Jakie macie opinie o elektrostymulacji mięśni? Czy ktos moze chodzil na takie zajęcia i napisze czy odczuwa róznicę?
Elektrostymulacja mięśni możliwa jest dzięki zastosowaniu odpowiedniego urządzenia oraz specjalnego kombinezonu, w kieszeniach którego umieszczone są elektrody. Elektrody oddziałują bezpośrednio na mięśnie lub grupy mięśni, wysyłając impulsy powodujące ich skurcz. Każdy skurcz to praca wymagająca energii. Pracujące mięśnie w pierwszej kolejności wykorzystują zasoby energetyczne w postaci glikogenu (polisacharyd), który przechowywany jest w niewielkich ilościach w wątrobie i mięśniach.
Mi osobiscie pomaga oraz widzę u siebie dobre efekty działania. Tak wiec sama jestem na tak, polecam spróbować :) A chodzę tutaj w Krakowie
https://www.intime20.pl/trening-ems/
Moja szwagierka trochę chodziła. Kilka pakietów sobie wykupiła i chwaliła. Jednak to działa bardzo wybiórczo. Ja jestem zwolennikiem fizycznych ćwiczeń, wtedy na większe grupy mięśni działa. Jednak elektrostymulacja ma zalety, bo jednak nie każdy może pozwolić sobie na intensywne ćwiczenia fizyczne.
I jeżeli elektrostymulacja to tylko w profesjonalnym gabinecie. Takie do kupienia domowego urządzenia to strata kasy, a efekty żadne.
Ja nie korzystalam z czegos takiego
Ja tez nie korzystam z tego ;))
Nie chodziłam ale słyszałam że są dobre w zależności od tego czy ktoś stosuje na mięśnie czy tkankę tłuszczową
Nie korzystam z takich zajęć
Nie korzystałam ale myślę, że jak ktoś ma przewlekłe zespoły bólowe lub problemy z nadmiernym napięciem mięśni to jest bardzo przydatne. Niestety nie każdy może korzystać, trzeba uważać jak ma się chorobę serca, elektrostymulator i jakieś metalowe protezy np.
Talura A masz zamiar iść na taki zabieg ?
Super sprawa ale oczywiście pod okiem specjalisty ,sprawdza się głównie w zespołach bólowych i u osób nieotluszczonych
Szkoda ze to takie kosztowne
Ja to pierwsze słyszę o takim czymś haha
Nie słyszałam o takimś czymś? Jaki to koszt?
Też nie słyszałam o czymś takim.. hmm jeśli rzeczywiście działa to szkoda, że przez cenę nie każdy ma dostęp a NFZ pewnie nie refunduje
oj teraz to te ceny to powalają na kolana
No pewnie nie każdy może sobie na to pozwolić.
Najbardziej mi szkoda ludzi, którzy są przewlekłe chorzy a NFZ nie refunduje ich leczenia i na wszystko musza zbierać
Dla mnie też najbardziej szkoda takich osób.. niestety jest ich bardzo dużo.. :/
Mamuśka takie sytuacje są ciężkie i szkoda, że nie ma pomocy ze strony Państwa.
A krew mnie zalewa, gdy widzę, że rzad miliony, miliardy przeznacza na glupoty a zapomina o zwykłych ludziach