Witam,
Martwię się o mojego synka.Otoz 19kwietnia skończył rok.Na szczepienie wybraliśmy się dopiero 15 maja bo wcześniej długo był przeziębiony.Na wizycie pielęgniarka syna zważyła i wyszło 13,400kg,pediatra oczy na mnie jakbym popełniła jakieś przestępstwo, powiedziała,że duży i wygląda jak dwulatek.Wysokości już nie zmierzyły…ale ubranka mu zakładam na 86 a nawet 92.
Od noworodka kp do tej pory.W dzień do dwóch drzemek je pierś a w nocy zależy od 2-4 razy.Synek lubi wszystko jeść kaszki ,warzywa, owoce, mięsko gotowane.Je ile chce.Nie wiem co myśleć ,co zmienić.Jest duży,my też jesteśmy wysocy,ja 170 cm a mąż 180.
A co dokładnie Cię martwi? Synek pięknie przybiera na wadze, rośnie, ma apetyt, rozwija się prawidłowo. Czego chcieć więcej?
Moniczka a ja się martwię, że mój mało przybiera choć też wszyscy mówią, ze duży a właściwie długi, roku jeszcze nie ma choć brakuje już mu tylko tydzień a też już jakiś czas ciuszki nosi 86. Waży ok 9 KG może troszkę ponad tylko ze ten łobuz już jakiś czas biega jak opętany. Wszyscy mówią, że wszystko co zje a też nie jest mocno wybredny to wybiega i nie ma jak przybrać a twój chodzi już tak dobrze ? Bo uważam ze na tym etapie nie można mówić ze dziecko jest za duże, będzie chodzić i biegać coraz więcej to wysmukleje to też musi mieć z czego
Moniczka ja bym się na zapas nie martwiła. Syn zaczął chodzić ?? Mojej koleżanki dziecko też było papusne itd ale jak zaczął biegać to szybko zaczął wyglądać zupełnie inaczej nie tak jak typowy bobas . Mój syn ma 5 miesięcy waży ponad 8kg i ubrania na 80 mu kupuję , a spodnie na 74 . I mi nic pediatra nie mówi jestem zdania że jak zacznie chodzić to będzie zupełnie inaczej
Moja córcia na wizycie szczepiennej , 14 miesięcy wazyla 12,5 kg . Też jest puldasna , ciuszki na 80-86 Ale nie ma co się martwić na zapas tak czy siak nie odchudzimy tak małych dzieci . Za chwilę waga ustanie bardziej w miejscu . Są dzieci które ważą ciut więcej A są takie które ważą za mało. Pediatrzy moim zdaniem też czasem przesadzaja bo każą odchudzać nawet kilku miesięczne dzieci , oszukiwać je woda . No jak tak można . Przecież woda się nie nasyci. Na szczęście ja takiej pediatry nie mam, a niech by mi tylko powiedziała że moje dziecko w takim wieku za dużo waży to więcej bym do niej nie poszła .
Od wczoraj zaczyna się odważać samemu przejść kilka kroków bez pomocy. Sam pewnie chodzi ale przy meblach.
Nie przejmuj się zacznie biegać wysmukleje ! Mój syn też duży miał w tym wieku jakoś 14 ponad kg i pediatra to samo że za duży i też ubranka na 92 zakladalam i na 98 nawet aktualnie ma 2 lata I nosi 104 wygląda jak 3 latek taki wysoki jest ale my wszyscy jesteśmy mój ma 186 A ja 177 dziadkowie też wysocy mój ojciec 2 m ma I jest ok nie ma co dziecka glodzic czy odmawiać piersi bo za gruby nie jest piersią nie da się przekarmic dziecka A jedzenie musi jeść jak je aby nie był głodny:)
Mój syn też dalej na piersi dodam bo zapomniałam wspomnieć.
A wspominasz że syn zaczyna sam stawiać kroki zobaczysz będzie wyglądał inaczej jak już zacznie chodzić biegać itd będzie wyglądać szczupłej i przystopuje mocno z waga o to się nie bój:)
Aktualnie wygląd tak.Jest pucasty ale też nie jakoś bardzo.Mimo wszystko ten komentarz nie daje mi spokoju.I myślę może coś jednak robię źle…
Moniczka niech nie przesadza , na moje jest idealny wcale nie jest jakoś bardzo Puldasny . Nie zajmuj sobie głowy głupią gadka
Moniczka patrząc na zdjęcie Twojego synka to twój w porównaniu do mojego w wieku właśnie tym co twój teraz jest to mój był grubasek był bardziej puszysty że tak ujme.
Moniczka nie ma co się przejmować uwierz zmień pediatre pamiętaj że u dzieci nie da się stwierdzić nadwagi czy otyłości przed 2 rokiem życia w zasadzie mówią że przed 2.5 rokiem życia.
W sensie jeśli pediatra powoduje takie wątpliwości gdzie nie masz naprawdę czym się martwić dziecka glodzic przecież nie będziesz to ja zmień bo to bzdury że dużo waży itd jeśli je normalnie to dobrze:)
Może dziecko też mieć ciężkie kości i stąd ta duża waga moim zadaniem dobrze wygląda nie ma co się przyjmować
Chyba nie ma się czym przejmować . Z ciekawości spojrzałam w swoja stara książeczkę jak miałam 6,5 miesiąca miałam 9,2 kg , a na bilansie jak miałam 2 lata i 5 miesięcy 16 kg . Jak synek zacznie biegać to pewnie już tez nie będzie tak dużo przybierał
Mój mały był pulpecik. A jak zaczął chodzić i biegać to zaga mu stanęła. Teraz ma 2 lata i waży tyle co twój mały.
Mój aktualnie ma prawie 18 kg:) Ale już stanął z waga tak nie tyje jak Wczensiej i wygląda też szczupło więc spokojnie .
Moniczka Twój synek wcale nie wygląda źle nawet bym powiedziała że do papusnych dzieci nie należy . Fajny chłopczyk nie masz się co przejmować bo jak wspomnialy dziewczyny jak zacznie biegać to zupełnie inaczej będzie wyglądać . AISA z kiedy to zdjęcie jest zrobione ? Wojtuś do kogo podobny na zdjęciu do mamy czy taty hehehe ?
Dziewczyny, powiem Wam,że mam nadzieję że ta waga przystopuje bo naprawdę dręczy mnie to co usłyszałam od pediatry
Wiem,że chudziutki nie jest ,ale też że jakiś bardzo gruby.A po wizycie męczą mnie przeróżne myśli,że jednak coś źle robię…
Moniczka przewiń sobie stronę do tyłu wstawiłam zdjęcie mojego klocka jak był w wieku Twojego synka ten to dopiero był klocek przy twoim mój to grubasek, nie masz co się martwić i zmień pediatre bo jak widać nie ma aktualnej wiedzy skoro tak opowiada że masz mętlik w głowie. Też taka miałam na początku kazała mi poic dziecko woda zamiast mleka jak miał 4 miesiące bo za dużo przybiera… A tak nie wolno przecież więc pożegnałam pania doktor bo jak widać nie miała wiedzy z tego wieku