Ostatnio przeglądałam strony z akcesoriami, które mają ułatwić życie mamom i trafiłam na ekspres do mleka. Siadłam, poczytałam i zaczęłam się zastanawiać, czy serio są aż tak leniwe mamy, którym się nie chce podgrzać wody i wsypać paru miarek mleka do butelki. Z drugiej strony taki ekspres zajmuje więcej czasu niż zwykłe przyszykowanie mleka tradycyjną metodą więc nie wiem jakie mi to ułatwienie. Tak w mojej ocenie to wygląda. A Wy jakie macie zdanie?
Tez to widziałam ale dlatego że był w jakimś konkursie do wygrania ale nawet się nie wysilałam bo stwierdziłam że takowe urządzenie nie jest mi potrzebne, ale expres do kawy czemu nie bo mój od tygodni stoi na górnej szafce bo mu ciśnienie uszło, coś się zrąbało i nie ma komu naprawić ale wysłużony więc chyba jego żywot się zakończy:)
Ekspres chciałam napisać a teraz nie mogę edytować
wybaczcie za gafę. Ja o ekspres do kawy walczę z mężem, bo on się upiera że mi niepotrzebny na mieszkaniu
a dla mnie bardzo podoba się ten ekspres
uważam że ten gadżet jest bardzo przydatny dla rodziców
sama bym o takim czymś pomyślała ale cena jest wysoka
Jaki fajny
Ja chcę, tak jestem leniwa, tak nie chce mi si wody gotować dla dziecka, tak nie chce mi się sypać mleka
Haha ![]()
A tak na poważnie kupiłabym, bo bardzo ładny z tego gadżet do kuchni, a poza tym ja się czasami łapię na tym, że “o jezu, już 17 młoda miała mleko dostać”
Ile toto kosztuje?
Silje kosztuje chyba 360 zł
tak na allegro kosztuje 360, a w sklepie w smyku ponad 500
ja też często się łapie tak jak Ty Silje, że już ta godz i że już godzinę/ pół wcześniej powinien młody jeść to włączam elektryczny czajnik trochę dolewam tej gorącej wody i reszta zimnej i jest
Mnie tez się bardzo podoba, ale cena mi się nie podoba i nie jest mi raczej potrzebny
Gadżet fajny i dość ładnie się prezentuje ,ale osobiście nie kupiłabym tego
Ja tam mogę tradycyjnie przyrządzać mleko i uważam to za zbędne
. Dla mnie cena też nie należy do niskiej
Może gdyby to było tańsze…
Silje chyba za szybko oceniłam ten produkt, teraz jak mnie uświadamiasz to coraz bardziej mi się podoba;) No ale ja juz mam podgrzewacz i sterylizator (nie używam) ale fakt jakby to zliczyć to cena nie jest wygórowana.
Kikacu, ale to teraz szkoda, że nie trafiłyśmy na to cudo wcześniej ![]()
pewnie, że tak w ogóle ja zazwyczaj takie fajne urządzenia wielofunkcyjne to odkrywam jak już nakupię pojedyncze i później siedzę i sama na siebie jestem zła, że zagraconą mam kuchnie.
fajne fajne ale podgrzewacz zdaje ogzamin …wode wstawiam …ustawiam na niska temp potem dosypuje mleko i jest …nie przemeczam sie w ten sposob
Cena mnie przeraziła ![]()
Wiecie co, jakbym teraz była w ciąży i nie miała pojęcia co mi będzie potrzebne, a do tego była już przewrażliwiona na punkcie dziecka, i jeszcze miała mikro-kuchnię to wtedy rozmowa jest zupełnie inna
Wszystko jest dla ludzi, czasami trzeba tylko spojrzeć z kilku perspektyw ![]()
Kiedy zobaczyłam tytuł wątku, pomyślałam, że chodzi o coś w stylu spieniacza do mleka, a nie takiego urządzenia ![]()
Sprzęcik fajny, jednak nie wiem czy zdecydowałabym się na jego kupno, nawet w przystępniejszej cenie. Zastanawia mnie to, czy taki ekspres przygotowuje mleko z odpowiednią temperaturą do spożycia dla dziecka, czy po przygotowaniu nie trzeba go studzić, ponieważ ekspres do kawy robi kawę z gorącej wody, więc i to tak działa, jak podejrzewam. W takim wypadku, chyba wolałabym przygotować mleko tradycyjną metodą: czajnik z wodą i mleko.
Gosia tam niżej link wrzuciłam z opisem
Poczytaj, bo to jak dla mnie jest fenomenalne ![]()
Znalazłam
Ale nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie, czy za każdym razem, kiedy trzeba przygotować mleko, muszę dosypywać odpowiednią ilość miarek mm?
No to mnie też ciekawi, mam nadzieję, że jest tam jakiś większy zbiorniczek na mleko, bo inaczej wszystko traci sens. Jak będę w jakimś sklepie i to spotkam to zapytam sprzedawcy ![]()
ja jutro muszę się wybrać do smyka za butami dla młodego, a tam widziałam to cudo, postaram się podpytać albo sama sprawdzę to Wam napiszę.
wreszcie dotarłam do smyka, dziewczyny 2 razy tam byłam i nie ma rozpłynął się ekspres kurde no ktos go kupił a chciałam sprawdzić i Wam napisać co i jak. Wszystkie sklepy dziecięce dziś przejrzałam jakie się dało i w ani jednym ekspresu
Ja już wiem jak się mleko dozuje. Tam na górze jest taka zielona wystająca mała wajha, no i na nią się naciska tyle razy ile miarek się chce wsypać.