Embia udaj się do doradcy laktacyjnego i zobacz co on powie.
Chyba tak zrobię. Teraz muszę mieć dużo mleka, bo synek nie chce jeść sztucznego mleka. Taki wybredny ;)
Rzeczywiście wygląda ta sprawa bardzo zagadkowo, myślę,że nie pozostaje inne rozwiązanie niż tylko udać się do doradcy laktacyjnego bo my nic nie poradzimy...
Embia jak będziesz wiedziała dlaczego tak się dzieje napisz. Skoro nie chce jeść mm to walcz o karmienie piersią. Nie odkładaj na później tylko jak najszybciej reaguj :) bo dzieciątko rośnie i z czasem będzie coraz więcej mleczka potrzebować
Wczoraj miał badanie moczu i wychodzi, że może mieć jakieś bakterie. To by wyjaśniało dlaczego tak się zachowuje. Nie ma apetytu, często płacze, boli go brzuszek i ma wzdęcia. Mam nadzieję, że lekarz szybko znajdzie przyczynę i będzie jadł już normalnie. A polecacie jakaś butelkę o wolnym przepływie? Używam Avent, ale za szybko leci i często się krztusi.
U nas bardzo dobrze sprawdziła się butelka z Lovi z dynamicznym smoczkiem 0+.
Koleżanka chwaliła butelkę z
dr Browns ale to wszystko zależy od dziecka która przypasuje .
Embia u nas również Lovi, tak jak wspomniała Moniczka. Używaliśmy jeszcze Avent Natural, ale lepiej sprawdziły się te z Lovi.
U nas od początku Lovi z dynamicznym smoczkiem 0 :) potem było Lovi 3+ a teraz jesteśmy na 6+
Butelka Lovi zamówiona ;) Mam nadzieję, żeby nas też się sprawdzi ;) Dzięki za podpowiedź ;)
Embia na przyszłość to nie trzeba zamawiać :) w aptekach są :) ja kupilam w aptece. I tak samo smoczki dynamiczne do butelek dokupywalam wg wieku :)
Aneczka, nie zawsze jest dobry dostęp.Ja w swojej okolicy mimo,że aptek pod dostatkiem też musiałam zamawiać bo jednak na stanie ich częto nie ma ,fakt że na drugi dzień już były do odebrania jak zamówiłam stacjonarnie ale jednak trzeba było czekać.
Moniczka tylko zaproponowałam bo u mnie zawsze w aptece są :) nie spotkałam się żeby nie było.
Najlepiej udaj się po poradę do doradcy laktacyjnego.
Cześć, u mnie maluszek na początku miał problem z chwytaniem piersi. Pomogły nakładki :) jak już przekonał się do piersi to uczyłam go jeść bez użycia nakładek, na początku się buntował ale jak załapał to chętnie jadł z piersi :)
Weronika ale tu nie wiadomo czy dziecko źle łapie brodawkę i temu się buntuje. Teraz to butelkę poczuło lepiej leci i temu się przerzuciło. Po za ty jest problem kolejny że tylko z jednej piersi ściąga mleko. Tu jedynie doordca laktacyjny może coś poradzić. Jak poradzić z tą sytuacją co jest główną przyczyną
Embia moja kuzynka miała taką sytuację i tak udało jej się przejść na pierś proponuje na początek butelkę hanermann ona jest dość trudna dla malucha. Możesz też spróbować np z zestawem do karmienia zastępczego montujesz zzestaw do piersi dajesz trochę swojego mleka sciagnietego zżeby dziecko przy ssaniu ppiersi od razu dostawalo też pokarm ze zzbiorniczka ttym można zachęcić dziecko do ssania bo leci łatwiej oprócz tego może masz problem z wypływem na początku tzn że mleko leci z opóźnieniem i maluch się denerwuje więc warto przed karmieniem robić ciepłe okłady do tego warto lecytyne brać dzięki niej mleko się rozrzedza trochę i szybciej wyplywa być może to problem jest I dziecko zacznie z przyjemnością ssać. Na pewno proponuj pierś na początek ale nic na siłę no i najlepiej po drzemce jak jest zaspane dziecko jeszcze dostawiac wwtedy przeważnie dzieci dostawiaja się bez problemu.
Oprócz tego brakuje informacji ile maluszek ma tygodnie / miesiacy czy tak jest od dłuższego czasu czy tak się zaczęło niedawno może to skok rozwojowy też może się objawiać w taki sposób.
I jeszcze może też być to sprawka za krótkiego wedzidelka cczy dziecko miało sprawdzane wedzidelko?