Droższe mleczko lepsze - prawda czy kit?

Lipka166 dokładnie taak , na poczatku każdy mówi kupujcie dada i faktycznie pamperki poczatkowe fantastyczne ! ale na 4 sie zawiodłam , były tak sztywne ze jak mały nasiusiał to miałam wrazenie sie meczy sie , ze go pod pamperkiem cisnie , zeby sprawdzic jeszcze z 2 razy kupiłam i było to samo w dodatku zapach mnie przeraził , body a nawet jak sie do pokoju weszło taka topioną folią czy guma śmierdziało … wyjmowałam zawsze z opakowania i bylo okej ale kupujemy teraz pampersy i jestem spokojniejsza , zadowolona z jakosci , ale każdy ma prawo do własnego zdania i nigdy zle na firme dada nie powiem bo chusteczki super choc jak dla mnie jeden rodzaj ( nie pamietam jaki) troszke za mokre … ale wiadomo lepiej za mokre niz za suuche a i z takimi sie meczylam bo uwazalam ze po co kupowac chusteczki za prawie 5 zł albo nawet droższe jak w rossmannie moge miec za 3,33 babydream i kupiłam głupia 2x3pac i sie mecze do dzis , wycieram tylko kurze nimi . taka jest rzeczywistoisc zee żeby dobrze ŻYĆ trzeba zapłacić i nie ma gadania ze jest inaczej :wink: . wróce dla porównania chusteczki chociazby DADA no nie sa najtansze , rawda ? u mnie około 4,50 a takie rossmannowe za 3,33? róznica w cenie i jakosci .
a wracajac do mleka , znam mamy które daja mleko z kartona koszt okolo 3 zł i dzieci zdrowe i nie widze , zeby inaczej sie rozwijały , ale ja niestety mimo wszystko sumienia nie mam zeby ta woda dokarmiac :wink:

M.Rudnik, a ja używam tylko Dadę ( też jesteśmy teraz na 4) i chusteczki Babydream. Naprawdę jestem zadowolona :slight_smile:
Przecież nie oszczędzałabym na dziecku! Już pisałam w jednym wątku, że jak kupiliśmy lub dostaliśmy chusteczki innych firm ( lepiej nawilżone ) to zaraz Matiś miał uczulenie na pupie. Tak więc to różnie bywa.

tak , tak ja nie mówię , ze firmy dada są jakies gorsze .Mi nie przypasowały po prostu 4 ale gdyby nie było akurat pampersów w promocji jakiejs przyzwoitej to kupilabym pewnie dada . A jesli chodzi o chusteczki to ja wole nawilżone i używam dady albo pampersa , babydream sa jak dla mnie suche tak jak pisałam . :slight_smile: Wole mokre chusteczki , pupcia jak dla mnie jest świeższa . Piszę jak dla mnie zeby kogoś nie urazic , bo nie to mam na celu :slight_smile:

M.Rudnik bardzo dobrze, że piszesz bo wiele mam właśnie nie lubi tych chusteczek ze względu na małe nawilżenie. A mi akurat to odpowiada. Mam nadzieję, że w poprzednim poście nie zabrzmiałam jak urażona bo na prawdę absolutnie tak się nie czułam :slight_smile:

chodziło mi ogólnie o mamy które wolą mniej niż bardziej nawilżone , bo to kwesia gustu i przyzwyczajenia :slight_smile:
Napisałam dlatego , zeby mamy lubiace nawilżone nie kupowały przypadkowo babydream bo faktycznie cena kusi :slight_smile:
Wyjaśnione w takim razie :slight_smile:
a w biedronce widziały mamy może chusteczki FITTI ? pampersów nie kupowałam tej firmy bo podobno są fatalne przylepce i strasznie niewygodne , ale chusteczki kupiłam bo był 3 pac za 9,99 i fajne są naprawde , zapaszek przyjemny , cena i stopien wilgotnosc również fajny :slight_smile:

