Deserek jako posiłek?

Dostałam taki deserek chyba z Hippa. Jeszcze jej nie podałam bo jest po 9 miesiącu. Z jednej strony chciałabym unikać takich produktów bo trochę tam chemii i cukru jest jednak nie jestem jej w stanie chować na samych owocach;) Od czasu do czasu coś posłodzonego cukrem i tak dostanie;)

Aga a jaki z Hippa? Jogurtowa chwila? Jeżeli o smaku owoców to nie obawiaj się on nie posiada nic szkodliwego w składzie ani cukru :slight_smile: te herbatnikowe posiadają cukier ale jogurtowa chwila na prawdę ma dobry skład :slight_smile:

jak będę wieczorkiem w domu to sprawdzę bo wydaje mi się że to było z nestle. Może przyszło z inna paczką bobovita? sprawdzę i napiszę:)

ja podalam deserek od 6msc a corka kpnczy za 4dni dopiero 6msc. chcialam podac jej cos nowego bo od kilku dni tylko te kaloryczne mleko pije ktore nieladnie pachnie… jak nieswieza ryba

Uuu no to faktycznie mleczko ma nie ciekawy zapach:/ Roxi masz rację nie ma złego składu nie wiem co mi się ubzduralo. Ale cukier ma. Kaszka była firmy hipp mleczno waniliowa;)

Z hippa jogurtowa chwile kupiłam wczoraj ta po 6mc skład ma właśnie fajny od czasu do czasu lepiej coś takiego podać niż w kolko owoce.

Pewnie ze dobre są urozmaicenia;) ja jednak wolę sama zrobić budyń albo kaszkę. 2 sunie to nawet nie mam wyjścia bo moja mała nie zaakceptowała tego deseru… nie toleruje również mleka z kaszką…

Ja dostałam taki deserek po 9 miesiącu i troszkę cukru w składzie jest, jednak mojej córce i tak nie pasował taki posiłek

1

1

też to miałam mój synek raz kiedyś to zjadł ale nie daję mu teraz za bardzo bo uważam,że jest to zbędna rzecz na co dzień. Oczywiście nie mówię,że nie i raz kiedyś mu kupię,mimo,że mam średnie zaufanie do rzeczy mlecznych,których nie trzeba trzymać w lodówce…

Masz racje Roxi, mnie również z tego powodu to nie zachęca do siebie. I fajnie ze to dostałam w paczce bo przynajmniej wiem ze nie mam co wydawać kasy i kupować na próbę bo i tak nie zagości z naszym menu. Ach chociaż ostatnio mam problem z jakim kol wiek deserkiem;/ soczek nie, kaszka z owocami nie, kisiel nie;/

a młoda siedzi już ? Może jakieś placuszki na deser z owocami przygotuj?

Siedzi siedzi;) jutro poszukam jakiegoś przepisu na placuszki. Nie wiem czemu, tak lubiła deserkiem a ostatnio są dwa kęs i koniec; /

Aga te mleczko nawet podane z deserkiem jej niestety nie smakowalo… musialam wrocic do normalnego mleczka… coz mam wybredna corcie :wink: