Depilacja miejsc intymnych w ciąży

Dziewczyny. Jak sobie radzicie z tą czynnością kiedy brzuszek jest już tak wielki, że zupełnie nie widać co się tam na dole dzieje? 

Jakie metody depilacji stosujecie? Jakie są Waszym zdaniem najbardziej skuteczne (najdłużej utrzymujące się efekt) i najłatwiejsze do wykonania? 

Ja do końca używałam maszynki do golenia o robiłam to na pamięć po omacku :D

Ja do końca stosowalam maszynkę, szybko i łatwo. Pod sam koniec golilam się na pamięć 

mama_córeczki na forum istnieją wątki z depilacja wystarczy odświeżyć jeden z nich. 

Ja od samego początku do końca ciąży używałam maszynki do golenia zawsze starałam się to robić delikatnie i dokładnie. Chyba nie ma na to złotego środka zeby włosy odrastały w wolniejszym tempie chyba ze ktoś ma do tego skłonności 

Tak ja też goliłam się na omacku:D z takim brzuchem ciężko coś zobaczyć;))

A ja mialam niewielki brzuch i raczej jak sie postaralam to widzialam :D 

Ja stosuję maszynkę ,ale od dawna tam nic nie widzę :D lecę na pamięć oczywiście się zacinam :D 

Ja na szczęście długo widziałam tam co się dzieje :D Pod koniec leciałam po omacku choć przyznam,że pod koniec ciąży , kiedy już bałam się,że to może być w każdej chwili to goliłam się w towarzystwie lusterka tak dla pewności. Najczęściej goliłam się golarką Venus i one są naprawdę świetne ,o zacinanu się można zapomnieć ;) 

Ja też pod koniec ciąży leciałam na pamięć :) Dobrze się zaopatrzyć w golarki z ruchomą główką np. Venus. A najlepsze są męskie Gilette, kiedyś kupiłam w sklepie, będąc na urlopie, bo zapomniałam swojej, a innej nie było. I to była najlepsza golarka, nigdy się nią nie zacięłam.

oj tak naprawdę pod koniec jest ciężko sie tam ogolić..

Ja w tej drugiej ciąży to już od połowy mam problem haha. Ale lecę golarką tak jak dziewczyny piszą na pamięć a jak zbliża się wizyta u ginekologa to jeszcze zaglądam do lusterka :D

Na szkole rodzenia nam mówiły, że przed samym porodem to nawet lepiej nie być tak na świeżo ogoloną bo mogą być ranki, w które może wdać się jakaś infekcja. No ale wiadomo, że to ciężko wyczuć kiedy nas akurat złapie. Za to mówiły, żeby się absolutnie zarostem nie przejmować bo w razie nacinania krocza położna sobie tę część ogoli.

To chyba w naszych glowach tak mocno siediz ze musimy byc przygotowane :D a tak naprawde to lekarza guzik powinno obchodIc :D 

Czasami lusterkiem sobie pomagałam:D

Do cc trzeba mieć okolice nacięcia skóry wydepilowana i jeśli nie zrobi się tego w domu to potem robią to w szpitalu co niekoniecznie jest mile.. Do porodu naturalnego nie ma takiego wymogu. 

Ja w zaawansowanej ciąży wspomagalam się lusterkiem a jak już nie dawałam rady to prosiłam męża o pomoc. 

U nas w planie porodu było pytanie czy chcę być ogolona w miejscu intymnym jeśli niebylabym przygotowana. 

Mi już jest ciężko przez brzuszek trudno mąż będzie pomagał jak będzie trzeba

Mnie w pierwszej ciąży bardzo pomagało lusterko.

Ewentualnie mąż poprawial po mnie jeżeli coś przeoczyłam ☺️

Teraz zaczynam 21 tydzień i brzuch też zaczyna być coraz większy , ale narazie daje radę ’na oślep’ 

Wybieram maszynkę , bo jest najszybciej. 

Przed ciąża używałam depilatora na same okolice bikini , ale z racji tego że to jednak wymaga czasu i trochę się zawsze nagimastykuje to w ciąży zrezygnowałam. 

Ciężka  sytuacja z tym goleniem a jakie maszynki polecacie?

Co do idealnego golenia to lekarze sa chyba przyzwyczajeni ;) 

Ja ostatnio mialam plamienia i polecialam do lekarza wszyztko pieknie tylko o nogach zapomnialam ;D

Anita,u mnie super się sprawdza Gilette  Venus. Nie zacinam się wcale. Po bokach ma paseczki dodatkowego mydełka i bardzo lekko i delikatne ślizga się po skórze.

ja czasem też wołam męża :D to się ze mnie śmieje :D