Domowe lody

Dla mnie pamiętam że najlepsze domowe lody z dzieciństwa to byly poprostu zamrożone danonki

Mama być oj to były lody. 

Moja córka lubi jak jej robię lodu. Miksuję mleko/jogurt plus owoce co mam pod ręką i do foremek

Heh też pamiętam były takie patyczki zamieszone i się kladalo do zamrażarki i wyciągało i jadło. Do tej pory lubię sobie zjeść danonka 

Mama być dokładnie ;) najlepsze domowe lody 

Ja od kilku lat robiłam takie "mrożonki" w pojemniczkach z ikei. Konsystencja taka sobie, ale dzieciaki i tak uwielbiały. W najprostszej wersji zamrażałam zwykłe kakao lub koktajl z mleka i owoców, czasem robiłam też jakieś bardziej wymyślne. 

Miesiąc temu dostałam maszynkę do robienia lodów i jest genialna! Lody są pyszne, puchate, nie powiem, że jak ze sklepu, bo takich nie jadamy, ale jak z tych naturalnych lodziarni. 

Przepisy wymyślam sama, zależy, co dzieciaki sobie zażyczą lub co na promocji w sklepie mijam ;P W każdym razie zawsze staram się, żeby skład był co najmniej przyzwoity, a smakowi to nie ujmuje. No i cenowo szybko się taka opcja zwraca...

Moniczka o tym samym pomysłam jak zobaczyłam ten post danonki są zawsze mega 😂

Tak danonki super sprawa ale ogólnie z dziecmi to jest tak ze wystarczy pomiksowac owoce jogurt wlac do foremek i powiedzieć ze to lody i gdy dziecko slyszy to słowo odrazu jest nakrecone ja oczywiście swojemu malemu tez czasem pozwole zjesc takiego kupnego loda czemu nie ale gdy przychodzi lato i dzieci wpadaja w szal jedzenia lodow co chwile to fajna opcja aby zastapic kilka tych kupnych

Lepiej chyba zmiksowac owoce i zrobić sorbet i zmarozic. Jogurty typu danonki mają dużo cukru.

Zależy kto jakie lubi :) 

Pannaxoanna wiadomo,że dla dzieci Danonki to nic dobrego lecz syf,ale Moni chyba chodziło,że sama czasem lubi zjeść takie słodkie lody. Ja też lubię zjeść lody kupne z cukrem ,ale wiadomo,że zdrowsze będą domowe

Pannaxoanna jak raz na jakiś czas się Danonki da to nic się nie stanie

Ja tak samo mrozilam je dla siebie bo dzieci jeszcze nie mam☺

Ja nawet dla siebie robię takie lody w lidlomixie  owoce zmrożone i mleko są pycha

Ja to Danonkow chyba z 15 lat nie jadłam 😁

ja nawet ich smaku nie pamiętam 

Mazia przy dzieciach można "odnowić" smaki z dzieciństwa ;)

Mazia no co ty ja co roku lody jem z danonkow 😂

ja danonków juz dawno nie kupowałam;( wole zwykły serek waniliowy Rolmlecza;) 

co do lodów czasami robie z miksowanych truskawek;) patyk wsadzamy i lody gotowe taki ala sorbet ;) w domu gdzies sie  wala przepis na lody z jajek ale średnie w smaku a kosztowo tyle co w sklepie ;(

Wiecie ja kocham słodycze to wolę ciacho słodkie zjeść niż jogurt 😁 jogurt słodkie mi nie smakują nie umiem ich zjeść

Pewnie przy córce powoli wszystko zacznie wracać z dzieciństwa, ale na razie jest trochę za mała