Dzięki dziewczyny za wszystkie porady. Od wczoraj rozluźniłam zapięcie w staniku i jest już lepiej. Ból nieco przeszedł i pojawia się rzadziej. Maluszek będzie chyba miał co jeść, bo mam (jak się ostatnio okazało) rozmiar 75H?! biustu, a, ze jeszcze ma urosnąć, to czekam, aż do sklepu przywiozą dla mnie “J”. Istna masakra!
dlatego ja chodze w biustonoszach sportowym rozciagaja sie a moj biust urosl tak ze masakra. chyba o 5 rozmiarow. do szpitala tez biore sportowy kupilam nowy ostatnio zamiast do karmienia mozna go prosto zsunac i wyjac cycusia:)
Też kupiłam staniki do karmienia bo są bardzo praktyczne. A co do mojego biustu to na tle waszych jest mały ale biorąc pod uwagę ze zawsze bylam plaska deska i ledwo mialam B to teraz mając D jestem i tak zadowolona bo w końcu wiem co to znaczy mieć piersi
ju gez zawsze mialam B i to naciagane wszystkie bluzki S albo XS a tu nagle mam taki biust ze az sie sama dziwie.
Też zawsze narzekałam na swój biust że tylko ledwo B - a teraz Bogu dziękuję… Moja przyjaciółka ma miseczke E bez ciąży i cierpi, to co będzie jak zajdzie w ciążę??? Cieszmy się z małych piersi
E bez ciąży?! No to nieźle…ja tam bym była szczęśliwa jakby mi po ciąży piersi nie zmalały albo chociaż zeby były C
Wg mnie, Wy macie wszystkie większe rozmiary, niż Wam się wydaje. Wystarczy pójść do sklepu z porządną bielizną. Tam okaże się, że Wasze C, to jednak D lub E. Ja w sklepach typu Anna mam biust o rozmiarze C :D. Ps. Stanik sportowy jest super, ale biust niestety może po ciąży być obwisły
Hirudo widziałam takie staniki sportowe które mają regulowane ramiączka także można sobie nieco “podnieść” cycuszki No ale ja noszę bez fiszbin bo jest mi w nich najwygodniej
Jak Twój ból? Nadal taki sam czy troszkę lżejszy?
Ból mniejszy. Aguś nie powinno się regulować biustonosza przez ramiączka. Biust powinien być podtrzymywany od spodu. Tak naprawdę 80% obciążenia biustu powinno opierać się na stelażu biustonosza, a tylko 20% na ramiączkach.
Hirudo wiem, że takie powinny być idealne proporcje żeby nie zaszkodzić sobie i zdrowiu. Nie miałam na myśli jednak regulowania ramiączek tak żeby na chama się nam wrzynały w ramiona a obwód biustonosza się podniósł pod łopatki albo i wyżej:) Lekkie podkręcenie ramiączek na pewno nie zaszkodzi i nie zniekształci miseczki tak żebyśmy nabawiły się jakiegoś uszczerbku:)
Jeśli o to chodzi to jasne :). Widziałam niektóre kobiety, którym ramiączka takie wżery w barkach porobiły, że masakra. Aż mi się szkoda kobit robiło. Oczywiście wszystko zwalały na zbyt duże biusty, a jak tłumaczyłam, że to nie taki stanik mają, to nie słuchały. Ja tam wolę teraz kupić takie za 120 i mieć na długo porządny a nie te za 20, co mi biust zniekształcą. Wprawdzie będzie mnie oglądał tylko mój ukochany, ale dla niego chcę być piękna
Myślę, że te dziwne odczucia spowodowane są tym że hormony szaleją i wytwarza się pokarm. Też odczuwałam swedzenie i dziwne pieczenie i po tym za jakiś czas pojawiła sie siara. Ogólnie jak nie jesteście czegoś pewne to do lekarza na konsltacje, albo zapisujcie na kartce i przy wizycie pytajcie o wszystko
Tak to napewno dzialanie hormonów one w ciazy przeciez tak szaleja natomiast ja nie miałam na szczęście takich dolegliwości pewnie sa bardzo uciążliwe