Dziewczyny moja 3 miesięczna córeczka od kilku dni ma katar. Byłam z nią u pediatry i zaleciła nam Nasivin baby plus sole fizjologiczne. Mam wrażenie że z katarem jest lepiej bo już ją tak nie męczy ale od kąd jej psikamy do noska to zaczęła bardziej ulewać. To ulewanie jest takie inne, ulewa gęstym serkiem ale z białą lepką wydzieliną. Zastanawiam się czy to może mieć związek z katarem czy raczej trzeba się martwić?
wiesz moze to byc od kataru jak schodzi z nosa to tez wzmogło to ulewanie. Jak bedzie trwało przez kilka dni to też dobrze poinformować pediatrę. A w obawach niepożądanych tej soli jest ulewanie? czytas może?
To flegma, która spływała jej na gardło, lepiej żeby to właśnie zwymiotowała niż miało by to jej spytać dalej na oskrzela.
Też bym powiedziała że spływa jej to z noska do gardła i razem z ulewaniem odchodzi.
Może nawet telefonicznie to skonsultuj z lekarzem?
aktualnie mam ten sam problem i próbuje się z całych sił dostać dziś do lekarza co graniczy x cudem
To raczej po katarze
Kochana tak jak już pisałam ci Na drugim forum wydaje mi się że jest to całkiem normalne jeżeli coś cię bardzo niepokoi możesz jeszcze raz skonsultować z pediatrą ale myślę że on powie to samo że to jest właśnie związane z niczym innym jak z katarem
W sumie to powiem wam że ja nie pomyślałam że skutkiem ubocznym soli fizjologicznej Może być takie nadmierne ulewanie ale jak tak piszecie to może faktycznie Coś w tym jest
Warto takie rzeczy konsultować z pediatra aczkolwiek wydaje mi się że może to mieć związek oo prostu z tym że dziecku schodzi wydzielina z nosa i dlatego ulewa postaraj się odciągnąć jak najwięcej jesteś w stanie tego kataru
tez bym powiedziała ze to od kataru i dobrze ze nie siedzi to w niej tylko jednak tym pluje. Czy to skutek uboczny soli? no nie wiem, ale jak nie bedzie jej przechodziło to umów się do pediatry zeby to zweryfikował jednak ;)
Nie jestem lekarzem ale moze te ulania sa razem z wydzielina z nosa? W sensie z katarem ?
Jak psiakasz to jednak jest wiecej wydzieliny rozrzedza sie a nie wszystko uda sie odciagnac aspiratorem, wazne aby nie miała kaszlu zeby nie spływało niżej na oskrzela
No właśnie to raczej po tym katarze bo jak nie psikamy to nie ma tego ulewania tylko jest normalne. Ale jutro i tak pójdziemy do lekarza bo mała trochę kaszle, nie wiem czy się dławi czy to kaszel, wolę to wszystko sprawdzić.
Wydaje mi się, że wydzielina spływa do gardła po czym jest wydalana podczas ulewania. Najlepiej skonsultować to z pediatrą.
Paula i przeszło córce? czy dalej ulewa?
też jestem ciekawa co tam u Was słychac? czy to ulewanie się juz skończyło? katar przeszedł?