Dziwne uczucie w pochwie w ciąży

Cześć dziewczyny. Czy ktoraś z was tez miała w ciąży (7/8 tydzień)dziwne uczusie w pochwie? Chodzi mi o uczucie jak by się miało dostać @ lub coś by miało z niej wylecieć. Do tego deliatne bole podbrzusza. Nic innego sie nie dzieje. Zastanawia mnie to na ile te odczucia są prawidłowe?

Badana byłaś przez gina już?  Jeśli tak i nie dopatrzył się niczego niepokojącego to bez obaw :) 

Ja co prawda nie miałam takich objawów  ,ale w razie wątpliwości szłabym do gina, aby mnie uspokoił ;) 

Też nasze kobiece głowy potrafią mieć duuuzą wyobraźnię i od tego są lekarze ,aby te wyobraźnię ukracać:) 

DaNutka

Tak byłam badan przez lekarza. Zupelnie nic nie pokojacego nie widziała.  Jednak to bylo w zeszłym tygodniu. A mysli w tym czasie różne. 

Nie miałam takich odczuć ale bol podbrzusza jak na okres, i generalnie czułam się jakbym miala dostać okres w planowanym terminie, natomiast już wtedy byłam w ciazy. Po wizycie u gina potwierdziłam ciaze i wszystko było ok, to było na samym początku.

W ciazy są różne objawy ale też wszystko może szybko się zmienić. Ja na Twoim miejscu poszłabym dla świętego spokoju na badanie, bo tak to można niestety tylko gdybać.. 

Tak uczucie jakbym miała miesiączkę dostać faktycznie miałam :) Bóle podbrzusza. 

Nigdy nic niepokojącego się nie działo. 

Jeśli ból podbrzusza nie jest silny to normalne :) 

Tak w drugiej ciąży przez 3 miesiace miałam uczucie bólu brzucha jak na okres.

Lekarzem nie jestem jak większość mam na forum ale zawsze objawy niepokojące konsultowałam z lekarzem nawet przyznam że nawet jeśli było to tydzień po wizycie i takim sposobem często dostawałam dodatkowo leki ;( ale u mnie była to ciąża zagrożona. Macica też się powiększa więc zmiany będą zachodzić w końcu dzidziuś musi się w niej zmieścić;) warto się nie forsować i nie przemęczać a w razie niepokoju zgłosić się do lekarza jednak

Hmm dziwne objawy opisujesz według mnie to coś chyba nie tak ale skonsultuj z lekarzem . A może poprostu sobie wkrecasz ?

Ja miałam takie odczucia jakos na początku drugiej ciazy . Podczas wizyty u ginekologa okazalo Się , że jest wszystko w porządku. najlepiej wszystkie niepokojące dolegliwosci konsultowac z lekarzem.

Jak cis Cię niepokoi to zapytaj ginekologa prowadzącego ciążę. Ale prawdopodobnie to co odpisujesz czułam i ja. Również w pierwszych tygodniach ciąży. Coś jakby przeszkadzający tampon. 

Ja na początku  ciąży  czasy czas miałam  dziwne uczucia. I ciągle  spać  mi się chciało.

Z tym spaniem to mnie dopiero w trzeciej ciąży dopadło :D Wcześniej tego nie znałam. 

W trzeciej ciąży to nawet ta senność najbardziej dała mi znać o moim stanie :D 

Ja na początku ciąży ok. 5/6tyg ciąży czułam się jak przed okresem i myślałam że dostanę zaraz okres ;) ale nigdy mi się nie spóźniał więc zrobiłam po 3dniach kiedy miałam dostać okres test i wyszedł pozytywny;). 

Ja w sumie miałam dwa razy plamienie na samym początku ciąży, bóle miesiączkowen,ale takiego uczucie nie miałam 

Ja w tych początkowych tygodniach miałam bóle przez poszerzającą się macice, ale możesz to skonsultować ze swoim lekarzem. Nie ma co czekać ciąża to taki czas, że jeszcze dużo będzie cię niepokoić. 

Może być to zarówno coś niepokojącego jak i też nic takiego każda ciąża jest inna i każda przebiega inaczej jeżeli tylko jest coś ci niepokoi a w szczególności jakieś bóle to skonsultuj to ze swoim ginekologiem

Z tego co pamiętam to też towarzyszyło mi takie uczucie, że zaraz zacznie się miesiączka. Chodziłam przez to co chwilę do toalety, bo cały czas miałam wrażenie, że zaczynam krwawić. Na szczęście na badaniach wszystko wychodziło ok i kiedy skończył się I trymestr to już bardzo się uspokoiłam.

Dlatego jak czuje się coś niepokojącego to najlepiej to sprawdzić u lekarza. Czasami silne bóle brzucha nie zwiastuja nic złego, a lekkie mogą być oznaką, że coś się dzieje. Nie ma reguły.