Dziewczyny co niedrogiego można podarować dwuletniemu dziecku?
Będziemy niedługo szli w odwiedziny i wypada coś przynieść dla dziecka.
Raczej nie biorę pod uwagę ubranka, wolałabym zabawkę.
Macie jakieś pomysły?
Przejrzałam internet i na forach owszem są propozycje ale prezentów urodzinowych itp.
A ja potrzebuję coś z niższej półki cenowej. Zwłaszcza, że może się okazać, że dwulatków będzie dwoje.
Czy w takim razie wypada dać takie same prezenty dzieciom czy każdemu coś innego?
Wydaje mi się, że lepiej jak dasz takie same zabawki, no chyba, że jest to rodzeństwo to wtedy zabawkami, będą mogli bawić się na zmianę. Możesz np kupić jakieś drewniane klocki z literkami, lub też w kształcie puzzli ich cena to ok. 10-14 zł na allegro plus koszt przesyłki, chyba, że znajdziesz coś u siebie w mieście.
Dzięki za podpowiedź lipka166! Faktycznie chyba lepiej dać takie same zabawki bo a nuż jednemu dziecku bardziej się spodoba ta druga zabawka i będzie kłopot
Najlepiej dać ten sam typ, ale w różnych kolorach, kształtach Super się sprawdzą jak pisze lipka drewniane układanki do wkładania różnych kształtów (zwierzątek, pojazdów). Wtedy można kupić np. jedną ze zwierzątkami, a drugą z owocami i warzywami.
Potwierdzam,lepiej podarować mniej więcej to samo,tyczy się też to ceny.Aby potem nie było gadania,że jednemu podarowałaś coś droższego.Z doświadczenia to wiem.A możesz podarować jakąś książeczkę,malowanki+kredki
Najprostsze prezenty są najlepsze;)
Kolorowe bajeczki czy kolorowanki teraz jest pełno zestawów do rysowania flamastrów, długopisów kredek ( u nas ciesza się Bambino i ciągle się łamią a chyba mimo to najlepsze) z racji powitania szkoły mnóstwo temperówek które zaciekawią maluszka.
Jeśli masz drukarkę możesz wydrukować druki do kolorowania z różnych stron z ulubionymi postaciami, Pepa, Kubuś Puchatek czy co tam dziecko lubi, zapakować w kolorowa teczkę i już jest fajny zbiór do tego kredki i mamy dodatkowy prezent;) czasami w biedronce są fajne pomysły na prezenty, ciekawe kubeczki ze słomką czy zestaw talerzyk plus kubeczek dzieci lubią kolorowe gadżety i z każdego prezentu sie cieszą a i mama się ucieszy jeśli będzie praktyczny
Dzięki jesteście nieocenione!!!
Jak juz coś wymyślisz to napisz co to było i jaka była reakcja dzieci a te książeczki i kolorowanki to świetny pomysł też. Ja zawsze mam w zapasie takie małe książeczki dla niespodziewanych małych gości w prezencie
Na prezent w tym wieku są właśnie fajne takie zestawy do malowania. Mogą to być kolorowanki wodne czy tak jak Anita napisała kredki i kolorowanki,książeczki z naklejkami.Moja w tym wieku szalała za malowaniem i tak jest do dziś.Kredki ołówkowe Bambino u nas królują również:)
Co jeszcze lubiła moja córeczka to ciastolinę oj ile miałyśmy i mamy nie raz radości:)Są takie przeznaczone dla dzieci w wieku 2+np.Play-Doh Hasbro 4 tuby można kupić za ok12- 17 zł w zależności od zestwu.Ciastolina jest fajna można uczyć się kolorów,ćwiczy paluszki można tworzyć z dzieckiem przeróżne rzeczy:)
Teraz w Biedronce są farbki do malowania palcami z takimi stempelkami. Chyba po 9 zeta…Ja też jestem za materiałami plastycznymi, tak jak dziewczyny. plastelina, ciastolina, kleje, papiery kolorowe, kredki, kreda chodnikowa, farby-no wszystko. Są też stemple takie z tuszem-dużo tego. A to chłopcy czy dziewczynki są?
Dziewczynka 2,5 roku i chłopiec prawie 2 latka. Na szczęście wizyta się przesunęła i mam trochę więcej czasu na zakupy
Wiecie, myślałam przez chwilę o grach domino i memo ale to pewnie nudne dla takich maluchów. Wygląda na to, że coś z zakresu plastyki będzie najlepsze.
Agula wspomniała o farbkach do malowania palcami.Moja córka nimi jest zachwycona.
A takie gry domino to myślę że troszkę za wcześnie,maluch nie będzie się nimi raczej interesował.
Koniec końców kupiłam w Biedronce “Zabawy plastyczne” dla 2 latka i 3 latka z serii Mali geniusze i kredki.
Książeczki są fajne, dają dużo możliwości do zabawy z rodzicami.Z tego co przeglądałam to trzeba albo coś domalować albo dorysować na obrazku, jest też zestaw naklejek, które przyporządkowujemy na odpowiednich obrazkach.
W tej serii są też książeczki do nauki liczenia, słówek. Aż mi szkoda, że Matiś na takie coś za mały bo chętnie bym się pobawiła
Koszt jednej książeczki 8 zł.
No i fajny prezencik:)
Domino jak najbardziej książeczki z naklejkami, pierwsze kolorowanki…
Mój dwuletni syn bardzo się cieszy z małych samochodzików -resoraków, choćby i jeden nowy to już niezła zabawa
A jeszcze jak jest to jakaś extra maszyna typu betoniarka, tir, traktor to już w ogóle - prezent idealny
Również niewielkie figurki zwierzątek, tych które dziecko zna i lubi bo w tym wieku zaczyna już naśladować “kotek idzie” “piesek siedzi”
Z drobnych rzeczy jeszcze przychodzi mi do głowy drewniany tamburyn, dzwoneczki czy kołatka ale to już zależy od cierpliwości rodziców
I ostrożnie ze słodyczami! Obecnie coraz więcej mam zdrowo odżywia swoje pociechy i kinder niespodzianki czy inne czekoladki czy żelki nie są mile widzianymi upominkami gdy w ich domach królują domowe ciasteczka daktyle i jaglanka
http://www.toysrus.pl/toys/browse/_/N-4294963868
może coś tutaj się znajdzie?