Mój synek też nie bardzo chce pić wodę przegotowaną,jak był mniejszy to jeszcze pił a teraz ma 7 miesięcy to pije tylko soczki rozcieńczone z woda przegotowaną i herbatki.Ale nie chce na siłę go zmuszać do picia wody dlatego smecte mu inne napoje.
Zauważyłam jeszcze jedną rzecz w kwestii picia wody przez mojego synka. Bardziej smakuje mu zwykła woda z kranu, ale przefiltrowana przez dzbanek niż każda jedna mineralna z butelki. I tą przefiltrowaną to wciąga jak soczek. Mi osobiście np. też herbata z tą wodą nieporównywalnie smakuje niż tylko z przegotowaną.
Moja starsza córka niestety do teraz nie nauczyła się pić zwykłej wody, herbatkę wypije z miłą chęcią, ale wody zwykłej się nie chwyci, a tylko dlatego że od małego nauczy łam ją na herbatkę. Młodszą jak zacznę dopajać to na pewno rozpocznę i nauczę ją na wodę.
andzianecia mój synek też wody się nie tknie. Ale daję mu kompoty i soczki, które dość mocno rozcieńczam i praktycznie nie czuć tam soku. Może też spróbuj rozcieńczać córce te herbatki. Wtedy dziecko nie wypija tak dużo słodkiego napoju. Może z czasem też uda się jeszcze bardziej rozcieńczyć i dziecko będzie piło tylko wodę.
Sok 100% bez dodatku cukru zawsze można kupic …Ja te zwykłe kupowałam w kartonie - tymbark - hortex i nadal kupuje z tym że małym dzieciom rozcieńczyć