Mam roczna córeczkę , próbuję ja odstawić od piersi ponieważ jestem w kolejnej ciąży . Niestety mała nie chce jeść z butelki. Próbowałam dawać jej Bebiko. Czy przyczyną może być smoczek czy też mleko ? Co robić by ją przestawić i nauczyć jeść z butelki. Ona też zasypia tylko przy piersi.
Pytanie czy to butelka nie pasuje czy mleko. Czy wcześniej podawałaś kiedykolwiek mm ?
Metoda prób i błędów, zmiana butelki (smoczka) lub mleka.
Moim zdaniem najlepiej odstawiać od piersi stopniowo, rezygnować z poszczególnych karmien.
Równie dobrze możesz już nie podawać wcale mm bo to jest podstawą żywieniowa do roku tylko. Możesz też wcale nie rezygnować z kp bo to że jesteś w kolejnej ciąży nie oznacza że nie możesz karmić. Także decyzją należy do Ciebie.
No i duuuuzo duuuuzo bliskości, bo kp to nie tylko zaspokajanie głodu ale też bliskość .
czasem to jest mega ciężkie i jak dziecko nie jadło w ogóle z butelki to może być walka z wiatrakami. Moim przyjaciółkom się nie udało i zakończenie kp to było zakończenie kp. Dziecko roczne może już pić mleko z kubka, z bidonu to nie musi być butelka , więc może spróbuj tak :)
Popróbuj z różnymi butelkami (od siebie polecę Lovi Mammafeel). Przyczyną może być tez mleko. Ja podaję Bebilon Duo Biotic, kiedyś nie miałam przy sobie i podałam saszetkę zwykłego Bebilon to już widziałam po minie, że córce nie smakuje.
Druga sprawa, tak jak dziewczyny pisały, roczne dziecko już nie musi pić MM, można je zastąpić zwykłym posiłkami.
Skoro córeczka ma już roczek, to wydaje mi się że nie ma co jej uczyć na siłę picia z butelki. Mleko nie jest jej już niezbędne, wystarczą jej stałe posiłki. Niestety tak duże dziecko może już się nie przekonać do butli. Mój synek nigdy nie był za butlą, ale jeszcze tak do 6 miesiąca życia był w stanie wypić mleko z butelki a teraz ma 9 miesięcy i już żadną butelką go nie przekonam. Nawet z kubeczka czy bidonu nie chce pić mleka, chociaż zostawiałam mu swoje odciągnięte, więc powinno mu pasować.
Witam, jestem mamą 6 miesiecznej Julki, od początku karmienie piersia, az do tej pory, jak miala 3 miesiące kupilam jej butelkę lovi medical. I malutka nie chce pic mleka z butelki, pociagnie troszkę i wypluwa. Ale jak podaje wode w butelce to ladnie ssie ale nie az tak prawidlowo ma to ssanie. Gdzie moze lezec problem? Mysle o kupieniu butelki mammafeel ale boje sie ze bedzie ten sam problem ze nie zaakceptuje. A butelka nie jest tania. Chcialavym aby pila mleko z butelki, obiadki, deserki, kasze ładnie je. Prosze o poradę.
Bluesmanka niewiele pomogę poki co, my stosujemy nadal Mammafeel 0 i Pomału wprowadzamy 3m . Nam bardzo podpasowala butelka od początku. Będziemy próbować z większym przepływem przy rd
A w butelce podajesz swoje odciągnięte mleko czy MM? Bo może po prostu mleko jej nie smakuje?
Wiele dziewczyn tu pisalo o butelce Mammafeel, że była akceptowana przez dziecko, nawet gdy inne butelki nie były, więc myślę, że warto zainwestować i spróbować.
A jakiej butelki uzywasz? Powody mogą być różne, emocjonalne, smoczek i smak mleka Niestety dziecko jeszcze nie powie. Spróbuj oferować mleko stopniowo. Może najpierw Twoje odciągnięte podczas jednego z karmien? Czy tego próbowałaś?
Musisz próbować. Albo podawaj mleczko z kubeczka może to jakoś pomoże. A spróbuj odciągać swoje mleko do butelki chociaż przez jakiś czas
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.