Też sie zastanawiałam jakie mleko i zdecydowałam się dokarmiać bebilonem. Trwało to jakieś trzy miesiące, gdy mała zaczeła jesc coraz wiecej,postanowilam zmienic mleko. Najpierw napisalam meila dofirmy Nutricia z zapytaniem czym sie rózni mleko Bebilon od Bebika ( na które postanowiłam przejść) i okazało się , że prawie niczym .Cena zależy od tego, że Bebilon jest produkowany w Niemczech, Bebiko w PL i Bebilon ma fajne plastikowe opakowanie w którym można przechowywać mleko, a Bebiko jest w kartonie. Skład mleka jest identyczny. Przeszłamna Bebiko i nie było żdanego problemu z brzuszkiem, a tego się najbardziej obawiałam.
kropka, też zrobiłam tak jak ty mieliśmy bebilon, ale jak zauważylam jak szybko znika postanowiłam zmienić mleko i wcześniej napisałam do Nutricia maila, w sumie nie dowiedziałam się nic specjalnego i zaczęłam szukać opinii na temat innych mlek… i znalazłam na temat tego z Rossmana. I jesteśmy na nim do tej pory i nie narzekamy. A to chyba najtańsze mm…
A ja po meilu do firmy za jakiśczas zaglądam do skrzynki a tu przesyłka od firmy Nutricia - przyslali mi próbki Bebika 2. Swoja drogą bardzo miły gest z ich strony
gest taki bys nie odeszłą od ich firmy hehe Bebiko ponoc polska i dobra firma od lat…z tego co wiem to i ja bylam na tym mleku
mleko bebion jest raczej ze sredniej polki cenowej i slyszalam, ze jest dobre. ja jednak podaje porownywalne cenowo Nestle NAN PRO. Tanszy BEBIKO slyszalam, ze nie jest zbyt dobry…natomiast drozszy ENFAMIL jest porownywalny jakosciowo, takze nie zawsze cena jest wyznacznikiem
Kropka jesteś pewna, że bebilon i bebiko ma taki sam skład? Bebiko jest znacznie słodsze przecież.
Ja dziś próbowałam znaleźć bebiko AR na ulewanie bo do lekarza się wybieram a nie mam czasu odciągnąć wystarczającej ilości dla dwóch glodomorów na wieczorne karmienie. Koniec końców sprzedali mi pepti bo już nie miałam cierpliwości - w marketach tylko gigantyczne opakowania, a na co mi to później potrzebne.
Ja mojemu synkowi podaję Bebilon, ale próbowałam bebiko najpierw i niestety ulewał na maxa, pieluszki póki co pampers bo udaje mi się trafić na super promocje no i mam zapas z prezentów jeszcze :P, chusteczki najbardziej lubię bambino hipp i dada też są super, nieco gorsze bo ciut za grube kindii, a babydream jak dla mnie zbyt suche… z nivea nie próbowałam… jak będzie okazja i promocja to wypróbuję
Ale przede wszystkim Bambino polecam nawet wrażliwcom i krem bambino do buzi… szczególnie gdy dziecko się ślini, bierze smoczka i robią mu się czerwone krostki koło ust.
Mamuska one sie różnia ale bardzo minimalnie. Nie mogę znależć meila od firmy bo bym wam tu skopiowała co oni mi tam napisali. Różnica jest minimalna,. Z tego co pamietam to napisali, że Bebilon jest w całości produkowany w Niemczech, Bebiko w PL. Bebilon ma fajne plastikowe opakowanie z miejscem na miarkę, Bebiko jest w kartonowym opakowaniu . I niby dlatego jest różnica w cenie. To mi napisała firma Nutricia
To samo słyszałam,że niby między Bebiko A Bebilonem nie ma różnicy
Mój maluch pije Hipp i jestem zadowolona-w końcu ! po każdym innym zielone kupy i megaaaaaa zaparcia.
Tak samo słyszałam,że wiele mam narzeka na Enfamil. Ale wiadomo co brzuszek to inaczej,czasem trzeba przetestować kilka tych mlek,żeby trafić na swoje
Moja znajoma podaje mm i co najlepsze robi np. te 120 ml a ona rozrabia jeszcze to z wodą i ona dalej nie wie skąd jej dziecko ma problemy brzuszkowe…
Długo szukałam dobrego mleka dla swoich córek. W szpitalu polecali Enfamil więc kupiłam, ale okazało się, że córka miała alergię i musiała dostawać Nutramigen. Przy drugiej córce znów wybrałam Enfamil, ale pojawiła się wysypka więc chciałam zmienić mleczko. Okazało się później, że to nie od mleka no ale i tak zmieniliśmy, a zanim to nastąpiło przewertowałam składy różnych mlek i wybraliśmy Hipp Bio. Stwierdziłam wówczas, że faktycznie można uznać, że niby te mleka mają ten sam skład ale jak się na gramatury popatrzy to widać różnicę np. w zawartości składników mineralnych. Niby wszystkie je mają ale w różnej ilości.
my pijemy nan i jestesmy z niego zadowolone
Nie ma co sie dziewczyny zastanawiac nad tym czy skoro bebiko jest tanie jest gorsze…znam osoby ,których dziecko tylko tolerowało i toleruje bebiko a kazde inne jest be… wiec nie myslcie takimi kategoriami… naprawdee to mit…cena głównie jest nadawana tez za opakowanie…na logikie: produkcja kartonowego opakowania jest tansza niz takiego plastikowego czy puszkowego opakowania
Nie prawda! jak we wszystkim czesto drozsze nie znaczy lepsze bo mleko moze byc to samo lub gorsze ale zaplacimy za opakowanie czy poprostu dobra firme
W większości płacimy za firmę. . Wystarczy porównać skład. Wiadomo ze mleko na kolki, ulanie posiada dodatkowe składniki i dlatego cebybsa wyższe.
Droższe = lepsze to jest silnie zakorzenione w naszym społeczeństwie. Firmy które mają duże fundusze na reklamę , ładne opakowania itp. Sprawiają wrażenie lepszych. Nie jestem pediatra czy dietetykiem żeby móc porównać skład tych mieszanek. Mojemu dziecku drogie mieszanki nie podchodzą lubi bebiko a czy ono jest tak samo zdrowe jak te inne droższe ? Nie wiem ale gdyby było złe to pediatra by nam zabronił go spożywać.
W większości płaci się za reklame i firmę nic więcej A Bebiko ma też przecież witaminy,minerały czli wszystko co potrzebne dla dziecka.
Zgadzam się z dziewczynami, że to mit. Często płaci się za reklamę czy markę. Najlepiej patrzeć na upodobania dziecka, a nie na bzdurę, że mleko im droższe tym lepsze.
Też się z tym nie zgadzam że im droższe tym lepsze. Wszystko zależy od dziecka czy je dobrze będzie tolerowało.