Witam. Niedługo mój maluszek zacznie siedzieć i stoję przed wyzwaniem zakupu wózka spacerowego. Czy mogłybyście mi jakiś polecić? Nie chcę kupować typowej parasolki, a solidną spacerówkę na pompowanych kołach. Zależy mi aby wózek był zwrotny, łatwo się go prowadziło, miał duży kosz na zakupy i żebym nie wydała na niego fortuny ![]()
My mamy wózek z firmy maked i bardzo sobie go chwalę, bo ma bardzo duży kosz (u nas jest to bardzo praktyczne rozwiązanie), ma duże koła (można sobie wybrać czy chce się pompowane czy piankowe) które na wsi bardzo się sprawdzają, przekładana rączka, oparcie regulowane. My mamy tą wersie 3 w 1 i nie kosztowało nas to fortuny.
Ja na pewno kupię dobrą, ale lekką spacerówkę.
Wszystko też zależy od tego czy mieszkamy na wsi czy w miescie i musimy spacerówkę razem z dzieckiem tachać z 3 piętra. jak na wies nasz wózek jest bardzo dobry.
Kochane LOVI. Przejrzałam wszystkie posty, które mi poleciliście i niestety tylko niektóre wózki zostały wyczerpująco opisane
Nie mam dylematów w stylu koła pompowane czy piankowe. Doskonale wiem jaki chciałabym wózek i sama znalazłam dwa, nad którymi się zastanawiam, ale dokładnie nie wiem jak sprawdzają się one w praktyce.
Próbując rozeznać się w temacie natrafiłam na mniej popularne firmy, o których istnieniu nie miałam pojęcia. Wózki niczym nie różnią się od znanego X landera czy Chicco, a moim zdaniem są nawet lepsze i przede wszystkim tańsze.
Aktualnie rozważam zakup wózka Camarelo Eos albo Bebetto Nico, ale nie wiem jak się one sprawdzają w rzeczywistości. Może któraś Mama podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami?
Swoje kryteria już opisałam ![]()
agrafka, obejrzałam sobie wózek, który poleciłaś i plusem dla mnie jest duża budka, która chroni dziecko przed słońcem i torba przyszyta do oparcia, a jak z rączką? Czy jest trwała i się nie zedrze? Kiedyś zastanawiałam się nad X landerem, ale co drugi ma tą wadę, że skórka z rączki się ściera. W sumie za taką cene to mogliby się postarać ![]()
Rączka jest gumowa i do tej pory nic się z nią nie dzieje. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z zakupu, bo wózek ciągle wygląda jak nowy i nie psuje nam się.
k.Sepiolo, też mamy wózek Camarelo i również bardzo sobie go chwalę. Ale to prawda, że nie jest najmniejszy, ale za to wygodny. Nie mam potrzeby go wozić samochodem, ani nosić z piętra, także taki wózek nam bardzo odpowiada.
Margos my mamy kombi więc u nas przewożenie wózka nie stanowi problemu
ale w moim odczuciu jest o wiele lepszy i zajmuje mniej miejsca niż wózek spacerowy z kompletu 2w 1 bo ten najpierw trzeba wypiac ze stelażu a później na prosto złożyć górę spacerówki a tutaj jednym prostym pociągnieciem mamy złożony wózek.
To prawda jest bardzo wygodny zarówno dla mnie jak i dla małej. Śpi rozłożona;-) jutro dodam wam zdjęcie;-)
Joie Litetrax Air ![]()
Michalina -1992 masz Joie Literaxa Air ???
Mam Joie Litetrax
Jestem mega zadowolona! Ale gdybym kupowała teraz, kupiłabym Air
Michalina a jak prowadzi się ten wózek jedną ręką ??
Air jest fajny tylko te kółka mnie przerażają … w sensie czyszczenia tych opon z błota mają tyle tych rowków i trzeba by było to wszystkie błoto wydłubywać
Mi też się podoba air i zwykły .
Jest świetny, składa się jedną ręką, super się jedną ręką prowadzi, ma kilka ustawień oparcia, aż do leżącego. Jestem naprawdę bardzo zadowolona! Mam ten rudy i podoba mi się też bardzo kolor. Ja polecam ![]()
Dzięki Michalina za odpowiedź , to dobrze ,że fajnie prowadzi się jedną ręką , bo mam spacerówkę i jej nie da rady prowadzić jedną ręką . Mi się podoba kolor chromium .Rudy też ładny :))
Ja w sklepie specjalnie pod tym kątem patrzyłam, większość spacerówek na dwa uchwyty po bokach - nie ma opcji, jedną ręką nie da rady ![]()
One w ogóle mają moin zdaniem ładne kolory, takie nietuzinkowe. ![]()
A co do kółek. . Miałam gondolę na pompowanych z “bieżnikiem”, więc wiem o co chodzi. Szczególnie wygodne to to nie jest, jeśli o czystość chodzi. Za to amortyzacja bez porównania ![]()
Tak , z tymi dwoma rączkami nie da rady prowadzić wózka jedną ręką , już się o tym przekonałam
No właśnie z tym "bieżnikiem "to problem , ja muszę wózek mieć w domu , bo mała mi zasypia w wózku i trzeba ten " bieżnik " czyścić - wydłubywać błoto . A zwykłe koła lepiej i szybciej się czyści , chyba się zdecydujemy na zwykłego nie air , wiem amortyzacja w air lepsza ale dwa , trzy razy dziennie czyszczenie tych kółek mnie przeraża ![]()
Joei litetrax air
My mamy X landera xa. Nie jest to drogi wozek a bardzo fajny. Spacerowka na duzych pompowanych kolach siedzisko sie rozklada prawie ze na plasko. Skladac sie ja da jednym ruchem a prowadzi sie super
skreca lekko i nie strazne jej sa zadne chodniki
spacerowka jest wpinana w stelaz wiec nie trzeba sie bawic z adapterami jak w gondoli
ogolnie polecam ![]()
Bardzo dużo osób z mojego otoczenia poleca wózek spacerowy marki X-lander, bardzo dobrze wykonany, wygodny i trwały…