Farbowanie włosów w czasie karmienia piersią

Czy farbowałyście włosy tuż po porodzie :)? Jeszcze w czasie połogu ? W zasadzie niby nie ma przeciwwskazań, ale zalecają zaczekać do zakończenia połogu. Chodzi w zasadzie o rozjaśnienie włosów u fryzjera.

rozjasniam na blond . Pytałam fryzjerki nie widziała przeciwwskazan :) wszystko wyszło idealnie :)

Ja nie rozjaśniałam, nie farbowałam, ale z tego co wiem, to nie ma przeciwwskazań by to robić, nawet w połogu.

No moja fryzjerka mówiła mi ,że woli przeczekać okres połogu ,bo nie daje gwarancji jak włosy zareagują i czy chwyci tak jak powinno. Ponoć nawet w trakcie miesiączki odradzają farbowanie ,bo farba może tak nie chwycić.

W moim przypadku rozjaśniałam włosy w czasie ciąży, wyszedł taki kolor jaki miał być, jakby nie patrzeć hormony nie zrobiły psikusa, potem coś mi się odwidzialo i znowu wróciłam do ciemnych, także bez psikusa ��

Kurczę nie słyszałam żeby były jakieś przeciwwskazania ku temu. Na pewno farby powinny być bez amoniaku podczas ciąży i karmieni piersią. Ja osobiście takich używałam i używam nadal, ale od zawsze farbuje włosy na ciemno wiec nie wiem czy z rozjaśnieniem by to przeszło.

Byłam u fryzjera w czasie karmienia nie było żadnych przeciwwskazań do tego 

kolor ładnie wyszedł 

u mnie ze względu na stan włosów przelozylysmy rozjaśnianie na inny termin ale samo farbowanie jak najbardziej mozna było wykonać :) 

W ciąży można farbować włosy farbami bez amoniaku więc myślę że w czasie karmienia piersią nie ma większych przeciwwskazań. Chociaż w czasie połogu te hormony to też jeszcze szaleją więc może kolor nie wyjdzie taki jak pożądany, po drugie farbowanie też bardzo osłabia włosy które podczas połogu też są bardzo słabe. Mi np. leciały garściami dlatego do końca połogu bym się jednak wstrzymała.

Najlepiej doradzi ci fryzjerka myśle będzie wiedziała co i jak :)

Mi też się wydaje że nie ma żadnych przeciwwskazań nawet w połogu ale może być tak że ze względu na szalejące jeszcze hormony ta fryzura po prostu nie wyjdzie taka jak oczekujesz bo farba nie złapie odpowiednio często tak jest że właśnie czy to w połogu Czy podczas okresu dziewczynom farba wychodzi albo ogólnie oczekiwany efekt u fryzjera zupełnie inaczej

Tak, nie ma przeciwskazań ale kolor może odbiegać przez szalejące w nas hormony :)

Otóż właśnie o te hormony chodzi :) Ponoć nawet w trakcie miesiączki kolor może nie wyjść taki sam :) Nigdy nie farbowałam w trakcie miesiączki, więc tego też u siebie nie sprawdziłam nigdy :) 

Heh.. z tym kolorem to fakt vos w tym jest;) kiedys czesto farbe kładłam na włosy i roznie wychodzily mimo iz kolor byl taki sam;) okres ciazy to czas kiedy udalo mi sie zejsc z farbowania wlosow;) i dojsc do swojego koloru naturalnego;) 

kiedyś słyszałam ze nie powinno się włosów malować w ciąży 

Też słyszałam,  że w ciazy nie należy malować włosy ale to bardziej przesądy. Ja malowałam przez całą ciążę włosy i w pologu. Nic nie działo się na szczęście;)

Ja osobiście rozjaśniałam włosy niecałe dwa miesiące po porodzie, karmię piersią. Teraz mały ma 7 miesięcy i znów farbowałam włosy tym razem na ciemny. Uważam że jeżeli ktoś robi to dobrze i wie co robi to nie ma przeciwwskazań.

Teraz dostępne są farby bez amoniaku i one chyba tak nie "szkodzą". Warto poczytać albo najlepiej zapytać fryzjera

Dokładnie, porada specjalisty będzie najlepszym rozwiązaniem :)

:)

czyli jest ok jak jest skład nie szkodliwy tak?