Odnośnie mleka, nasza pediatra też mi doradzała jak przechodziliśmy z Bebilonu pepti na receptę, na mleko modyfikowane żebym na początku podawała Bebilon bo jest mlekiem łagodniejszym dla brzuszka aniżeli Bebiko, więc coś na rzeczy jest, że jedno droższe a drugie tańsze. Po pewnym czasie przeszłam na Bebiko i syn i to mleczko polubił. Jeśli chodzi o pieluszki to używamy i Dady i Babydrem, ale bardziej przekonana jestem do Dady są bardziej miękkie, natomiast latem po Babydrem syn miał odparzenia na pupie.

nawet nie wiedziałam ,ze sa pieluszki babydream :slight_smile:
A jeśli chodzi o dada to nie trafilyscie na te śmierdzace ?
Mleczko bebiko również mój syn toleruje i nie było rzadnego problemu z tym zeby dokonczył opakowanie ale jak juz pisałam do bebilonu bardziej jestem przkonana i czuje sie lepiej , lepiej na sumieniu gdy to mu podaje pomimo tego ze nie mam złego słowa na BEBIKO :slight_smile:

a ja juz teraz oszczedzam na starszym synku, bo robi siku i kupe na kibelek, pieluszki ma tylko do spania, babydream nie sa super, ale tez nie sa zle i skoro nie uzywa ich caly czas to moga byc a koszt mniejszy. Natomiast mlodszy ma pieluszki pampers premium care, zrobilismy zapasy jak jeszcze bylam w ciazy, jeszcze jest troche paczek, wiec chwilowo oszczedzamy, ale pupe ma delikatna, chusteczki tez pampers lub nivea. Do innych nie jestem przekonana. A mleko ma moje poki co, wiec sie nie martwie o jakas zmiane.

dokładnie tego zdania jestem , że jesli dziecko wrazliwe nie jest to można używać tych tanszysz , czemu nie :wink: ja mam na razie jedno dziecko - wydatki na razie małe a więc kupuje mu to co moim zdaniem jest lepsze
kupuje to do czego jestem przekonana co mi sie podoba i służy stąd decyzja o BEBILONIE , pampersikach itd :slight_smile:

każde dziecko jest inne jedne jet uczulone na pieluszki dada inne nie,i tak samo z mlekiem jedne jest akceptowane przez maluszka i mu smakuje a jeszcze inne nie ważne żeby mu smakowało i żeby po mleczku nie bolało brzuszko

Mój syn od początku pił Bebilon, najpierw niskolaktozowy, potem już normalny nr 1 i 2. Nie czytałam opinii o nim, musiałam szybko kupić jakiekolwiek mleko i koleżanka powiedziała mi że to jest niezłe. Faktycznie dziecku smakowało, nie miał problemów z wypróżnianiem się czy ulewaniem. Myślę, że do skończenia pierwszego roku warto zainwestować w lepsze mleko. Ze stwierdzeniem, że droższe to lepsze zgadzam się tylko częściowo, ale ta część dotyczy właśnie żywienia. Spójrzcie na wędliny, sery, dżemy i inne produkty żywnościowe – jeżeli porównacie ich skład z tymi tańszymi to okaże się że są często DUŻO lepsze.

Tu sie zgadzam, ja produktów nie wybieram jakis specjalnie drogich ale także niezbyt tanie, staram sie to wypośrodkować :wink: przez pierwszy rok dziecka maja to byc produkty najlepsze czyli niestety drogie… Ciesze sie, ze karmie piersia :slight_smile: ale nie ukrywam, ze ciezko bylo przy starszym synku, pil bebilon a jak zaczelam mu gotować to kupowalam cielęcinę, królika, wolowine, drob itp. Troche pieniędzy poszlo na to wszystko, warzywa mialam z wlasnej hodowli od mojego dziadka, wiec tez najlepsze, ale tak czy inaczej jakby tak podliczyć ile wydawalismy na malego w pierwszym roku życia to chyba wyszloby dobrych kilka tysięcy…

Baaardzo dobre kilka tys. . U nas Pampersy i chusteczki + mleczko + obiadki , deserki i czesto soki = około 500 msc
podliczylismy ostatnio i wyszło ponad 500 zł , kaszki strasznie szybko schodza ( mannych nie chce jesc ) dostaje 1-2 razy dziennie + jakies 2 łyzeczki do mleka wieczornego dlatego starcza na 3 -4 dni . wliczam tu juz obiadki domowe ( indyk , kurczak , cielecina ) i chrupeczki , jogurciki.

