Obserwuj w razie powtórzenia się takich objawów najlepiej ustal konsultacje neurologiczną
Warto zawsze sobie notować każde zmiany na dany lek bo czasem lekarze pytają czy dziecko jest na coś uczulone - wówczas możesz powiedzieć że na ten lek tak reagował . matka z dzieckiem jest 24 godziny na dobę więc my wiemy najlepiej jak się zachowują nasze dzieci i jest to wiedza niezbędna dla pediatry. u nas jest taka starsza Pani doktor i ona zawsze przy szczepieniu czy jakiejś chorobie to tak szczegółowo wypytała czy chorowały dzieci czy w domu ktoś jak tak to na co i w ogóle by mieć pogląd na to z kim dziecko miało do czynienia i czego można się spodziewać…
Ewcia tez tak pomyślałam dlatego mam zapisane kiedy to się stało i ile razy nawet
Zdecydowanie warto zapisywać. Wydawało mi się, że będę na pewno pamiętać zawsze antybiotyk który uczulił córkę, a jak mnie kiedyś lekarka zapytała to koniec, nie mogłam sobie przypomnieć, musiałam zajrzeć w książeczkę.
Ja to lubię mieć wszystko zanotowane bo pamięć mam słaba na każdy rok mam kalendarz notatnik i je zachowuje . Jak coś potrzeba to szybko znajduje :))
Ja też bez kalendarza jak bez głowy, ostatnio zaczęłam zapisywać też nazwiska lekarzy i obok krótką notatkę czy podobała mi się wizyta, Zdarza się, że pediatra czy inny specjalista jest na zastępstwie i potem trudno nam połączyć go z twarzą. A tak wiadomo czy warto do niego iść kolejny raz .
Marcelowa mama tak najlepiej pamięć często zawodzi a jeśli zapiszemy sobie potrzebne informacje to mamy pewność