Ekspres do kawy Tchibo Cafissimo na kapsułki

Hej Mamusie. Ostatnio mnie mało, udzielam się głównie w wątku odnośnie konkursów i w pogaduchach, bo przez pracę aktualnie czasu mi brakuje na cokolwiek. Jednak udało mi się ostatnio coś :slight_smile:
Chciałam Wam się pochwalić, że zostałam Ambasadorką Tchibo Cafissimo ze strony Rekomenduj.To.
Powiem Wam szczerze, że to najlepsza kampania, jaka mi się trafiła. W ramach testów dostałam ekspres do kawy na kapsułki Tchibo Cafissimo Pure White i do tego 150 kapsułek w 15 smakach. Nie chcę byście pomyślały, że to reklama, czy coś, po prostu smak kawy mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Ogółem wcześniej piłam kawę, ale głównie rozpuszczalną, rzadziej sypaną i kilka razy z ekspresu ciśnieniowego. A teraz piję tę kawę z ekspresu na kapsułki i nie wiedziałam, że może to być aż taka różnica w smaku, jeśli chodzi o kawę, oczywiście na duży, duży plus.

Ma któraś z Was taki ekspres do kawy? Bo jestem ciekawa, czy Wam też smakuje taka kawa? A może znajdzie się tu jeszcze jakaś Ambasadorka Tchibo Cafissimo? Jeśli któraś Mamusia byłaby zainteresowana to wstawiam Wam zdjęcie z kodem na zakup ekspresu kapsułkowego z 45% rabatem :slight_smile:

Ekspresu nie posiadam, ale miałam okazję pić u znajomej. I z czystym sumieniem potwierdzam, że kawa najlepsza, jaką miałam okazję pić, zwłaszcza w domowych warunkach. Co prawda kapsułki może nie są najtańsze, ale tak naprawdę w dobrej kawiarni zapłacimy dużo więcej, a smaki porównywalne. Magiczny zazdroszczę :wink: przyjemnego testowania

Ja mam ekspres Tchibo, troszkę inny bo z funkcją spieniania mleka. Mam go od prawie 5 lat. jestem bardzo zadowolona. kawa smakuje wyśmienicie, do tego kapsułki nie są drogie, bo z innych firm są o wiee droższe i płaci się np za kapsułkę z lekiem a tu sama możesz sobie zrobić piankę ze zwykłego mleka.
Odkamieniałam go przez ten czas 2 razy, a używam go często.
A kawusia? Najlepsza jaka może być. Nawet teraz w ciązy pozwalam sobie na jedną mała kawę, mam niskie ciśnienie i lekarz pozwolil na jedną dziennie, a rozpuszczalna mi nie smakuje.

gratulacje kochana ja też jestem na Rekomenduj ale nawet żadnej informacji nie miałam o takiej akcji a szkoda :frowning: Powiedz mi a gdzie można zrealizować ten kupon jak byś mi go podesłała

Gratulacje:) ekspresu nie mam i kawy nie piłam takiej, bo smakoszem jej nie jestem, lecz szczerze gratuluję tak fajnej nagrody:)

Sylwia kochana, ja widziałam informację na Facebooku, dlatego zgłosiłam się do testów, wiesz wypełniłam ankietę i się udało. Kupon mona zrealizować na stronie Tchibo, dokładnie to ten link http://www.tchibo.pl/search?query=tchibo+cafissimo&context=kaffee&filters=availability-available&pf=true&pos=0

Ogółem jestem mega zadowolona z tego ekspresu, naprawdę nie sądziłam, że kawa może być tak dobra, w dodatku zrobienie kawy trwa krócej niż gotowanie wody w czajniku i zalanie zwykłej kawy wodą. Moja ulubiona to zdecydowanie Grand Classé Sumatra Ketiara :slight_smile:

Magiczny wiesz co ja chyba bym z przyjemnością skorzystała z tej promocji :slight_smile: a powiedz mi jeszcze jaki smak jest najlepszy tej kawki dodam że ja pije tylko delikatne kawki

Ja też lubię łagodniejsze kawki i powiem Ci, że najbardziej mi smakuje
Grand Classe Sumatra Ketiara, Caffe Crema Fine Aroma, Coffee Fine Aroma , BLACK `N WHITE . Te są najłagodniejsze i dla mnie najlepsze w smaku z przewagą tej pierwszej wymienionej :slight_smile:

Jak sie finansowo opłacają takie kapsułki?

Nie za bardzo się opłacają. Wychodzi niestety ale drogo. Jeśli ktoś robi sobie kawę raz na jakiś czas, to faktycznie może sobie taki ekspres sprawić. Ale jeśli robi kawę codziennie, to o wiele bardziej opłaca się zainwestować w ekspres ciśnieniowy, ewentualnie w ekspres kolbowy. Poza tym kawa z takiego ekspresu moim zdaniem lepiej smakuje. Jest bardziej aromatyczna.

Mogę Wam również polecić sklep, w którym warto jest kawę kupować:

Mają lepsze promocje na kawę niż markety.

A jakie macie zdanie o ekspresach na kapsułki jak Dolce gusto? 

Ja wolę tradycyjna kawę. Świeżo mielona mmmm pycha. 

A te kapsulki to tak na chwile się sprawdza albo jak goście przychodzą. Ekologiczne to też według mnie nie jest. 

Ja tez wolę zwykła kawę a nie ta z kapsułek. W dodatku dostałam od męża spieniacz do mleka bo uwielbiam robić ładne kawy,takie że chce się usiąść i plotkować godzinę.

Z okazji jesieni zrobiłam nawet domowy syrop do pumpkin spice latte i powiem Wam że wyszedł pycha ! 

To lepsze niż kapsułki! 

Ja miałam ekspres na kapsułki i go sprzedałam jak kapsułki się skończyły, bo jednak to trochę koszt jest. 

Wolę zdecydowanie ekspres na ziarna. 

Mamina jak zrobiłaś ten syrop?

1 mala dynia hokkaido

• 2 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • ½ szklanki cukru brązowego
  • 1 i ½ łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki mielonych goździków
  • ¼ łyżeczki kardamonu
  • ½ łyżeczki imbiru mielonego

Dynie umyłam, wyjęłam pestki, pokroiłam na księżyce i upiekłam ok 40min w 180 stopniach.

Wrzuciłam wszystko do garnka i zblendowalam a później gotowałam na małym ogniu ok 20 min mieszając do chwilę.

Zawsze jak jestem w hotelach to bardzo mi smakuje kawa z ekspresu Dolce Gusto na kapsułki. Uwielbiam;). Kiedyś nawet zastanawiałam się nad zakupem, ale koleżanka mnie zniechęciła ceną kapsułek i utrzymaniem;).

Ostatecznie mam ekspres Bosha na kawę ziarnistą w zabudowie, też jestem z niego zadowolona;).

Mamina dzięki za przepis:D