Ja byłam w ciąży z dwa razy u fizjoterapeuty z bólem krocza, im bliżej porodu ból był ogromny, masaże pomagały ale na chwilę ale były bardzo bolesne ...
Kochane czy któraś z Was chodziła do fizjoterapeuty w czasie ciąży i po porodzie? Czy u Was przyniosły takie wizyty oczekiwane skutki?
Ja w ciąży nigdy nie byłam :) Miałam mieć fizjoterapię na kręgosłup ,ale przełożyłam ją kiedy będę po porodzie :)
Polecam dobrego fizjoterapeute urologicznego przed jak i po porodzie ;) fajnie przygotowuje do porodu, gdzie ten poród jest mniej bolesny. Po porodzie pomoże dojść do sprawności, no często po porodzie kobiety maja problem z nietrzymanieM moczu. Ja teraz w tej ciszy chodzę od początku , bo mam problem z rwa kulszowa , będę brała taki pakiet opieka przed i po ciąży. ;)
Również polecam wizytę u fizjoterapeuty uro :)
Po jakim czasie po porodzie najlepiej do fizjoterapeuty uro się udać?
Kalusia161 ja słyszałam że warto udać się już przed. Tak aby ktoś pokazał nam ćwiczenia itp. aby jak najszybciej dojść do pełnej sprawności.
Właśnie ja też cierpię na rwę kulszową a do tego mam jeszcze kilka innych problemów z kręgosłupem. Teraz pod koniec ciąży jest średnio jak brzusio duży ale kto jak nie my kobietki damy radę. Chce jeszcze przed porodem umówić się do urofizjo pomimo zaleceń CC. W ciąży mam spory ucisk na pęcherz i obawiam się co to będzie po porodzie.
W takim razie musze się zorientować, gdzie mam najbliżej jakieś urofizjoterapeutę.
Zadecydowanie lepiej wybierz się do specjalisty i on doradzi Ci co i jak. Pewnie jedna dwie wizyty i już będziesz wiedziała co i jak
Tak , najlepiej skonsultować się ze specjalista.
U nas w szpitalu po porodzie/cesarce odbywała się jedna wizyta fizjoterapeuty uroginekologicznego. Pani przychodziła do każdej sali i pokazywała ćwiczenia, mówiła na co uważać itp. Do każdej osoby w sali też osobno dawała porady. Bardzo fajnie, że takie spotkanie było.
Szkoda, że nie ma takich wizyt w każdym szpitalu.. jednak taka wiedzę jest przydatna po porodzie.
ja też miałam taką wizytę i badania poczatkowo nie chciałam bo nie czułam sie najlepiej ale końcowo sie zdecydowałam ;)
Aniss, gdy pani fizjo u mnie w sali była, to zapytała, czy czujemy się na siłach czy np. przyjść jutro. Ja poprosiłam o późniejszy termin i pani następnego dnia faktycznie przyszła :)
U mnie w szpitalu nie było nikogo takiego. W szoku byłam że doradca laktacyjny był po porodzie w szpitalu
U mnie był ale nawet nie porozmawiał.. Syn spał I miał wrócić później ale tego nie zrobił.. doradca laktacyjny
U nas w szpitalu jest możliwość z skorzystania z 1 bezpłatne wizyty fizjoterapeuty na pobyt w szpitalu.
Zapraszam też na darmowy webinar w środę.
https://m.facebook.com/events/226235609924818/
To u mnie fizjoterapeuty też nie było. Nie wiedziałam nawet że są w szpitalach. Doradca laktacyjny była fajna kobieta