Dziewczyny może macie jakieś szybkie przepisy dla mamy kp?? Chciałabym zrzucić kilka kg
Wszelkiego rodzaju sałatki, dużo zieleniny, warzyw i owocow, jogurty naturalne wysokobiałkowe, omlety jajeczne, np z awokado, pomidorkami itp, kasze z dodatkami, pieczywo żytnie, ryby z piekarnika, piers z kurczka z suszonymi pomidorami, jaglanki, domowe smoothie..
Male porcje, a często i okna żywieniowe czyli nie jedzenie na noc.
Duuuzo warzyw i wody !
Dieta jak dieta wiadomo brak fast foodów, dużo warzyw, koktajle warzywne do tego woda i jeszcze raz woda, zero słodyczy i podjadania. Szczególnie nocą gdy karmimy. Ale też aktywność. Spacery takie szybsze.
Polecam jeść dużo buraczków - żelazo, orzechy brazylijskie wystarczy 6 dziennie - są świetne na tarczycę, mają selen i nie tylko ♡ , jabłka, ciemne pieczywko z ziarenkami , świeże soki wyciskane- ja uwielbiałam tradycję- marchew, jabłko, cytryna, jogurty z naturalnego jogurtu też sama robię , duszone mięska uwielbiam, przeróżne kasze :)
Dyxooo warzyw :) do każdego posiłku staram się zjadać sporą porcję tak żeby bardziej napchać się warzywami a reszta to dodatek . Jem normalnie produkty
tutaj pytanie o szybkość w wykonywaniu dań;)
mysle ze warto szukac bardziej na stronach z przepisami ;)
warto jest systematycznie nie podjadac miedzy posiłkami co niestety mając maluszka w domu nie zawsze idzie w parze;( bo czesto jemy w biegu i wtedy kiedy mamy czas a nie wtedy kiedy pora na śniadanie czy obiad ;)
wybierać produkty pełnowartosciowe i bogate w składniki odżywcze, fast foody odstawic podobnie jesli chodzi o cukier zminimalizować na ile sie da;)
dawka ruchu na świeżym powietrzu;)
Myślę, że jedzenie o stałych porach dniach to na pewno zdziała cuda;p
Ja też właśnie bardzo polecam jedzenie o systematycznych porach odrzucenie słodyczy i picie dużej ilości wody
To systematyczne jedzenie jest okej ale nie przy małym, małych dzieciach ;)
Zgadza się : dczasmI jak nakarmię e dzieciaki to sama już nie mam czasu zjeść :D albo zawsze coś tam się wydarzy
Ja polecam codzienną aktywność, może być tylko spacer. Picie wody tyle ile należy, jedzenie dużej ilości warzyw, ja głównie gotuję na parze obiadki. Nie warto rezygnować z mięsa bądź ryżu czy ziemniaków, je też należy jeść.
Ja wlasnie mam odwrotnie przy dzieciach bardziej udaje mi sie utrzymac stale posilki bo mniej wiecej o tej samej porze sniadanie obiad kolacja ktore jemy wspolnie i jakies owoc przekaska jogur cos tam dodatkowo w ciagu dnia
Ja kompletnie nie , najpierw daje dzieciom i o sibie zapominam
U mnie też tak jest. Jak jestem sama z małą to też najpierw ona wiadomo a potem ja. A jak jesteśmy już w komplecie to a zmianę zajmujemy się mała a potem każdy z nas je. Chyba że ma dobry humor i chwilkę sama polezy.
Ja to zawsze jadłam na początku coś w biegu, ale wszystko będzie okej karmiąc piersią. Wystarczy stosować się do zasad zdrowego odżywiania plus ruch i będzie dobrze. Powodzenia
Systematyczność dużo daje ;)
Ale wiem że właśnie przy maluchach jest czasami ciężko;) i mimo iż biegamy w zasadzie cały czas to różnie z ta waga jest ;/ c
zasami zmiana baterii nie pomaga�
Ooo właśnie odnoście ruchu, to wczoraj byłam u diabetolog , cukier po krzywej mam w normie, o dziwo :D
Metforminy mam nie brać, ale za to ruch ruch ruch codziennie chociażby spacery z wózkiem, aż zadyszki dostanę i dieta na 1600 kalorii
Muszę choć z 10 kg spaść , ehhh :)
Mi same spacery nic nie dają.. Bardzo duzo latam z wózkiem i nic. Cały czas mam te 2 kg na plusie i ani drgną;).. Niby nie dużo, ale jeansy cisną:P.. Muszę chyba wdrożyć jakies konkretniejsze ćwiczenia;).
Ojej to i tak mało 😅