Dziecko nie chce pić Bebilon Pepti

Cieszę się ,że się przydały moje podpowiedzi.Dobrze Cię rozumiem,że strasznie to wszystko Cię stresuje.

Ja miałam podobnie na początku naszej mlecznej przygody;) Też mnóstwo stresu ale udało się :)

Trzeba myśleć pozytywnie i nie poddawać się bez walki.

Wszystkiego dobrego dla Was ❤️

Skoro, jesteś zdeterminowana, by odciągać pokarm i podawać małemu w butelce, to nie pozostaje nic innego, jak trzymać mocno kciuki i życzyć powodzenia! :) Po sobie wiem, że się da, tylko potrzeba samozaparcia i powtarzalności :) I wszystko będzie dobrze! :) 

Ja podobałam mojemu maleństwu Bebilon Pepti przez 2 tygodnie przez pierwszy tydzień było wszytko dobrze bóle brzuszka dla synka przeszły myśleliśmy że to będzie strzał w 10 niestety po tygodniu synek dostał biegunki okropnie przez to się odparzyl nie chciał tego pić i z dnia na dzień było gorzej. Przeszliśmy na enfamil i już od 2 miesięcy cieszymy się szczęściem naszego maleństwa 

Niestety mimo wszelkich starań mleka co raz mniej. Syn nie chce pić żadnego mm. Daje mu NAN, ale pije go tylko w nocy przez sen. W dzień gdy tylko poczuje butelkę z nie moim mlekiem, od razu nie chce jeść. I co tu robić, by zechciał pić mleko ? 

Embia kochana ja bym jeszcze próbowała mieszać Twoje mleko z NAN, tzn. najpierw większą ilość Twojego mleka, a ciut mm i potem stopniowo zwiększać dawkę mm, a zmniejszać Twojego do tego momentu, żeby starczało Ci Twojego pokarmu. Zawsze to jakieś wyjście.

magicznypazur próbowałam już tak kilka razy, jednak nie pomaga. A potem niestety muszę wylać i znów nie mam co mu dać. W nocy ściągam dwa razy po 24-ej i ok 4-ej, żeby mieć na dzień, bo w nocy je mm. W dzień czasami przed przebudzeniem daje mu mm i pije normalnie. Tylko w dzień jak świadomy jest to nie chce ;)

Miałam podobny problem z córką, też świadomie nie chciała pić mm.

Ja huśtałam ją w wózku i gdy już zauważyłam,że prawie śpi wtedy podawałam mleko.Tylko w taki sposób jadła mm.

moniczka7896 mam to samo, tylko w nocy lub gdy uśnie. A powiedz mi córka w końcu jakoś przyzwyczaiła się do mm i jadła normalnie ? 

Embia a w jakich proporcjach mieszałaś jedno i drugie mleko? Może na początek było zbyt dużo mm?

Embia, niestety nie, córka nigdy świadomie nie chciała mm.Na widok czystej butelki od razu miała odruch wymiotny :(

Jak była mała to tylko modliłam się aby jak najszybciej osiągnęła wiek umożliwiający rozszerzenie diety bo bardzo stresowało mnie to jej nie jedzenie.Gdy miała 4miesiace zaczęłam rozszerzać jej dietę i później już trochę z górki było.Po roku czasu całkiem odstawiliśmy mm.Aktualnie córka ma 13l.

Embia, jesteś w stanie rozhulać laktację? Możesz pic femaltiker lub napar z łuski kakaowej. Odciagaj mleko częściej, na przykład co 2-3 godziny. mozesz Tez spróbować podać zwykle mleko informacje do niego krople Delicol - umożliwia trawienie laktozy ponieważ zawiera enzym laktazy

magicznypazur mieszałam ok 50ml mojego i 30ml NAN.

Moniczka7896 o matko... Mam nadzieję, że mój jakoś zacznie w końcu jeść. A co podawałaś w czwartym miesiącu? 

MamaGratki cały czas próbuje z tą laktacją piję femaltiker. Ściągam co 2-3 godz, ale niestety. A podaje teraz NAN i bóle brzuszka ustąpiły, jednak synek nawet tego mleka nie chce pić, tylko moje. 

Już dokładnie nie pamiętam ale zaczęłam od kleiku ryżowego po troszku a później wprowadzałam obiadki w słoiczkach, kupowałam te po 4mscu . Gotowałam kaszkę mannę.Kombinowalam bardzo,ale jakoś zleciało i później już było lżej ;)

Embia może to głupio zabrzmi, ale spróbowałabym najpierw od 10-15 ml mm na 50 ml Twojego. Może było ciut za dużo 50:30. Już mi pomysłów brakuje, jakby można jeszcze przekonać Twojego synka do mm.

Mi niestety też już pomysłów brak :) Dziś byliśmy u lekarza na kontroli i jeszcze trochę za mało przybiera, choć jest lepiej niż było. Lekarz zasugerował by rozkręcić jeszcze laktację żeby więcej jadł. Tylko to nie takie proste. 

Embia no nie pozostało Ci nic innego, jak próbować tych wszystkich metod, a może akurat się uda! :) Koniecznie informuj nas na bieżąco :) 

Hej dziewczyny ;) Syn przekonał się do Bebiko, więc jest już lżej;) Wczoraj byłam u doradcy laktacyjnego, kazała zmienić laktator na podwójny. Stwierdziła, że Mały ma problem z ssaniem, że nie mógł wcześniej dobrze ssać piersi, bo po prostu nie umie tego dobrze robić i szybko się męczy, dlatego może tak wymyślać z tym jedzeniem i nie przybiera na wadze. Nie ma odruchu ssania. 

Zmieniłam za jej radą butelkę na Lansinoh, bo ma szerszy smoczek. Mamy udać się do neurologopedy. Czy któraś z Was spotkała się z taką diagnozą?

Embia, dobrze,że w ogóle znów zasmakował w mleku.

Myślę,że rada doradcy naprawdę może okazać się strzałem w dziesiątkę.A czy Twój synek miał sprawdzane przez kogoś wędzidełko? Taki laktator pewnie lepiej się sprawdzi.

Moniczka7896 wcześniej nie miał, ale teraz ta doradczyni sprawdzała i stwierdziła, że jest ok. Kazała zwrócić uwagę jak śpi. No i zobaczyłam, że często ma otwarta buzię, a język bardziej do dołu niż do góry. W poniedziałek wizyta u logopedy. I jeszcze jak pije z butelki to strasznie głośno tak jakby mlaskał.