Jakość diety matki karmiącej nie ma wpływu na jakość mleka. Owszem mówi się o diecie zdrowej i zbilansowanej, ale mleko powstaje z krwi, a nie z tego co zje mama. Zbilansowana dieta jest ważna, żeby mama nie nabawiła się niedoborów witamin, aminokwasów etc
Tak, możesz być na diecie podczas karmienia, jeśli robisz to z głową i pod opieką dietetyka. Nie schodź poniżej ok. 1800–2000 kcal, jedz zdrowo i różnorodnie. Waga może spadać powoli (ok. 0,5 kg tygodniowo) i to zupełnie normalne. Pokarm nie ucierpi, jeśli się nie głodzisz – najważniejsze to dbać o siebie i jeść wartościowo. Dobry dietetyk kliniczny pomoże
A to bedzie az tak drastyczny spadek ? Jak nie duzy nie powinien to byc problem
Ja po pierwszej tez bylam schudlm wiecej niz przytylam…20kg… ale nie karmiłam… tylko miesiac byl na piersi…
Drastyczny… 15kg…
Nie ucierpi - pamiętaj o suplementacji witamin będzie dobrze
Sprobuj dobrac z dietetykiem dobrą dietę, to nie bedzie miala wplywu na laktację
Zapisalam sie na przyszla srode do dietetyka bedziemy walczyc od.nowa
Powodzenia!
Super, daj znac po wizycie !
Ja aktualnie mam totalnego dola zwiazanefo z redukcja. Waga nie spadla od 3 tygodni. W dodatku wszedzie widze te insta celebrytki co sie ostrzykuja ( byl tu post o tych lekach ) i wszyscy tak chwala ze jaka super przemiana itp a mnie az sciska w srodku bo to promowanie debilizmu a nie chudniecia. Jak sie chce schudnac to sie mniej je i cwiczy a nie bierze zastrzyki ktore sa lekiem dla ciezko chorych…
No ale co sie naogladam tych cudownych przemian to moje i potem patrze na siebie i mam ocjote sie poddac juz wczoraj wiecsorem zezarlam pol tabliczki czekolady…
Super, że masz motywację, żeby o siebie zadbać. Niestety dużo mam w tym okresie o sobie zapomina, popada w kompleksy, a nie ma takiego „kopa do działania”
Trzymam kciuki za powodzenie!