Doradca laktacyjny a karmienie butelką

Ząbki a może afty ? Zagadałaś do buzki? 

Tak zaglądałam i CDL zaglądała ani pleśniawek ani aft. Mówiła żebym kładła go na poduszce trochę wyżej i na boku będzie mu łatwiej jeść no i tak jakby trochę lepiej 

Moje dziecko na kp tez ma taki pęcherzyk na górnej wardze i nie wywijała jej dobrze. Wydaje mi się że to po prostu wyschnięte usta 

kargaw spokojnie może bidon moje go ogarniały mają 6 miesięcy :) zaraz bidon przy RD dostały i szło gładko 

Ten pęcherzyk może świadczyć o zbyt płytkim chwytaniu piersi. Lepiej skonsultować to z położną lub lekarzem.

Moja też dostała bidon z rurką w 6-7 msc podczas rozszerzenia diety i ładnie od razu piła także jak dziecko ma 9msc to moim zdaniem to dobry wiek na bidon

Często właśnie na budowach jest napisane,że od 9 miesiąca i ja się obawiałam przy pierwszym dziecku dość szybciej, a oni bez problemu ogarniali i tym samym dziwili mnie zawsze to oznaczenie 

Mój szybko załapał taki bidon

U mnie też bidon był trochę szybciej, one są dość latwe w obsłudze jak widac;)

dokładnie dziewczyny, dlatego nie wiem czemu są często dedykowane od 9 miesiąca skoro w tym 6 już dzieci je spokojnie ogarniają 

A mi się wydawało że właśnie od 6msc się to pewnie też zależy od marki bidonu

Aleksandra tak to bardziej zależy od wielkości tej butelki lovi ma malutkie i te lubimy do tej pory małe poręczne i fajnie się z nich pije ale też nie każde dziecko tak szybko złapie o co chodzi z tym piciem przez rurkę;) u nas też trochę to trwało zanim mała nauczyła się z nich pić;) 

O tak LOVI ma idealne dla mniejszych dzieci a oznaczenia są ze od 6m bo teoretycznie zalecane jest wprowadzanie wody od 6m ale mój 5 miesięczny synek pił z biboxa i szybko ogarnął 

Mój ma prawie 6 MSC ale jescze enie ogarnął picia z bidonu lovi. Zastanawiam się nad b boxem wlansie bo słyszałam tyle pozytywnych opinii

Ogólnie polecam biboxa jest taki w sam raz bo z LOVI wydaje mi się że ciężej się ciągnie a znów z canpola za szybko leci bo na początku się dławił strasznie teraz już mu nie robi problemu ale ma już rok więc pije ze wszystkiego 

Moj Maluch (7.5m) pije z kubeczków z obciążona słomka z lovi I canpola. Załapał od początku. Zaczynałam od kubeczka doidy ale mu nie podszedł. Za każdym razem podaję wodę w kubeczku (z babyono albo zwykły z jednym uszkiem) do posiłku ale na razie muszę sama trzymać inaczej woda od razu jest wszędzie. A z kubeczków ze słomka to Mały cwaniak już potrafi wylewać...  

Moj Maluch (7. 5m) pije z kubeczków z obciążona słomka z lovi I canpola. Załapał od początku. Zaczynałam od kubeczka doidy ale mu nie podszedł. Za każdym razem podaję wodę w kubeczku (z babyono albo zwykły z jednym uszkiem) do posiłku ale na razie muszę sama trzymać inaczej woda od razu jest wszędzie. A z kubeczków ze słomka to Mały cwaniak już potrafi wylewać.

Mój jeszcze nie umie pić z bidonu ze słomką. Z kubeczka idzie trochę lepiej, ale niewiele lepiej. Pewnie z czasem się nauczy, bo zaczęliśmy RD dopiero tydzień temu.

Kalusia mój ma rok i ogarnął że jak ściśnie słomkę rączka to woda leci haha najlepsza zabawa jaka tylko może być 

Te pierwsze "eksperymenty" dzieciaków są rozbrajajace;)..