Eko dom

Do mycia szyb na przykład używam na
1 litr ciepłej wody
2 łyżeczki octu
Wcześniej stosowałam do mycia płyn do szyb w sprayu jednak przy którymś użyciu robiły się smugi, pewnie nie zmywał się ten środek dokładnie i zostawał na szybach, ratowałam się wtedy gazetą i polerowałam. Jednak była to podwójna robota, teraz nie mam smug.

Cały czas myślę o tym ekologicznym proszku albo orzechach ale nie umiem się zmobilizować i trochę się boje jakie będzie to miało efekty

Ja jestem za wszystkim co wiąże się z ekologią. Uważam, że powinniśmy dbać o środowisko. Ostatnio na przykład dowiedziałam się, że Steinberg bateria pomaga w zużywaniu mniejszej ilości wody Baterie Łazienkowe, umywalkowe, wannowe, nowoczesne baterie ścienne łazienkowe | łazienki-szydłowski.pl jeśli nie zaczniemy o to dbać, to będziemy mieli za chwilę problem z suszą…

Polecam eco pieluszki te z kieszonką i wkłady bambusowe.
Zakupiłam dla I dziecka i używałam na noc papierowy bo dzidzia przesypiała całą noc ,a eco niestety by mogło przepuścić.
Teraz pojawiła się 2 dzidzia i nadal te same pieluszki są trwałe naprawdę warto.
przepłukuję i piorę razem z ubrankami dzieci.
Blaty w kuchni to mam płyn z wodą i octem co jakiś czas spryskuje i myję okna i inne szklane elementy również.

Co prawda jeszcze nie miałam okazji skorzystać z ekologicznych proszków lub płynów do prania ale miałam okazję używać ekologicznego płynu do kuchenki i zel do WC bardzo fajnie się sprawdzał i tak naturalnie pachniał a nie taka chemia