Farba do włosów

Dziewczyny polecacie jakąś konkretną markę farby do włosów, oczywiście bez amoniaku, która nie zaszkodzi będąc w ciąży? 

Lorealem farbowlam w Pierwszej ciąży bez amoniaku i się sprawdzil :)

Ja również malowałam włosy farbą Loreal w trakcie ciąży. 

Ja farbuje bardzo bardzo rzadko. Chyba z rok czy 1,5 nie farbowałam. Jak już używałam, to albo Wellaton ( nie ma juz tych farba szkoda) i Joannę.

Ja maluje regularnie i od kilku lat farbami Loreal z polecenia. Babcia mówiła żebym w ciąży nie malowała włosów bo ciocia malowała z odcieniem rudego i rudy syn urodził się;) niby kolor farby wpływa na kolor włosów dziecka :)

Ja farbowalam włosy farbą którą się dzieli na 3 ze sklepu kosmetycznego, kompletnie nie pamiętam nazwy. Do tego samemu dokupuje się wodę w zależności jaka moc utlenienia ma być. Wychodziło naprawdę tanio. W czasie ciąży przestałam się farbowac i moje starsze dziecko twierdzi że mama ma ładny swój kolor włosów i mówi żebym ich nie malowała :) (póki jeszcze nie widać siwych)

Ja farbuje farbą z Allegro taką ziołową. Brak alergii czy podrażnień i długo się trzyma ;)

Ja zawsze chodzę do fryzjera. W czasie ciąży też byłam. Sama nie farbuje bo ja rozjaśniam włosy i sama nie chce sobie ich popalić 

Hej całym serduszkiem mogę polecić montibello jest to profesjnonalna farba fryzjerska 

Najlepszymi farbami naturalnymi bez chemii są firmy „natulique  „ ale to są dostępne tylko w salonach ktore Używają tej marki .

A tak ze swojego Doświadczenia i takie które można kupić przez internet to „loreal dia light „ „loreal inpa „ najlepiej kupować profesjonalne i dodatkowo utleniacz . 
oby tylko nie stacjonarnie w sklpeie , tamte farby maja bardzo dużo chemii i bardzo niszczą strukturę włosa . 

Jestem fryzjerka z zawodu i większość fryzjerów powie ze niby amoniak nie jest szkodliwy a jest i to bardzo dla płodu i gdy matka za dużo się go nawdycha to nie musi się nic stać ale może wiec lepiej dmuchać na zimne . 

Moja fryzjerka malowała mnie w ciąży farba montibello bez amoniaku. I w zasadzie nawet się lepiej kolor trzymał niz przy zwykłej farbie :D

Polecam loreal bez amoniaku :) to do samodzielnego farbowania.

u fryzjera babeczka nakładała mi montibello. Btw maja bardzo fajne niektóre szampony

Ja nie farbuję włosów i nie mam żadnych poleconych ale strasznie nie lubię jak mama to robi w domu bo właśnie ten amoniak tak brzydko pachnie 

Ale teraz już większośc farb właśnie bez amoniaku się kupuje 

a ile wam farby wystarcza z pudełka na jakas długosć włosów?

Ja mam włosy za ramiona i niby według info na pudełku to powinnam używać 2 opakowań, ale nie mam jakichś mega gęstych włosów więc wystarcza jedno 

Syos oleo intense polecam jak najbardziej u mnie się sprawdziła przed ciążą jak i w trakcie i nie wypłukuje się szybko jak większość farb :) i przede wszystkim nie uczula a ten nie ma mocnego zapachu a to także ważne w ciąży 

Ja nigdy nie farbowałam włosów w całości, miałam jakiś czas temu refleksy, ale to jest super opcja, bo nie rzucają się oczy jak są później odrosty.

Wlasnie mialam zawsze wlosy do ramion to to jedno pudelko bylo tak na styk ;) ale moze zalezy jak piszesz od grubosci jeszcze wlosa;)

Obecnie jestem 10 lat na swoich naturalnych wlosach;) z czego sie ciesze bo nie musze farbowac co chwile a u mnie wlosy rosna bardzo szybko;/ chociaz mam czasami ochote na jakis balejage czy pasemka;)

Aniss też byłam długo na swoich naturalnych włosach, tylko niestety zaczęły się pojawiać siwe ;-)