mamuśka cena bebilonu w realu to 75 zł za 1,2 kg W internecie za taką samą ilość wychodzi około 55 zł przy zakupie 6 opakowań.
To, że w necie taniej to normalka ale za przesyłkę musisz zapłacić i więcej opakowań za jednym razem kupić. Ja jak jeszcze młody pił mleko starałam się zawsze wyszukać promocję typu 2w cenie1 ale mojemu nie robiło różnicy czy bebilon czy NAN więc mogłam zamiennie stosować.
Dla mnie cena ma drugorzędne znaczenie, bo to, że mleko jest drogie, to nie znaczy, że musi być najlepsze. Najważniejsze, żeby dziecko piło z smakiem, a po spożyciu nie było żadnych efektów ubocznych. Przerobiliśmy kilka, bo były i kolki i zaparcia. Obecnie Bąbel pije Hipka1, który najtańszy jest w Lidlu. Kosztuje tam trochę ponad 36 zł, czyli o prawie 10 mniej niż w internecie i wygląda na to, że najlepiej mu pasuje.
Mamuśka przy takich kwotach to przesyłka jest gratis, płaciłam coś 320 zł za 6 opakowań mleka.
jakbym miała 100% pewności to też mogłabym zamówić od razu więcej opakowań, tylko na razie taniej niż w Lidlu nigdzie nie znalazłam
a_grzelak , jesli ktos ma 100% pewnego sprzedawce to problemu nie widze , ale jakbym miała tak zamawiac co chwile od kogos innego to bałabym sie mimo wszystko …cuda ostatnio sie dzieja jesli chodzi o zachłannosc na pieniadze
Ja raz sie załapałam na bebiko Comf. …350 gram za niecałe 10 zł …i zalowałam bo smak mleka był okropny …bałam sie ze wszystko na marne …ale na szczecie mały dał sie namówic i zmeczył opakowania …teraz nie zamawiam …mały pije tego mleczka mało …i w msc wychodzi nas tez niewiele …takze nie oszczedzam
Skład wszystkich dostępnych mlek na rynku jest podobny, dlatego nie ma większego znaczenia które wybierzesz, najważniejsze, zeny dziecko je przyswoiło, nie miało kolki, ani zaparć … Drugą sprawą jest konsystencja i zapach danego mleka, niektórzy też tym się sugerują wybierając mleko dla swojego maleństwa
Wybierajac mleko dla dziecka trzeba tez sugerowac sie dostepnoscią w sklepach ktore mamy pod reka …
Ja doczytałam ze mleko Modyfikowane różni się smakiem , cena ale PRZEDE WSZYSTKIM SKŁADEM…ja porownujac wszystkie mleka ktore miałam przed soba wywnioskowałam ,ze różnią się naprawde niewiele…ale najwidoczniej trzeeba sie bardziej zaglebic w temat
Może coś w tym jest, ponieważ pierwszym mlekiem modyfikowanym jakie podałam synkowi było Bebiko i strasznie po nim ulewał, prężył się i był niespokojny. Zmieniliśmy na Nestle Nan i teraz jest ok, zjada ze smakiem wszystko i nie ulewa. Z kolei pierwszy synek jadł Bebiko i nic mu nie było, ulewał po Nestle nan. Tak więc myślę, że nie ma reguły, wszystko zależy od dziecka
Mleko modyfikowane na pewno różni się smakiem. My przerabialiśmy kilka i jak Bąbelek nie dopił, to resztę wypijała mama mi w smaku najbardziej pasował Enfamil, Nan był taki sobie, natomiast Hipek jakoś mi nie pasuje. Na szczęście synek wypija ze smakiem - nie ma jeszcze takiego ‘wypaczonego’ smaku jaka matka, ha, ha, ha. Dla mnie najważniejsze jest, że Bąbel przestał mieć problemy z brzuszkiem, a przede wszystkim z kupką
Duzo zalezy od dziecka. Mojemu nie podpasowalo Bebiko, jest ciezkostrawne, a od poczatku lubil sobie pojesc, znalazlam mleko Hipp Bio Combiotik, ktore cieszylo sie samymi dobrymi opiniami,kolki przeszly i zostalismy juz przy tym mleczku
a grzelak podziwiam bo ja tylko łyczki bralam zeby posmakowac …ale nie wyobrazam sobie dopijac , nie lubie tego mleka
moim zdaniem i tańsze mleko może być dobre poprostu musi być dobrze dobrane do potrzeb dziecka.
To nie są jakieś duże ilości, właśnie raczej takie łyczki na początku nie chciałam, ale ktoś powiedział, że jak będę wypijać może moje mleko będzie choć trochę smakowało podobnie i Bąbelek przekona się do cyca…
Ale tak, żeby sobie zrobić to nie, po pierwsze za drogie, a po drugie wolę UHT
no rozumiem mi to nawet 10 ml by nie przeszlo heh
I tez lubie UHT …nie lubie swojskiego mleka i tego butelkowego …Moja sasiadka swoim dzieciom podaje mleko prosto od krowy bo dostaje za darmo od tesciow , do mnie to nie przemawia …kazdy mowi ze mleko krowie jest dla cielaków heh
Moja mała odrzuciła NAN BEBILON AR Nutramigen (dużo ulewała dlatego AR ) i Pani doktor poleciła mi mleko HiPP BIO COMBIOTYK ja uważam że jest rewelacyjne ponieważ pomaga na problemy z brzuszkiem ponieważ ma błonnik i 800g kosztuje 40 zł najważniejsze żę moja mała je toleruje . Uważam że ile mam to tyle opinii a to najbardziej zależy od maluszka bo każde dziecko ma inne potrzeby .
Ja mojej małej podaję NAN bo można go u nas kupić bez problemu (chociaż prawie 2 razy drożej niż w Wawie, więc i tak zakupy zwykle tam), poza tym zależało mi na mleku z probiotykami i akurat NAN bardzo się u nas sprawdza. Nie próbowałyśmy innego mleka, dlatego, że nie powinno się go zmieniać zbyt często, a jeśli dziecku pasuje to po co. Myślę, że wiele droższych mlek może mieć lepszy skład - tzn dodatkowo DHA, oligosacharydy o działaniu prebiotycznym. Ale często wyższa cena jednak wiąże się z płaceniem za tzw. “markę”, bo nikogo nie dziwi, że bebilon jest droższy bo to w końcu bebilon, a jego najprostsza wersja wcale nie ma jakiegoś super składu.
Nie zawsze droższe znaczy lepsze jedno dziecko będzie się świetnie czuło po mleku tańszym, a inne po droższym- trzeba po prostu wypróbować
Ja na początku dokarmiałam mlekiem Nan pro- bo tym mlekiem dokarmiono synka w szpitalu, ale w domu się nie sprawdził, gdy trzeba było częściej dokarmiać. Teraz przeszliśmy na mleko Hipp bio combiotik i maluch czuje się po tym dobrze i je z chęcią
Mojemu dziecku najbardziej smakuje Bebiko i Bebilon. Nie powiedzialabym zenmleko drozsze jedt lepsze poniewax wszystkie mleka maja bardzo podobny sklad.
Tez slyszalam ze enfamil jest bardzo dobry.