Dziewczyny co sądzicie o farbowaniu włosów?
Oczywiście wiem, że w ciąży nie można wdychać amoniaku zawartego w farbach, ale na pewno znajdzie się farbę czy nawet szampon bez tego środka …
W mojej rodzinie są przesądy, że włosów nie powinno się ścinać i farbować w okresie ciąży …
Co Wy myślicie?
W końcu każda z nas chce wyglądać pięknie ![]()
Poprawiam błąd, niemożliwe * ?
Ja nie farbowałam. Ale moja siostra tak i kolor wyszedł. Z farbowaniem raczej nie chodzi o to, że farba się nie przyjmie tylko o szkodliwość wdychanych podczas farbowania substancji.
Ja byłam w ubiegłym miesiącu w pierwszej ciąży też raz farbowałam. Niestety mam bardzo dużo siwych włosów i ogólnie farbowanie ograniczyłam do minimum ale zazwyczaj raz w czasie ciąży muszę udać się do fryzjera. W salonie którym farbuje mają farby bez amoniaku które są naturalne. Nie ma żadnego nieprzyjemnego zapachu podczas farbowania. Kolor wychodzili również tak jak zawsze.
Polecam użyć lupki, były już wątki na ten temat :)
W ciąży nie można poddawać się zabiegom naruszającym ciągłość tkanki lub powodującym stan zapalny. Farbowanie włosów tego nie powoduje, więc oczywiscie MOŻNA.
Należy wybrać bezpieczną farbę, czyli bez amoniaku. Ale chyba mało takich na rynku. Farbowanie włosów nie tworzy toksycznych oparów, które byśmy wdychały. Farba też nie dostaje się do krwioobiegu. Jest to bezpieczne!
Są już takie wątki, więc podobnie jak mamameg proponuję tam przenieść dyskusję, dla ułatwienia podaję, bo widzę, że wspomnienie u lupce nie daje efektu:
https://lovi.pl/forum/1/4550
Karo teraz to i tak salony fryzjerskie sa pozamykane.
Ja w ciazy wlosow nie farbowalam. Niby nie ma przeciwskazan do farbowania wlosow w ciazy ale radze przez ten czas wstrzymac sie z farbwaniem wlosow. Podczas farbowania wdychasz opary z farby, ktore moga negatywnie wplynac na rozwoj dziecka.
Misiowa podała link do wątku już istniejącego a dziewczyny nadal swoje?♀️
Mamameg oraz Misiowa piszą, że taki wątek jest już utworzony. Jest nawet podany link. ?
Warto czytać poprzednie komentarze aby nie było chaosu na forum. ?
Tak farbowałam włosy w każdej ciąży i nic się nie działo, a jestem mamą 4 pociech
Ogólnie jeśli użyte są odpowiednie farby to nie ma przeciwwskazań do zabiegu. Ale oczywiście rozumiem cię i twoje obawy. Ja z tego powodu w żadnej ciąży nie farbowałam. Natomiast ostatnio odkryłam koloryzujące odżywki z joanny�
Ja farbowałam włosy w każdej z 3 ciąży. Wstrzymywałam się zawsze do 12 tc a później już farbowałam raz na 2-3miesiace.
https://lovi.pl/forum/18/136 w zasadach forum można zgłaszać powielone wątki. Jeżeli Redakcja uzna, że tak należy to prędzej lub później zareaguje tak jak trzeba czyli usunie zdublowany wątek lub połączy już z istniejącym
Farbowałam włosy w dwóch ciążach i nigdy mój lekarz nie widział przeciwskazań. Ale staraj się używać bardziej ekologicznych farb , jest bardzo duży wybór wśród marek .
Może mi ktoś wytłumaczyć po co dwa te same tematy pod rząd?
Do 12 tygodnia ciazy odradza sie farbowanie wlosow. Przy drugim i trzecim trymestrze jesli wszystko rozwija sie prawidlowo nie widze przeciwskazan ale lepiej wspomniec o tym fakcie fryzierce zeby wiedziala jakich farb uzyc I na co moze sobie pozwolic ;)
MMPB bo leniom nie chce się sprawdzać w lupce :(
MNPB chętnie :) a więc Karo nie sprawdzając lupki założyła nowy powielony wątek. Podajże misiowa żeby nie robić bałaganu podała link do już istniejącego i któraś z dziewczyn go odświeżyła ale niestety większość komentuje ten robiąc w ten sposób bałagan :/
Regulamin!
Farbowałam. Nie widzę żadnego problemu ;)