Dokladnie Anna , w 100% zgodnosc , ze tanie to zazwyczaj bubel … niestety niektórzy musza tym bublem wykarmic rodzine bo maja wieksza i finanse nie pozwalaja nawet na te średniej jakosci …przykre ale taka jest rzeczywistosc , producenci serca nie maja i taki szajs produkuja .

Do roku bede karmila bebilonem a potem przejde na bebiko ( jesli mi wystarczy pieniązków ) bo róznie bywa z nimi .

Ja uważam że każde mleko jest takie same jedynie czym się różni to ceną. Ja karmie bebikiem i małemu nic nie ma. A wiele razy słyszałam od koleżanek że karmiły droższym np. Bebilonem i musiały zmienić bo dziecko albo miało zaparcia albo wysypkę.

Każde dziecko jest inne i stad rozne opinie na temat danego mleka . Jedni takie toleruja a jedni inne ale fakt jest taki ze kazde mleko czym sie rozni bebiko pronutra+ nie ma ale rowniez ma DHA takze wartosciowy skadnik jest i chwala mamy . Babiko ma słodszy smak takze wiecj cukru a to mi akurat nie odpowiada
Sama zamierzam niedlugo na babiko przejsc
A jak juz o BEBIKO to w kauflandzie mega promocja ! niecałe 11 zł za 350 g :slight_smile:

my też podajemy mleko bebiko myślę że każde mleczko jest dobre ale trzeba dobrać je do potrzeb maluszka o nie ważna cena
M.Rudnik dobra cena mleczka ale już babcia nam kupiła w Rossmannie mleko na zapas z promocji do dwóch opakowań był kubeczek bebiko

tak widzialam ale wlasnie w ten sam dzien zobaczylam to w kauflandzie i cenowo lepiej mi wyszlo , kubeczek mam takze nie bylo potrzeby , ale cena tez fajnaa ;D

moj starszy synek uwielbia bebiko :slight_smile: a mlodszego mam zamiar trzymac na piersi :slight_smile: wiadomo, ze nie kazdy moze sobie pozwolic na karmienie piersia czy drozsze mleko, niekiedy choroby mamy nie pozwalaja karmic maluszka a zarobki w naszym kraju sa jakie sa… a co do obiadkow w sloiczkach, ja rozumiem, ze jakosc bardzo dobra itp. ale czy to musi byc takie drogie? no kurka wodna… ja malemu gotowalam dopiero jak mial jakies 9-10 mcy a wczesniej mial ze sloiczkow, bo bylo wygodniej i nie musialam latac i szukac cieleciny, krolika czy jagnieciny. Mimo to ja nie wiem czy moge w tym watku ale was spytam dawaliscie gerbera, bobovite i hippa czy babydream tez? bo do tej rossmanowskiej firmy sie nie moge przekonac jesli chodzi o jedzenie dla dzieci…

babydream …nigdy nie kupowałam , omijalam szerokim łukiem , pewnego dnia dostalismy i oczywiscte - sprobowalismy , Mały chetnie jadł …wyczytałam w internecie ze mamy chwala te firmę … PODOBNO to producenci Hipp :))
Bio maja , sklad tez normalny … smak hm …deser ( cos z jogurcikiem ) mi nie smakowało … ale marchewka z innymi owocami fajna … obiadek tez był dobry :slight_smile: Cenowo super :slight_smile:
Tak ja tez codziennie powtarzam sobie ze bede mu gotowac …ale jak kupie piers to jest za sucha i jesc nie chce , duzo razy ugotowalam i nie jadł , za drogie ! :frowning:

my czasem kupujemy deserki i obiadki babydream naprawdę są godne polecenia