Ekologiczne drewniane gryzaki

Witam!
Czy kogoś dziecko mialo okazje używania ekologicznego gryzaka z drzewa klonowego? Còra ma prawie trzy msc, dostalismy w prezencie, wiec jeszcze troszke poczekamy aby go wyprobować.

Nie spotkałam się z drewnianymi gryzakami ale też nie szczególnie mój synek chciał gryźć gryzaki więc może dlatego nie oglądałam ich w sklepach. Natomiast jestem ciekawa czy drewno jest wystarczająco twarde aby dziecko które ma już ząbki nie wbijało ich w drewno. Pamiętam jak kiedyś mój synek bawił się u siostry drewnianą zabawką i pogryzł ją - odbił na niej swoje ząbki.

Drogie i moim zdaniem nie są warte swojej ceny :slight_smile: Choć może i prezentują się fajnie ale to kolejny gadżet wychwalany przez matki blogerki :slight_smile: Jakbym dostała to bym używała ale tak bym nie kupiła,przetestujcie może wam podpasuje :slight_smile: mój synek bardziej woli gryźć drewniane rzeczy niż gryzaki a mamy kilka rodzai. Ale można ich z powodzeniem stosować od 3 miesiąca gdy dziecko jest w stanie trzymac samodzielnie zabawki i kierowac je w stronę buzi :slight_smile:

annawianna wszystko zależy od jakości drewniane :slight_smile: spodziewam się że za taką cenę nie może być ono byle jakie bo ponoć z tej firmy są dokładane wszelkie starania do bezpieczeństwa zabawki.

Szczerze mówuac, sama raczej bym nie kupila bo faktycznir sa drogie jak na gryzak. Wydaje mi sie, ze są z dobrego drewna i powiinien sie spisac.
Juz zaniedlugo zdam relacje jak to było u nas :slight_smile:

Moi chłopcy nie lubili gryzaków, woleli gryźć swoją piąstkę lub plastikowa łyżeczkę :slight_smile: Jestem podobnego zdania co Roxi133, gryzaki ekologiczne są dla mnie za drogie. Pewnie gdybym dostała to bym testowała, ale sama na pewno bym nie kupiła :slight_smile:

U nas tak samo gryzaki sie nie sprawdzaly i raczej nie zdecyduje sie na taki zakup przy mlodszym synku

Ekologiczne gryzaki jakoś do mnie nie przemawiają, a ich cena jest porażająca :slight_smile:

Nie używałam i nie kupię takich gryzakow. Córka nie interesowała się takimi zabawkami , więc szkoda było by mi tyle pieniędzy wydać na taki gryzak .

No tak- cena jest zabujcza :slight_smile: ale ciotka uwielbia rozpieszczac Małą :smiley:

Chciałabym drewniany gryzak, dlatego że przeraża mnie zawartość szkodliwych substancji w plastikowych zabawkach (BPA na przykład) no i wiadomo że eko bo nie zaśmiecamy środowiska kolejną plastikową grzechotką która będzie się rozkładać latami :wink:
Jeśli chodzi o takie zabawki jestem jak najbardziej na tak , pomimo ceny, wolę mniej a lepszej jakości i nieszkodliwe dla dziecka

Basia teraz na opakowaniach jest wyraźne zaznaczone,że zabawki nie zawierają BPA :slight_smile: trzeba szukać właśnie takich opakowań :slight_smile:

Nie zawierają ale jednak zawierają , czytałam artykuł o BPA i niestety prawda jest taka że żaden plastik nie pozostaje bez wpływu na nasz organizm (w mniejszym lub większym stopniu, i nie są to skutki natychmiastowe)
Więc jeśli chodzi o to co najczęściej trafia do buzi malucha byłabym za jak najbardziej naturalnymi materiałami, mój pierwszy syn do gryzienia miał żyrafę Sophie :wink: teraz obstawiam gryzaki drewniane i z naturalnego kauczuku

Taki drewniany gryzak bardzo sprawdza się dla maluszka, łatwo mu go chwycić i jednak to naturalny surowiec a nie plastik . Dobra opcja od razu ze śliniakiem bambusowym. Mozna podpowiedzieć rodzinie czy znajomym jako pomysł na prezent dla maszegp maluszka. Lepszy jeden taki niz 10 plastikowych po pare złotych, bo swoją drogą potrafią byc tak bardziewne ze az strach dziecku to dać

marzenia się spełniają, mamy drewniany gryzak :slight_smile: muszę przyznać że bardzo przyjemnie się prezentuje, jest malutki i lekki- w sam raz do malutkich rączek niemowlęcia. Delikatnie pachnie drewnem. Jest zaimpregnowany olejem -zdaje się kokosowym. Zobaczymy jak się sprawdzi w użyciu i myciu bo w sumie to najważniejsze

Poczytalam trochę w necie o drewnianych gryzaczkach i produkt fajny, ekologiczny. Ciekawie sie prezentuje ale jedna rzecz mnie odstrasza- cena… Moja córka miała gryzaki wodne i gumowe a i tak wolała ssać metki i rękawki koszulki.

K.Sepiolo mnie też na chodziło żeby kupić taki gryzak bo Lenka miała przeróżne i żaden jej nje pasował ale jak zobaczyłam cenę to stwierdziłam ze się obejdzie bez bo jakby miała walnąć to w kat jak pozostałe gryzaki to ja dziękuję :smiley: chociaż mnie kusilo bo one wydają się fajniejsze i lepsze dla ząbków i dziąsełek pewnie jakbym u siebie w mieście znalazła to bym kupiła ale nigdzie ich nie było

Podobaja mi sie takie gryzaki ale mam duzo gryzakow po starszej corce wiec je wyparzylam i sa ok corka prawie wcale ich nie urzywala a teraz tez kila dostalismy w prezecie wiec kolejny gryzaczek juz nam nie potrzebny. Ale mysle ze to dobry prezent dla kogos akorat nieflugo bede miala okazje odwiedzic niemowlaczka to moze zakupie taki gryzak na prezent

Mój synuś lubi drewniane gryzaki…kupiłam mu z LaMillou gryzak z drzewa klonowego :slight_smile: i powiem szczerze, ze wydaje się być lepszy od tych plastikowych bo mam pewność, że jest z naturalnego tworzywa :slight_smile: My jak najbardziej polecamy :slight_smile:

Moja córka z gryzaczków toleruję tylko żyrafkę Sophie . Te ekologiczne drewniane gryzaczki nie przypadły jej do gustu tak samo jak i inne plastikowe .

Słyszałam dużo dobrego o takich gryzaczkach, mam cichą nadzieję, że komuś przyjdzie do głowy, żeby kupić taki w prezencie dla naszej córy :smiley: