Mamy pomóżcie. Gryzę się z zakupem dwóch modeli fotelika. Avionaut Pixel pro z bazą - on jest bardzo lekki bo waży jedyne 2,5kg. Drugi model to cybex cloud z i-size z obrotową bazą. Ten fotelik waży 5kg ale na możliwość rozłożenia na płasko. I tutaj jest pytanie czy lepiej wybrać ten lżejszy czy ten cięższy się rozkładany na płasko i z obrotową bazą.
Jakoś dużo jeździć raczej nie będziemy się bardzo podoba mi się ta opcja rozłożenia na płasko jakbym jechała na zakupy czy w domu na chwilę jakby dziecko zasnęło w aucie. Znowu waga fotelika przemówia za avionaut.
Chyba bym wybrała cybexa z tą obrotową baza i rozkładaniem, tak jak mówisz jak dziecko usnie to zawsze mozna rozłożyć super opcja albo może wybierz się do sklepu gdzie doradza który fotelik lepiej wybrać �
Obrotowa funkcja jest super, bo mamy taką i jest to wygoda. Jeśli chodzi o cybexa to moja koleżanka np. Na niego narzekała, że jest ciężki. My aby wybrać fotelik wybraliśmy się do sklepu i Pan nam doradzał mówił opcjach jaki każdy fotelik posiada i czy tak naprawdę są bezpieczne. Może warto najpierw udać się do takiego doradcy
Właśnie chyba najlepszą opcją byłoby wybrać się do specjalnego sklepu gdzie sprzedają takie rzeczy tam panowie bądź panie ekspedientki znają się na tym wszystkich przedstawię ci wszystkie plusy i minusy każdego z modeli i na pewno pomogą wybrać coś odpowiedniego dla ciebie pamiętajmy że fotelik Należy również dobrać nie tylko do dziecka ale i też do samochodów którym będzie jeździło w takim sklepie bez problemu przynajmniej każdym tym profesjonalnym obsługa powinna wyjść z tobą do samochodu i przymierzyć fotelik bezpośrednio do auta
Ale ja już byłam w sklepie i znam opcje oby fotelików ;) teraz pytam z takiego praktycznego punktu widzenia co się sprawdzi lepiej ;) też mi się wydaje że chyba lepszy ten cybex
Osobiście wybrała bym cybexa z obrotową bazą i rozkładaniem. Mamy fotelik z obrotową bazą i jest to mega wygodne przy wkładaniu czy wyjmowaniu. No i funkcja leżenia na płasko też jest dużym plusem dla dziecka. Co do wagi to na zakupy my np. bierzemy kółka od wózka plus adaptery i to jest dla mnie dużo wygodniejsze niż noszenie fotelika w ręce.
Też bym brała cybexa, jak trafisz na takie dzieciątko jak moje co chciałoby spać a nie może w pozycji półsiedzącej podczas jazdy to zawsze mu poprawisz życie. I obrotowa baza też wydaje się być super, my mamy prostą i czasem ciężko odpiąć fotelik
Cybex cloud z bazą jest naprawdę mega bezpieczny super wykonany jakość klasy firmy cybexa zadowalająca naprawdę..cena oddaje jakość . Na co dzień dużo podróżujemy i w tym foteliku synkowi jest bardzo wygodnie
Ale z tego co ja się orientowałam to ta pozycja leżąca w cybex nie jest możliwa w samochodzie podczas jazdy. Z jednej strony sobie myślę no że dziecko szybko rośnie i każdy kg robi różnicę i chyba lepiej wybrać lżejszy fotelik ale z drugiej strony cybex to cybex i ta funkcja rozkładania na płasko mnie naprawdę przekonuje. W sumie 2,5kg różnicy w wadze to niby dużo i niedużo. Najwyżej wyrobie sobie bicepsy przy noszeniu małej :D
Ja miałam ten sam dylemat, ale postawiliśmy na cybexa bo 1. Obrotowa baza 2.nigdy nie wiadomo jakie podróże nas będą czekać 3.komfort że możesz rozłożyć fotelik i pozwolić mu spać bez obawy że ma pozycje siedzącą, ale ten avionaut rzeczywiście leciutki, więc jeśli trzeba będzie dużo transportować malucha albo jesteś droba osobą i może być ci same ciężko go nosić to może też warto wziąć pod uwagę
Dziewczyny w końcu kupiłam :D zdecydowałam sie jednak na cybexa. Jednak jest bardziej solidny tak patrzyłam pod kątem tego żeby dziecko było jak najlepiej chronione podczas podróży. Wybrałam cybez Z-cloud i-size z obrotową bazą. Mam nadzieję, że bede zadowolona :)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.