwości, doradziła mi co mieć ze sobą na co uważać. Porozmawiam z ginekologiem, zbadał mnie, zrobił usg i dał zielone światło na lot i kazał dużo odpoczywać i unikać słońca Z maluszkiem na pierwsze wakacje polecam wybrać się w Polskę nad Zalew Wiślany: https://narusa.pl/