Frytkownica beztłuszczowa action

Ma któraś z was może air fryer z action ? Mam w domu ovi smart z Philips ale potrzebuje na chwilę jakąś bardziej budżetową opcję . Macie ? Polecacie ?

Ja w ogole nie mam, jakos nie jestem przekonana bo te wszystkie rzeczy robie w piekarniku hahhaah ale cena dobra

Nie wiedziałam o tej frytkownicy z action. Ostatnio dużo dużo tych Airfryer na rynku , choć sama nie mam to jednak uważam to za nieco zbędne urządzenie , które muszę później gdzieś zmieścić :slight_smile: jakie Wy macie doświadczenia z Airfryer?

Ja mam akurat droższą frytkownicę z Cosori ale air fryer sam w sobie jako urządzenie polecam. Od kad go mam to praktycznie nie używam piekarnika (tylko jak robię większą ilość jedzenia).
Zależało mi na tym żeby robić bez tłuszczu mniejsze porcje. Często porcje frytek czy nuggetsy tylko dla dziecka smażyłam na paltelni bo zanim piekarnik by się uruchomił to były już gotowe. A tak to mamy problem z głowy - jest szybko i bez tłuszczu

Nie pomogę niestety bo też nie używam wszystko robię w piekarniku. Ale action nie ma jakiś najgorszych rzeczy więc chyba można kupić.

A to ciekawa propozycja. U mnie mąż przestał jeść smażone i taka forma bardzo by mi odpowiadala. Do przemyślenia zakup

1 polubienie

Te beztłuszczowe są bardzo fajne , też praktycznie nie używam piekarnika . Wszytsko robi się dużo szybciej bo i prądu zużywa tyle co nic . Korzystam z niej praktycznie codziennie

1 polubienie

Kinga argument o zużyciu prądu przemawia do mnie najtrafniej :grin: fakt, że jeśli chciałoby się odgrzać cokolwiek w piekarniku to sam proces nagrzania go i czekania na podgrzanie potrawy to czekania i czekania :slight_smile:

Ja osobiście mam w domu z firmy Lehmann i jestem bardzo zadowolona :blush: dużo szybciej można w niej przygotować posiłek, bo zanim piekarnik się nagrzeje to frytownica w tym czasie zrobi już jedzenie na gotowo.

Ja też myślałam na początku że to zbędny gadżet ale teraz nie żałuję … nie wiem czy ja mam droga opcję boż zapłaciłam za swój ovi smart 1500 plus minus nie pamiętam , ale u w i e l b i a m to urządzenie . To i ekspres do kawy w kuchni są moje ulubione :laughing: i nie tylko frytki można w tym robić ja bardzo lubię robić pieczone naleśniki , omlety , serniczki bułeczki itp

2 polubienia

Właśnie potrzebuje coś tańszego na takie chwilowe mieszkanie dla brata więc nie opłaca się kupować tych drogich firm , ale byłam dzisiaj pani mówi że one się sprzedają w moment i mam rano przyjechać jak będzie dostawa

1 polubienie

No tak bo są tanie i nienajgorsze :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Ja gdzies na facebooku na profilu o Action widzialam post o tych air fryerach i byly dobre opinie

Ja używam troszkę innego, ale odpowiadając też na poprzednie komentarze, to u nas się airfryer nie sprawdził. Mało piekę czy ciast czy jakichś wytrawnych potraw, więc rzadko go używałam. Frytki z niego są suche, bez smaku :sweat_smile: ale to pewnie też kwestia upodobania.

Jestem bardzo podobna. Jak mam polot, to ciasto czy cos ciekawego wycuduje. Obecnie aby ugotować cokolwiek mojej niuni to czasem graniczy z cudem:)

Ja tez na fb gdzies czytalam opinie ze sa ok… osobiscie nie mam ale chcialam kupic zeby dzieciakom frytki na szybko zrobic ale kiedys jak bylam u kuznki i zrobila frytki to dzieciakom nie smakowaly mowily ze suche i bez smaku wiec zrezygnowalam z zakupu

Moi teściowie mają takiego budżetowego air fryera i do zrobienia mrożonych frytek czy odgrzania jakiegoś mięska czy różnych posiłków sprawdza się dobrze. Do takich bardziej wymagających potraw to już może być gorzej. Próbowałam w tym zrobić surowe bataty i ziemniaki dla dziecka i nie upiekły się dobrze. Może po prostu jest za słaba moc w tym urządzeniu.

Warto spoglądać na moc urządzenia. Nie raz uwierzyłam w taniość , a później okazywało się ,że bardzo słabo generuje moc. Mój ostatni zakup, gofrownica który okazał się fiaskiem pod względem mocy

Tak, w takich urządzeniach główną rolę gra moc. My jak wybieraliśmy, to patrzyliśmy też żeby miał jakąś większą pojemność. Teraz żałuję, bo i tak stoi nieużywany, a z mniejszą pojemnością chociażby mniej miejsca zajmował :rofl:

O widzisz, stoi i miejsca zajmuje​:grin::grin: