Efekty po lekach Tribudat/Debridat

Pytanie do mam które stosowały u swoich maluszków któryś z tych leków, jak długo czekałyście na efekty? My dostaliśmy go na brak wypróżnień…

Nie pomogę nie stosowałam nic takiego

Też nie używaliśmy

Też nie stosowałam

A ja slyszalam pozytywne opinie, tez odnosnie kolki. One regulują motorykę przewodu pokarmowego, wiec tak kilka dni moze potrwac zanim bedzie efekt

Z takimi lekami to bardziej efekt koncowy jest po 2 tyg, a po kiliu dniach to lekka poprawa. Ale nie stosowalam u synow. Mysle ze duzo tez zalezy os organizmu

@wasz.ka az tak maluch cierpi? Ma 3 tygn i takie duz problemy :(? Karmisz piersią ? Tez pamiętaj, ze takie bobo moze nie robic kupy nawet kilka dni , bo dobrze przyswaja Twoje mleczko, jak przy tym sie nie meczy to może nie warto faszerować go specyfikami :frowning:

Tak karmię piersią… Zaczęłam brać Fe bo tak mi zalecił lekarz i małemu podałam zgodnie z zaleceniami Innovitum B, ze względu na wcześniactwo i po 2 dniach z 4-6 kupek dziennie zeszliśmy na 0. Upatruje winy w tym, bo nic innego się nie zmieniło, ale podobno w tym czasie mogą już pojawiać się kolki i rytm wypróżnień też może się zmienić, ale ja jestem bardzo zaniepokojona, że tak nagle… Widać, że próbuje zrobić tą kupę, pręży się, napina, płacze, łapczywie szuka piersi by sobie ulżyć. Ale z drugiej strony nie trwa to całe dnie, tylko szczególnie późnym popołudniem tak około 3 godziny (podobnie jak kolki), w nocy śpi dobrze. Ale fakt faktem dzisiaj mija 5 doba bez kupy:(

U nas na początku córka też nie wypróżniała się codziennie, ale nie było aż takich problemów :frowning:
Niestety nie pomogę, bo nie stosowaliśmy żadnego z tych leków, u nas jakoś w końcu samoistnie to ruszyło. Z tym że ja też dodatkowo nie podawałam dziecku nic poza Wit D i sama brałam tylko suplementy dla kobiet karmiących piersią i kwas DHA

A powiedz mi jak długie miała przerwy w nie robieniu kupek?

Do tygodnia nawet dziecko może nie robić kupy. może rurki vindi były by lepsze niż faszerowanie lekami. Albo zwykły Espumisan. Wygląda to na kolki

Różnie, tak naprawdę kupki u nas unormowały się dopiero ok 6-7 tygodnia, że jest ta min. 1 dziennie.
A tak miała tydzień, że była codziennie i to kilka, drugiego tygodnia były 2 w całym tygodniu

U nas dzisiaj mija tydzień bez kupy… Idziemy na oddział i mają zbadać, zrobić usg i mam nadzieję znajdą jakieś rozwiązanie

My też mieliśmy robione usg brzuszka, bo córka widocznie się denerwowała przy bąkach i kupach, Ale było wszystko ok. U nas wystarczyło zmienić mleko modyfikowane i już jest bez nerwów
Daj znać co tam u was wyjdzie!

Do Szpitala Was pediatra położyła ?
Daj znac co i jak z maluszkiem :green_heart::green_heart::green_heart:

O daj znać koniecznie

Nadal jesteśmy w szpitalu, robili maluchowi wlewki doodbytniczo, to kupa wyszła, duża! Ale sam z siebie się nie wypróżnił. Wszystkie badania w normie, USG też dobrze wyszło, wszystko drożne, dobrze przybiera na wadze. Gazy odchodzą z perystaltyką też ok.

Tak dostaliśmy skierowanie od pediatry.

U nas wyłącznie kp, także te kupki choćby przez to powinny być często i luźniejsze. Też się wygina i pręży, tak jakby miała wystrzelić kupa, a tu tylko gazy…

A rurki windi próbowałaś używać :)?