Dziedziczny obrzęk naczynioruchowy

Czy ktoś zauważył u swojego dziecka nietypowe obrzęki, które wracają co kilka tygodni? Szukam informacji, jak rozpoznać HAE i od czego zacząć diagnostykę.

Nie, u mojego dziecka nie zaobserwowałam takich objawów.
Jeśli coś podejrzewasz to dobrym krokiem będzie konsultacja z lekarzem

1 polubienie

ja nic nie zauważyłam , najlepiej to skonsultować z lekarze, i być pewnym

Nie, i szczerze nie spotkalan sie z tym wsrod znajomych czy rodziny

Najlepiej umów się do lekarza, ja o niczym takich nie słyszałam

Ja nic nie słyszałam, ale to chyba najlepiej skonsultować się ze specjalistą, który dokładnie może zdiagnozować i pomóc.

Nic nie wiem o takiej chorobie więc nie pomogę.

Dokładnie tak , lepiej zapytać specjalisty niż szukać odpowiedzi w internecie bo tylko strachu można się najeść czytając te wszytskie informacje w sieci

1 polubienie

Internet potrafi człowieka wystraszyć bardziej niż pomóc, lepiej raz porozmawiać z lekarzem niż tysiąc razy czytać i się nakręcać

Zgadzam się w 100%! Internet potrafi wyolbrzymić wszystko i tylko zwiększa niepokój. Lepiej zaufać lekarzowi i mieć spokój niż stresować się na zapas czytając niesprawdzone informacje.

Myślę, że najlepiej jest to skonsultować z lekarzem. W końcu chodzi o zdrowie, którego kupić się niestety nie da, więc lepiej od razu iść do specjalisty, zamiast szukać odpowiedzi w internecie, bo nigdy nie wiesz, kto jest po drugiej stronie i czy dobrze ci doradza

Dokładnie! Internet bywa kopalnią strachu i mitów, a każda historia jest na wyrost. Zaufanie lekarzowi i spokój to klucz do lepszego samopoczucia w ciąży. Czasem lepiej odpuścić i zaufać profesjonalistom.