Witam synek ma zaraz 6 msc i od urodzenia śpi w łóżeczko Chicco tym jeżdżącym w normalnym łóżeczku nie chciał spac, wiercił się teraz czeka nas zmiana i nie wiem na co się zdecydować. Używa któraś z was dostawKę do łóżka i czy są takie powyżej 9 kg czy bardziej dla niemowląt? Fajnie jakby łóżeczko miało opcję bujania
Co do kołyszącego łóżeczka:
4moms ma w ofercie kołyskę elektryczna. Zastanawiałam się nad jej zakupem, ale finalnie kupiliśmy klasyczne łóżeczko
Anabanana ta kołyska to chyba bardziej dla noworodka szukam czegoś dla pół rocznego dziecko na dłużej
Ja tez juz po skończeniu pol roku poszla bym chyba w normalne klasyczne łóżeczko
Mama być synek się chyba przyzwyczail do bujania i boję się że w normalnym nie Usnie :(
Chico forever chyba jest na dłużej :)
Klaudia.sz właśnie na nim myślę ale cena dość wysoka 🙂
Gorzej jak za bardzo sie przyzwyczai do bujania i bedzie sie chcial dalej bujac bedac starszym, tzn majac rok czy dwa
Aniaa1992 starsza córkę bujalismy na rękach i tak się przyzwyczaila że kręgosłup to myślałam że mi odpadnie ale później już ładnie sama spala, dzisiaj robię próbę w łóżeczku drewnianym i zobaczymy �
Ja od małego uczyłam córke spac w swoim drewnianym lozeczku i tak przyzwyczaila sie ze czasami bym chciala zeby ze mna spala ale ona zawsze powie ze ma swoje lozeczko do spania :)
Aniaa1992 a ile córeczka ma ?
Ewelkar moim zdaniem sprobuj usypiac go bez bujania, zastąp to np.spiewaniem czy szumami. Jednak 6msc.dziecko potrzebuje już więcej miejsca do spania, więc również polecałabym zwykle łóżeczko-dostawki nie dają aż takiego komfortu jeśli chodzi o wielkość.
4 latka ale od jakis 2-3tygodni zycia dawalam ja do swojegi lozeczka i szybko sie nauczyla, teraz czekamy na kolejne dziecko i zobaczymy jak bedzie teraz :)
Oleksandrax3 szumis u nas niestety nie działa :( tak zrobię przynajmniej spróbuję położyć w łóżeczko drewniane myślę że pierwsze noce będzie trudno ale mały się przyzwyczai i będzie sam zasypiał
Ewelina każde dziecko jest inne.
Mój syn od początku usypia w lozeczku. Z kolei w dzien drzemka tylko w bujaczku.
Myślę że bujana dostawka dla większego dziecka jest ciut niebezpieczna. Większe dziecko może już wstać z niej i wypaść. Chyba że mówimy bardziej o drżeniu niż o bujaniu.
Niemniej powodzenia w szukaniu rozwiazania
Anabanana masz rację może wypaść jak już się podnosi , podejmę próbę w normalnym łóżeczku mam nadzieję że będzie zasypiał szybko i na długo 🤪
Nie używałam dostawki, ale przyznaję, że jak dziecko lądowało u mnie w łóżku to marzyła mi się, aby mieć wiecej miejsca. Jednak łóżeczko na dłużej starczy. Plusem dostawki też jest to, że zajmuje mało miejsca, co w wielu mieszkaniach jest też ogromną zaletą.
Bujana dostawka, dla sporego dziecka, to wydaje mi się, że już ciężko coś takiego znaleźć, ale nigdy nie szukałam. I teraz przy kolejnym też pozostanę tylko przy łóżeczku. Może jednak będzie łatwiejsze w odkładaniu do łóżeczka i mniej mamusiowe.
Oj nie pchała bym sie w dostawki . Spróbuj konsekwentnie usypiac w łóżeczku. U nas cora była wozona w wózku też musiały być jakieś delikatne wstrząsy. Później już było to dla mnie męczące bo wszędzie wozek musiałam taszczyć. Później jiz z nami w łóżku Aż powiedziałam stop i teraz córka śpi w łóżeczku drewnianym. Dużo nerwów płaczu ale się udało. Wytrwałości życzę! ;)
6-miesięczne dziecko lada chwila będzie siedzieć, pełzać, raczkować, wspinać się i powoli wstawać i będzie to raczej prędzej niż później. Dlatego ja bym się nie zdecydowała na kolejną dostawkę :)
Ja śpię z córką i po problemie . Bo w łóżeczku też nie chciała spać sama