Fotoksiążki

B.Kruszko ja mam kalendarz ze zdjęciami synka na bieżący rok:) Zamawiałam na allegro i moim zdaniem jest to świetna sprawa!! Zapłaciłam ok 30 zł i było warto. Zdjęcia wyszły bardzo ładnie:) A do tego każdy dzień mogę zaznaczyć np imieninami lub jakąś rocznicą:)
A co do fotoksiążki to sama ją bardzo chciałam, no ale cena nie zachwycała… bo cena takiej dobrej jakości fotoksiążki to jakieś 200 zł. No ale teraz firmy mają różne promocje, więc ja się nad tym poważnie zastanawiam:) Moja siostra zamawiała fotoksiążkę w podziękowaniu dla rodziców, ale od fotografa, i musze przyznać, że przepięknie to wyszło!:slight_smile: Strony bardzo czytelne, zdjęcia super i jakość stron doskonała.

B.Kruszko taki kalendarz może być super prezentem sama się zastanowię nad takim,może zrobimy taki dla dziadków na Święta:)

Moja Rozala dostała na chrzciny dwie takie fotoksiążki, w których są zdjęcia z pierwszych trzech miesięcy jej życia. Kolejną taką dostanie na drugie urodziny na pewno. Bo w Fotojocker książka ma minimum 26 stron, więc wymyśliłam sobie, że każdego 20 dnia miesiąca (dzień w którym się urodziła) robię jej zdjęcia. I później zmontuję taką fotoksiążkę. Myślę, że będzie miała z tego fajną pamiątkę jak będzie już dorosła. Później wam wrzucę kilka fotek jak to wygląda.

Z tymi fotokalendarzami to my znaleźliśmy ofertę 3 za 50 zł wiec chyba zrobimy na dzień babci i dziadka dla jednej i drugiej strony a trzeci zostanie dla nas.
A ja mam pytanie co do fotoksiazek czy ktoś robił? I czy trzeba dużo pracy włożyć np. Formatować zdjęcia, czy tylko wystarczy wskazać miejsce gdzie zdjęcie ma się znajdować i to samo się sformatuje?

Powiem Ci szczerze, że faktycznie jak dla kogoś na prezent to fotoksiążka jest OK (dla rodziców ze zdjęciami slubnymi, czy dla dziadków ze zdjęciami dziecka). Mnie jednak do końca nie przekonuje. Widziałam kilka różnych i nie podobała mi się jakość wykonania. Wolę ręcznie wykonane albumy w formie scrapbookingu. O wiele więcej można takim albumem przekazać, ale też więcej się trzeba napracować.
Jeżeli chodzi o kalendarze to polecam kalendarze z Empik Foto w jakości HD. Bardzo dobrze zrobione i na świetnym papierze.

Lipka, do robienia fotoksiążki jest cały program, łącznie z obróbką zdjęć, tłami i innymi dodatkami.I to jest banalnie proste. Tylko musisz mieć zdjęcia dobrej jakości. Jak zjem sobie obiad to wam wrzucę fotki naszych książek, zobaczycie jak to wygląda.

Prosze bardzo.

Dzięki Silje, ja pytam bo to moja siostra wpadła na pomysł, żeby zrobić mężowi taki dodatek do prezentu i zastanawia się czy sobie z tym poradzi a ja jakoś ostatnio nie mam czasu usiąść przy komputerze na dłużej, żeby obczaić jak się robi te foto-książki :slight_smile:

To jest moment, zwłaszcza, że jak wrzucisz zdjęcia to masz opcję, że program sam je ułoży:)

Silje śliczny album;)
bardzo fajna pamiątka

A zapomniałam dodać, że ma twardą oprawę, bo na fotkach to tego nie widać :slight_smile: Dziękuję Basia:)

My zamówiliśmy dla babć takie fotoksiążki z maluszkiem i powiem ze babcie były bardzo zadowolone, a teraz na święta zamówione kalendarze i kartki świąteczne z małym mikołajkiem. Uważam że to fajna pamiątka dla bliskich. A i dorabialiśmy kilka zdjęć do kalendarza, i jak?

A to zdjęcia fotoalbumu, mam do niego sentyment i często go przeglądam. Ten akurat w miękkiej oprawie ale na roczek będzie w twardej. Robię dużo zdjęć i zawsze mam problem które wybrać do książki, nad kalendarzem siedziałam tydzień.

mraczek80 piękne zdjęcia,prześliczny syneczek i chyba jakiś dobry aparat prawda?Ja niestety też długo siedziałam nad fotoksiążką by zrobić ją w miarę fajnie samo zrobienie na programie idzie sprawnie ,ale nie mogłam zdecydować się na zdjęcia bo mam ich również masę:)

mraczek80 pełen profesjonalizm :slight_smile: ja miałam większość zdjęć z komórki, więc jakość był gorsza (mimo 8 mpix).

Dzięki dziewczyny, faktycznie zakupiłam ostatnio aparat lustrzankę Nikkona ale jeszcze się uczę , a tak w ogóle to chyba po urlopie macierzyńskim nie wrócę do swojej pracy, tylko może cos z fotografią dziecięcą pomyślę, już szukam jakiś kursów fotograficznych, może to jest moment żeby zmienić coś w swoim życiu. Jeszcze nie wiem ale tak mnie ciągnie. A dzieci wprost uwielbiam. Teraz już myślę co zrobić na dzień babci, może jakaś podpowiedz dziewczyny?

mraczek80 fajne zdjęcia
nam się też marzy taki aparat;)
ale dobrze że jest jaki jest i zawsze są zdjęcia na pamiątkę

Mraczek świetne zdjęcia i piękna czapka gdzie kupiłaś ta biała z pomponem. Ja tez lubię zdjęcia i mam lustrzankę, ale nigdy nie mam czasu nad nią usiąść. A co do fotografii dziecięcej trzeba mieć do tego dryg i cierpliwość bo wiem jak ja się namęcze żeby uchwycić coś na zdjęciu, a dziecko coraz szybsze…:smiley:

Ja zrobiłam córeczce na pół roku bo ma bardzo dużo zdjęć i jestem zadowolona .Bardzo polecam.Jest to świetna pamiątka i idzie w nie wpisać swoje teksty nawet i dużo zdjęć mieszczą :smiley:

Lipka czapka kupiona za 13 zł w Szachownicy taki sklep w Tulipanie w łodzi, oczywiście czapa moja ale pożyczam Jaśkowi.