Dieta niemowlaka- po mleczku co dalej

Mazią kaszki miałam tylko z Bobovity i to 3 opakowania. Na tym się u nas skończyło jakoś nie byłam.sklonna ich kupować 

U nas córka nie przepadała za takimi kaszkami, ale czasami warto mieć taką kaszke na szybko w domu o ile maluch lubi;)

Mazia a szybko zużyć to w jakim czasie? 

My z reguły w ciągu 2 tygodni zerujemy opakowanie. Lubię te instant szczególnie na szybkie śniadanie. A teraz w większości są bez cukru więc dla mnie idealnie. 

Są takie w paczkach jak kisiel tez na szybko 

my gotujemy zwykłe kaszki, płatki, ale mamy też te gotowe kaszki jak mała się obudzi z nocy a nie ma czasu na gotowanie to robię tą gotową 

Beata te do zrobienia wiadomo są zdrowsze niż te błyskawiczne ale nie raz nie ma czasu

Ja kupuje z bobovity na swoim mleku daje rano ;)) teraz chciałam podać na mm 

Kverve tak szybko ! pzrecież te paczki są spore ? chyba, że macie jakieś mniejsze 

MI taka paczka wystarczała na 2 tygodnie, a one chyba 3 maks lub 2 mogą być otwarte, ale ja nie dawałam jej codziennie bo dawałam różne konsystencje kaszek 

Mazia zależy jak często się podaje i jaka porcje się robi. To tak schodzi 

nati oj tak a jeszcze jak dziecko czeka i się niecierpliwi 

No jasne, u nas po prostu kaszka taka z opakowania gotowa do zalania nie była codziennie do tego ja dodawałam jej inne dodatki typu owoce, orzechy zmielone, czy jakieś pasty, wiec dużo nie tzreba było jej dać bo inne rzeczy też były, które ją nasycały 

podajcie jakieś pomysły na posiłki dla rocznego dziecka bo mam wrażenie że je cały czas to samo 

Mamy z reguły te po 200g,wiec tam jest chyba na pełne 4 porcję a ja daje w przeliczeniu na 100ml wody, syn je 1-2x dziennie więc tak jakoś nam schodzi :p

Beata placuszki z kurczaka . 

Kurczak jajko maka można dodać Paprykę i smazysz jak placki ziemniaczane

Ja naje co drugi dzień tą kaszkę;))

Kverce,a to sporo porcje Tobie zje :) 

Mazia ja jak dla swojej robię płatki ryżowe z jogurtem to daje cały jogurt 150 g i 2-3 łyżki płatków. 

MOja to jogurtu z pół tylko zje, ale do tego ma owoce 

A lubią wasze dzieci jogurt owocowy z płatkami kukurydzianymi ? ☺

Mazia tak mój syn to głodomór. 

Nati jeszcze nie dawałam synowi płatków kukurydzianych, ale ja lubię taki Jogurt jaki opisujesz :)