Cześć wszystkim, szukam stomatologa w Gdańsku, ale dla dzieci. Syn ma 6 lat, a nigdy jeszcze nie był u dentysty. Chcemy zacząć z kimś, kto ma cierpliwość i umie podejść do dziecka. Ktoś, coś?
Dlaczego wcześniej nie byliście u dentysty ?
Sprawdź w internecie w swoim mieście, bo u mnie w Warszawie są takie kliniki specjalnie dla dzieci, w poczekalni zabawki,kuchnia zabawkowa itp, w gabinecie tv z bajkami.
Obawiam się że jeśli to będzie pierwsza wizyta to gdzie by to nie było to będzie wielki stres dla dziecka. Trzeba przyzwyczajać do dentysty od malutkiego. Lepiej raz na rok iść na przegląd niż iść jak już coś się dzieje bo wtedy dziecko będzie kojarzyło dentystę tylko z bólem i strachem. Znam z autopsji niestety, mam wielką traumę z dzieciństwa i do tej pory wizyta u dentysty to dla mnie 3 dni biegunki.....
Byłam w flowdent gdansk nowatorów . Syn bez problemu dał zrobić zabka ma 4 lata :) . poszlo super , można przyjsc na wizytę adaptacyjna
Najlepiej poszukać takiego który typowo zajmuje się dzieci np ortodonte czy kogoś takiego.
Hej! Z dzieckiem to rzeczywiście trzeba uważać, żeby mu się dentysta dobrze kojarzył od początku. Ogólnie polecam zorientować się kiedy mają wolne terminy tutaj: https://www.klinikastomatologiczna.com.pl/. Mają bardzo fajne podejście do dzieci, nie ma żadnego pośpiechu czy nerwów. Moja mała była tak zaskoczona, że nawet nie płakała, a to u niej cud, bo strachliwa. Polecam, bo to inwestycja w dobre nastawienie dziecka na przyszłość.
Tak jest annatoja, dobrze byłoby aby od początku dziecku dentysta kojarzył się dobrze,aby nie miało traumy
U nas pierwsza wizyta to było pokazanie i omówienie wszystkiego, sprawdzenie czy wszystko ok, na koniec pamiętam, że dostała szczoteczkę i pastę i była przeszczesliwa. Chyba tez wazne zeby od razu na pierwszwj wizycie u nieznanej Pani/Pana nie robic borowania/wyrywania/zastrzyku. Teraz te gabinety też są bardzo przyjemne, więc jest łatwiej;).