Dzień Nauczyciela - prezent

A czy dajcie coś na zakończenie roku w przedszkolu znaczy wiecie przed ta przerwa wakacyjna ?

u nas zawsze trójka klasowa coś kupuje , pewnie jakieś dzieci coś dadzą od siebie, ale ogólnie jeden lepszy prezentu mamy kupują 

Ach te prezenty fajna sprawa cos podarowac w podziekowaniu tak aby paniom bylo milo mnie jeszcze temat nie dotyczy ale powiem wam jak mi czasem znajoma opowiada to niektore mamy spoko wymyslaja takie normalne rzeczy ale zdarzaja sie tez takie ktore wymyslaja te prezenty doslownie z kosmosu i często nie idzie im przegadac ze to nie pasuje zeby daly spokoj i ze przesadzaja

Pewnie zależy od grupy;) u nas zawsze jakiś drobiazg był od trujki klasowej ja miałam tego farta że córka zawsze była w tych grupach starszych dzieci które kończyły już przedszkole więc zawsze większe składki;/ ale trzeba było się dostosować;) 

Jak zmienialiśmy przedszkole w ciągu roku to też córka poszła z bukietem do pani  

niby jest jeden większy prezent, ale zawsze dzieci i tak coś przynoszą . Moja siostra zawsze miała tego mnóstwo oprócz tego prezentu, jak dzieci odchodziły to juz w ogóle lepszy prezent kupowały, a tak to kwiatki, czekolady. NIektóre prezenty miała super taka filiżanka z dziećmi i ich imionami :) niektóre były takie personalizowane i one były piękne 

Ah to muszę się dowiedzieć co j jak u nas

Tak czytam i się jeszcze cieszę że mnie takie problemy nie dotykają :D się właśnie jak się zaczyna szkoła to potem jest tego wszystkiego do ogarnięcia sporo

A powiedzcie bo teraz dzień kobiet , czy wasi synowie coś przynoszą dla pan bądź dziewczynek ?

u nas też idzie prezent dla Pań ze składek ,a dzieci dostają prezent też z tego . Dziewczynki dostają coś większego chłopcy coś drobnego by nie było płaczu :D 

u nas składka i kupiliśmy filiżankę z imieniami dzieciaków 

A to super 

A mnie to zawsze denerwowało że na dzień kobiet chłopcy też dostają albo odwrotnie. Albo na urodziny jak 3 dzieci to jeden większy prezent a 2 symboliczne. Jestem za tym żeby się uczyli od małego że jak dziewczyny to dziewczyny i odwrotnie a na urodziny to się do jednego dziecka jedzie a inne będzie miało później. 

Kargaw masz rację choć u nas też właśnie zawsze coś symbolicznego się tym innym dzieciom kupuje żeby im nie było przykro

U nas jest klasową zbiórka i kupujemy wspolny prezent ostatnio było róża od każdego dziecka plus kalendarz notes :) 

U nas w przedszkolu zbieramy się na prezent dla nauczyciela. Razem wspólnie jeden. I myślę, że to jest dobre rozwiązanie 

U nas w przedszkolu też zazwyczaj był wspólny prezent. 

Myślę, że to jest wygodne i gaj IE jak wszyscy kupujemy razem jeden prezent od grupy czy klasy 

U nas nowe przedszkole,nowa grupa a ja w ciąży więc ostatnie 2 tyg odprowadzał syna mąż. Inaczej na pewno byk zebrała jakoś rodziców o składkę. Tym razem jednak Filip postanowił zrobić mydelka dla wszystkich cioc. 

Mydełko czerwony kwiat o zapachu gumy balonowej i mydełko klocek lego pomarańczowy o zapachu coli. Wszystko zawinięte w celofan. Zabawy było sporo, efekt moim zdaniem ok. Nie wiem nawet jak w przedszkolu podchodzą do prezentów ale handmade zawsze się pozwala.

U nas trójka klasowa zajmuje się kupnem prezentu. Składamy się na to na początku roku i z tych pieniążków coś organizują. Najczęściej są to jakieś bony do kawiarni itp. 

U nas też trójka klasowa się tym zajmuje ale mnie denerwuje to że mamy grupę dla rodziców i nikt nigdy nie pisze co kupują więc nawet nie wiemy co dostali bo idą dają i tyle