Dziwne zachowanie w nocy

Córka ma 20 m-cy. Od kilku nocy dziwnie się zachowuje. W dzień jest wszystko ok, ma normalny humor, normalny apetyt, robi kupki, siusiu, nie ma zaparć ani odparzeń. Wieczorem zasypia bez problemu, ale po jakiejś godzinie snu budzi się i drapie po pampersie. Pampers suchy, brak zaczerwienień. Nie wiem o co może chodzić. Drapie się, wierci, kręci, jakby jej coś przeszkadzało i nie może ponownie zasnąć.

Może powinnaś kupić dziecku pampersy z innej firmy i zobaczysz czy tak samo będzie zachowywać się w nocy po zmianie.

A w okolicy odbytu nje ma żadnych robaków, może owsica? 

Kasia mogą to być owsiki jest to dość powszechna dolegliwośc u dzieci warto było by skonsultować się z Pediatra albo kupić lek w aptece który jest bez recepty i podać go dziecku ja bym jednak zalecała udać się do pediatry który zaleci wszystkie niezbędne badania w tym posiew który wykaże co to dokładnie jest i będzie wiadomo jak leczyć żeby  wyleczyć skutecznie :) 

Może to być owsica, ja bym jednak na własną rękę nie podawała tak małemu dziecku. Niby bez recepty, ale Pyrantelum to nie cukierki. Lepiej przebadać i najlepiej spróbować samej obserwować  kupę, czy nie ma tam białych robaczków.

Jak nie ma podrażnień to bym uczulenia na pampersy nie sugerowała. Czy jednak zmieniłaś firmę?

A to jest takie drapanie ręką, czy może bardziej pocieranie o coś? Może to chodzi o fascynację własnym ciałem  dzieciom takie ocieranie się w tych sferach sprawia przyjemność i zdarza się, że to robią. 

Owsiki na bank my ostatnio mieliśmy podobną sytuację najlepiej Udaj się do apteki i kup kropelki na owsiki dla dziecka i najlepiej od razu tabletki dla wszystkich dorosłych domowników którzy mają kontakt z dzieckiem takie owsiki właśnie dają o sobie znać głównie wieczorem i nocą a w dzień wszystko jest w porządku raczej nie widać ich do tego stopnia żebyś zobaczyła je gołym okiem czasami podobno jak już są w bardzo zaawansowanym stadium można dojrzeć je w kupie ale bardzo rzadko my dodatkowo zrobiliśmy badanie kału ale już po podaniu leku więc tak naprawdę nic nie wyszło a na takie badanie też czeka się kilka dni to znaczy na wynik więc pozostaje nam do wyboru albo czekać i w międzyczasie dziecko się zadrapie Albo podać lek i przeważnie po wszystkim już nie wyjdzie nic w badaniu

Tak jak dziewczyny piszą to mogą być owsiki, które zaczynają dziecku przeszkadzać w nocy. Sprawdź kupkę czy nie ma robaków, a później udaj się do pediatry bądź na własną rękę kup preparat z apteki na owsiki

Tez bym zrobiła jakies badania pod kątem pasożytów czy robaków, jak macie zwierzęta w domu, w okolicy, rodzinie to tym bardziej dzieci szybko łapią takie coś. Jak pójdziesz do pediatry i opowiesz o systuacji to powinnas dostać jakieś tabletki na odrobaczenie albo przepisze Ci skierowanie na badania żeby zobaczyć co to jest ;)

Badania najlepiej zrobić i do lekarza pójść coś doradź 

Ja bym poszła do lekarza, na pewno do czasu zrobienia ewentualnych badań przepisze jakiś lek który pomoże

Małe dzieci to szybko łapią też jedno od drugiego, lepiej wdrożyć jakąś kurację i przełęczy dziecko