Dajemy jeden wspólny prezent dla babci i dziadka od 3 wnuków, roombę do ogarniania mieszkania :) Ciężko jest wymyślić coś oryginalnego, ale chyba się udało.
Ja zamówiłam kalendarz ze zdjęciem. Za rok zdjęcie wyjmą i wyrzucą. Jednak co roku nazbiera się podobnych prezentów to niektóre jak kalendarz wymienia na aktualny. Szczególnie kiedy wnuków jest dużo;) Fajne są prezenty grupowe bo można kupić jeden prezent, a konkretny ;)
Ja stawiam na coś Hans masę . Słoiczek zdobiony metadą dekupage . To nie jest trudne. Kiedyś złapałam zajawkę. Kupiłam specjalny klej i serwetki . Rzeczy wychodzą cudowne . Można zobaczyć na YT np jakie to proste. My bierzemy jakiś stary słoiczek i robimy z niego np flakonik
fajny pomysł, bombki też tak się chyba zdobi
Justys no ja właśnie składam się z moimi siostrami na jeden prezent od naszych dzieci dla babci i dziadka. W tym roku kupujemy im sokownik żeby soczki mogli sobie robić.
Olaleksandra super jak się można złożyć i kupić konkret, na pewno się im przyda :)
Ja kupiłam małe zestawy miodek+herbata+czekolada i narysujemy do tego laurkę - szafirki odbijane paluszkami lub patyczkami do uszu.
My kupujemy po malutkim bukieciki dla babć i personalizowane drewniane pocztowki dla obojga. Dziadkom dorzucimy jeszcze jakaś slodycz. Mój maluszek jeszcze jest za malutki na ręczne robótki
Ja w końcu zamówiłam czekoladki z karamello i to super pomysł, można je spersonalizować imieniem.
Ja kupiłam takie małe płótna na ramkach w Pepco i planuje dać małej farby, żeby zrobiła kolorowe tło, a potem odbić na tym jej rączkę białą farbą, myślę że ona się będzie dobrze bawić, a dziadkowie dostaną coś od niej, a nie następny bibelot.
Moja mama równiez kolekcjonuje ceramikę Bolesławiecką https://andyceramika.pl , tak wieć z czegoś z ceramiki też jest zwykle zadowolona ;)
Ale fajny pomysł;) ja póki co nie mam pomysłu a czasu mało;) kiedyś chciałam stworzyć album wszystkich wnuków ;) ale w końcu za to powinny się wziasc wnuki a nie ja;D zaznaczając że wnuki w większości już duze
To ja zaproponowałam córce namalowania obrazu na płótnie farbami akrylowymi bo uwielbia malować ;) A tak najczęściej dawaliśmy kalendarz ścienny ze zdjęciami wszystkich wnuków ;D
Polecam Pinterest. Super pomysły można znaleźć i jest tego pełno
Uwielbiam tą aplikację jest to skarbnica wiedzy na każdy temat;D wykroje DIY pomysły na wszystko a i pomoce naukowe dla dzieci;)
My w zeszłym roku wycięliśmy serce z Brystolu a na niego kazde dziecko odbiło swoją rękę. Ozdobiliśmy i dekoracja na lodówkę gotowa. W tym roku dzieci w przedszkolu robiły świeczki dla dziadków więc to im damy plus kawa i słodkości
Super
Ja wymyśliłam, że na dzień babci i dziadka zrobimy fotoalbum że zdjęciami wnusia. Mały będzie miał już wtedy około pół roku, więc tych zdjęć na pewno sporo się nazbiera i będzie fajna pamiątka.